100 מיליון שקל יוקצו להתיישבות בנגב ובגליל
ל"כלכליסט" נודע כי המשרד לפיתוח הנגב והגליל, עם משרד הבינוי והשיכון, משרד האוצר והחטיבה להתיישבות, אישרו תקציב של 100 מיליון שקל לעיבוי והקמה של גרעיני התיישבות ביישובים עירוניים וכפריים בנגב ובגליל
המשרד לפיתוח הנגב והגליל, משרד הבינוי והשיכון, משרד האוצר והחטיבה להתיישבות, אישרו תקציב של 100 מיליון שקל לעיבוי והקמה של גרעיני התיישבות ביישובים עירוניים וכפריים בנגב ובגליל - כך נודע ל"כלכליסט". מדובר בתקציב ארבע-שנתי שנועד לסייע ל-30 גרעינים חדשים להתיישב בשנים 2014-2010. התוכנית היא כי 20 גרעינים יתיישבו ביישובים עירוניים ו-10 גרעינים יתיישבו ביישובים כפריים.
יש עוד דרך ארוכה
הצרה המרכזית של הפריפריה: אבטלה
תני גולדשטיין
ההבדל הגדול ביותר בין המרכז לפריפריה הוא לא ההשכלה וההכנסה אלא שיעור האבטלה: 13.4% באופקים, 14.4% בדימונה, 10.9% בקרית גת ו-37.3 ברהט, לעומת 2.2% בקריית אונו ובכפר סבא. מה הפלא שבדרום חוששים לקחת משכנתא?
במרחב הכפרי הכוונה היא לעבות יישובים קיימים באמצעות הצבת מבנים זמניים שיאפשרו קליטה של בנים חוזרים ונקלטים, וגרעיני התיישבות חדשים, ובמקביל פיתוח קרקעות לבניית בתים.
לצורך כך יירכשו כ-150 מבנים שישמשו מגורים זמניים בזמן שהמשפחות יבנו את ביתן. המגורים במבנים אלה יוגבלו לתקופה של שנתיים לכל משפחה.
מטרות התוכנית הן קליטה של יותר מ-2,000 משפחות לאורך עשור ביישובים הכפריים, ובמרחב העירוני קליטה של כ-8,000 משפחות. כיום פועלים כ-35 גרעיני התיישבות ב-22 יישובים, בהם עכו, בית שאן, שדרות, קריית שמונה וירוחם.
דחפור בנגב
צילום: יונת אטלס
מומלצים