שתף קטע נבחר
 
צילום: index open

צובעים את הבית: עם שיפוצניק או בלעדיו?

רגע לפני החגים - רבים מתלבטים אם לצבוע את הדירה בעזרת איש מקצוע או לעשות זאת באופן עצמאי כדי לחסוך כסף. בדקנו מהם שלבי העבודה, השיטות, טווח המחירים וגם את התשובה לשאלה - מתי באמת כדאי לפנות לקבלן שיפוצים?

אנשים רבים מנצלים את התקופה שלפני החגים על מנת לרענן את מראה הבית, ואחד מהשלבים החשובים הוא צביעת הדירה, שהופכת למצרך מבוקש בתקופה זו. בשל החשיבות שבצביעה עצמה, לצד עבודות התשתית וההכנה הנדרשות, אנשים רבים מתלבטם האם לצבוע את הדירה בעזרת קבלן שיפוצים או לצבוע באופן עצמאי וכך לחסוך.

 

 

קיימים חמישה שלבי עבודה בצביעת דירה: הכיסוי, הגירוד, המריחה, הצביעה, והניקיון והחזרת המצב לקדמותו. שלבים אלה נגזרים כמובן ממצב הקירות אך אינם משתנים בדרך כלל, למעט שלב הצבע שמשתנה בהתאם לסוג הצביעה הנדרשת

 

שלב הכיסוי - שלב זה מתבצע באמצעות יריעות ניילון, נועד לשמור על הריהוט, על הריצוף ועל חפצים נוספים בבית, כדי שלא יינזקו מעצם הצביעה. עלות גליל ניילון שנדבק בעזרת סרט ניר דביק השומר מחדירת אבק והתזת צבע, הוא כ-120 שקל. על מנת לכסות דירת מגורים צריך בדרך כלל גליל אחד או שניים.

 

שלב הגירוד - בשלב זה חייב הלקוח להקפיד על גירוד יסודי של כל התשתיות הרופפות. חשוב לשים לב שקבלני שיפוצים רבים וצובעים עצמאיים, נוהגים לפעמים "לעצום עין" ולצבוע על שכבות רופפות, משום שמדובר בעבודה מתישה. עם זאת, עצימת העין היא שעלולה בעתיד לגרום קילופים ומפח נפש לא קטן לבעל הדירה.

 

שלב המריחה - בשלב זה מורחים שפכטל לצורך החלקת הקיר. את השפשוף לאחר המריחה יש לעשות בצורה מושלמת עד לקבלת קיר ישר חלק ונקי.

 

שלב הצביעה -  בשלב זה יש לשים דגש על שכבה אחידה וקבועה. נהוג לדרוש מהקבלן שתיים או שלוש שכבות צבע לשם כיסוי מושלם ויפה.

 

לבד או בסיוע איש מקצוע?

מי שמעוניין לצבוע את דירתו בעצמו, חייב להבדיל בין שני מקרים: צביעה בלבד על תשתית טובה וחלקה, לעומת תשתית הדורשת תיקונים רבים.

 

כאשר הצביעה מתבצעת על תשתית חלקה, גם אדם שאינו מיומן יכול לבצע עבודה סבירה. לעומת זאת, כאשר התשתית בעייתית, מומלץ להעזר באיש מקצוע מכיוון שעבודת השפכטל מצריכה מקצועיות לשם קבלת מוצר סופי מדויק ויפה.

 

המחיר הממוצע לצביעת חדר באמצעות קבלן, ללא תיקוני שפכטל, עומד על כ-1,000 שקל לחדר, ובצביעת דירה 4 חדרים ללא תיקוני שפכטל - כ-6,000-8000 שקל (בפריפריות המחיר נמוך בכ-15%).

 

שיטות צביעה

שיטת הצביעה הנפוצה כיום היא צביעה בעזרת גלגלת (רולר), זאת בשונה משיטת הצביעה שהיתה נפוצה בעבר, בעזרת מברשות צבע. כיום מברשת הצבע משמשת בעיקר לצביעה רק במקומות שהרולר לא יכול להגיע אליהם או למקומות שצריך להיזהר מפני הצבע.

 

צביעה בגלגלת היא קלה ומהירה, ולא משאירה סימנים מיותרים כמו הצביעה במברשת. בנוסף, אפשר לחבר מוט טלסקופי לגלגלת שמאפשר להגיע למקומות גבוהים וכך לחסוך עבודה מסורבלת על הסולם.

 

עלויות: מוט טלסקופי - כ-35-55 שקל. רולר צבע - כ- 45-90 שקל. פח צבע אקרילי שמספיק לצביעה של דירת 4 חדרים ממוצעת - כ-290 שקל. 

 

קיימים שני סוגי צביעה דקורטיבית נפוצים נוספים. הראשון, צביעת ווש: יצירת עננים וכתמי צבע בעזרת ספוג. צביעה זו מחייבת תשתית מוחלקת על ידי שפכטל, ולאחר מכן מריחה של צבע יסוד. רק בשלב הבא יוצרים את האפקטים העיצוביים בעזרת מטלית או ספוג.

 

שיטת הצביעה השניה היא שליכטה צבעונית - סוג של טיח, שאינו נכנס לקטגוריה של צביעה אמנם, אך נפוץ במיוחד בקירות חוץ. שיטה זו נחשבת אופנתית לאחרונה גם בצביעת פנים הבית. השליכטה הצבעונית נמרחת בעזרת מאלז' פלסטיק על גבי הקיר ומוחלקת בעזרתו בצורה קבועה, באופן שיוצר מראה של טיח עתיק עם טקסטורה מאד מעניינת. גם בשיטה זו דרוש צבע מקשר בין הצבע הישן לשליכטה החדשה.

 

קבלן שיפוצים - יתרונות וחסרונות

יתרונות:

  • חסכון בזמן.
  • עבודה מקצועית.
  • הדירה חוזרת למצבה הקודם, נקיה ויפה.

 

חסרונות:

  • עלויות גבוהות יותר.
  • אין סיפוק מהעבודה.
  • הכנסת גורם זר לתוך הבית.

 

הכותב הוא יו"ר התאחדות קבלני השיפוצים


פורסם לראשונה 13/08/2010 13:36

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צביעה - לבד או בסיוע איש מקצוע?
צילום: Index Open
מומלצים