תם עידן: בבריטניה חדלו למכור טלוויזיות אנלוגיות
הרשתות הקמעונאיות הגדולות בבריטניה הפסיקו למכור טלווזיות אנלוגיות, למרות שהמעבר לשידור דיגיטלי במדינה יושלם רק ב-2012. הסיבה: במאי האחרון נקנו אפס מקלטים כאלה והגוף ללא מטרות רווח האחראי על המעבר דואג לסמן מקלטים כמתאימים לשידור דיגיטלי, בסימון מיוחד
בריטניה היא ממלכה שמפורסמת בשמרנותה, אבל אפילו היא נפרדת לשלום ממקלטי הטלוויזיה הישנים. ה-BBC דיווח היום (ד') שרשתות הקמעונאות הגדולות בבריטניה הפסיקו למכור מקלטי טלוויזיה אנלוגיים. זה קורה עוד טרם המעבר של המדינה לשידור דיגיטלי כולל שיסתיים ב-2012.
חברת Digital UK שמונתה על-ידי ממשלת בריטניה לנהל את המעבר (בשיתוף עם Ofcom, הגוף הרגולטורי האמון על התקשורת בממלכה), מסרה ל-BBC שכבר במאי האחרון נמכרו אפס מקלטים כאלה בבריטניה.
Digital UK, שרוב מחזיקי המניות בה הם גופי השידור הציבוריים בבריטניה, גם עובדת עם יצרני וקמעונאי מוצרי אלקטרוניקה, שמספקים את הציוד תומך השידור הדיגיטלי לבתי הבריטים, ודואגת שימכרו ציוד מתאים לשלבי המהלך השונים. אין פלא אם כך, שהבריטים חדלו מקניית מקלטים אנלוגיים: Digital TV מקדמת לוגו שיזמה, שמסייע בזיהוי ציוד טלוויזיה בחנויות, שמתאים לסביבת הקליטה הנוכחית, וגם לזו שתגיע אחרי סיום הליך המעבר.
הבא בתור הוא סקוטי
יותר מ-5 מיליון בתים במדינת האיים כבר עשו את המעבר לשידור דיגיטלי, ו-20 מיליון בתים נוספים אמורים להחרות להחזיק אחריהם. בוולס, ובצפון מערב אנגליה כבר השלימו את המעבר לשיטה הדיגיטלית, וסקוטלנד היא הבאה בתור.
המעבר ששל בריטניה לשיטת שידור דיגיטלית כוללת דומה לזה שנעשה בישראל, עם המעבר לשידורי dtt במקום השידור האנלוגי ולממיר חמשת הערוצים. בבריטניה, Digital TV מרשתת כעת את המדינה בטרנסמיטורים שיחליפו את האנטנות.
כל בית בממלכה יכול לקלוט שידורי dtt, המכונה בבריטניה Freeview, אולם כרגע, רבע מהציבור במדינה לא משתמש באות הדיגיטלי, משום שהסיגנל שהוא משדר נמוך כדי שלא לפגוע בשידורי הטלוויזיה האנלוגיים. כמו בישראל, גם בבריטניה - כבר שנים שמתקיים שידור דיגיטלי לצד האנלוגי, באמצעות לוויינים (סקאי) כבלים (וירג'ין, בין היתר) וקווי טלפון (בלונדון).
ההסתגלות למעבר לא תמיד קלה לאוכלוסיה הבוגרת. Digital UK מסרה ל-BBC, שממצאי מחקר שלה מראים ש-31% מהאנשים מעל גיל 65 באזורים בהם המעבר הושלם, חשים כעת יותר מתקדמים טכנולוגית. בנוסף, 90% מהעונים על שאלות הסקר, אמרו שחשו שטלוויזיה דיגיטלית טובה בדיוק, אם לא יותר, מזו האנלוגית.
בינתיים, גורם ממשלתי בכיר אמר ל-BBC שאין עדיין תאריך למעבר דומה בתחום הרדיו. בשנה שעברה, שר התרבות לשעבר בן ברדשו, הציב את שנת 2015 כיעד מטרה למעבר, שיבטל את הרדיו האנלוגי. הממשלה החדשה שקמה בבריטניה השנה הכריזה שהיא לגמרי מגויסת לפרויקט, אולם עדיין לא אישרה את התאריך.