בית המשפט: פינוי מתחם ירקונים נדחה לינואר
רשויות התכנון החליטו לפנות את המתחם, שהוקם בלא היתר, ולהורות על העברת סניף חצי חינם להוד השרון. בעלי עסקים ביקשו להפוך את המתחם לחוקי, ובית המשפט לא נענה להם, אך החליט לתת להם ארכה נוספת של חצי שנה
הבכי עבד: פינוי מתחם ירקונים נדחה ל-31 בדצמבר. כך עולה מהחלטה שקיבל היום (א') בית המשפט לעניינים מקומיים בפתח-תקווה. זאת, שלושה שבועות אחרי שהמתחם היה אמור להיות מפונה לפי ההחלטה הקודמת.
הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה במחוז מרכז של משרד הפנים החליטה כבר ב-2004 לסגור את המתחם בצומת ירקונים, שהוקם בשנות ה-90' באופן לא חוקי על קרקע חקלאית. המתחם כולל את מרכז הקניות פאוור סנטר ועסקים רבים נוספים, המעסיקים בסך הכל כ-3,500 עובדים. בין השאר, כולל המתחם סניף של רשת חצי חינם, שבעליו ביקש להעביר את פעילותו להוד השרון.
בית המשפט אישר את הסגירה ב-2006, אך העירייה התירה לעכב את הביצוע במשך שנים, עקב בקשות חוזרות של בעלי העסקים והפגנות סוערות של העובדים, שנאמר להם שיפוטרו אם המתחם יפונה.
בעלי העסקים טענו כי הוועדה המחוזית אישרה בעבר לאשר את קיומו של המתחם. עו"ד יובל גלאון, המייצג את חצי חינם, אמר היום בדיון בבית המשפט: "הוועדה המחוזית כבר הבינה ב-2007 כי יש לייעד את מתחם ירקונים למסחר, כי הפיתוח כבר נעשה ולא ניתן להשיב את הגלגל לאחור. לא ברור לנו מדוע הוועדה לא מוכנה להתחשב בנסיבות המיוחדות שנוצרו ומוכנה לשלוח את העובדים הביתה ממש לפני השלמת הליכי התכנון. הדבר גובל באבסורד".
בית המשפט לא קיבל את טענתם של בעלי העסקים ואישר את פינוי המתחם והעברת חצי חינם להוד השרון, אך הסכים לדחות את הביצוע שוב. השופטת, שלהבת קמיר-וייס, כתבה בהחלטתה: "במהלך הדיון הוברר שתוך תקופה קצרה ביותר עתיד המבנה הנבנה בהוד השרון להיות מוכן ולפתוח את שעריו. בנסיבות כאלה, ראוי לתת אורכה קצרה ולהבהיר לעסקים כי לא תינתן להם כל אורכה נוספת".
"מדובר בבקשה החמישית לדחות את סגירת הפעילות הבלתי חוקית במתחם", הדגישה השופטת, "בפעמים הקודמות, בית המשפט לא נתן החלטה, כיוון שהעירייה עצמה הסכימה לדחייה, אך הפעם היא מתנגדת לכך".
"אלפי עובדים ילכו הביתה"
סניף חצי חינם במתחם מעסיק כ-500 עובדים, ועדיין לא ברור אם הם יעברו להוד השרון יחד עם המתחם או שיפוטרו, ובמקומם יגוייסו עובדים אחרים בסניף החדש. במהלך הדיון הבוקר, הובילו בעלי חצי חינם את העובדים למתחם, מצויידים בשלטים שעליהם נכתבו סיסמאות כגון "אלפי עובדים ילכו הביתה".
"במקום לעודד תעסוקה, רוצים לסגור את הסניף", אמר ל-ynet מנהל הסניף, אשר בלס, "יש כאן מאות עובדים מעל גיל 50, אנשים טובים, מסורים, שעבדו כאן שנים למה? למה לא להשאיר את הקיים?".
האם הרשת מתכוונת לסגור את הסניף ולפטר את העובדים, או להעביר אותה ולפתוח סניף במקום אחר?
"לא אמרו לי שום דבר. הם (הנהלת הרשת, ת.ג.) משאירים אותי באוויר".
הבעלים-השותף ברשת, מוטי קופרלי, אומר בתגובה: "לסגור סניף ולהרוס אותו זה סיפור. זה בלגן, שכרוך בהכרח בסבל לעובדים. והסיפור כאן הוא לא רק חצי חינם, אלא גם כל העסקים האחרים. ל-3,500 איש אין מחר בבוקר עבודה חדשה. ייווצר חור, והחור הזה כרוך בסבל של אנשים רבים".
אתם מתכוונים לפתוח סניף חדש בהוד השרון, ולהעביר לשם את העובדים?
"זה קשה לסגור סניף ולפתוח חדש. זה כרוך בהוצאות עצומות. חלק גדול מהעובדים הם מפתח תקווה ולא בטוח שהם יוכלו לעבור. ולמה שהרשויות לא יאשרו את המתחם הקיים וישאירו אותו על כנו?"