שתף קטע נבחר
צילום: Index open

יושבים שעות מול המחשב? כך תבחרו כיסא

הילד חוזר ללימודים וכמוכם, הוא לא זז מהמחשב. זו בדיוק התקופה בה כדאי לקנות לו, וגם לכם, כיסא שלא יהרוס את הגב. איך בוחרים כיסא כזה? צפו בכתבה

עתידות: בקרוב, הילדים שלכם יבלו זמן ניכר בישיבה אל השולחן, מול מחברות, ספרים ומחשב. עם כניסתה של שנת הלימודים תשע"א לחיינו, הם יישבו שעות ליד השולחן, ואולי אף יזדקקו לכיסא חדש. לכן, כדי שלא תפקידו את גב הילד שלכם בידי כיסא אלמוני, אספנו כמה עצות לרכישת כיסא ארגונומי לילד. העצות אגב, תקפות גם למבוגרים.

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ראשית חפשו כיסא ארגונומי. אימרו ארגונומי לא אורתופדי, שכן "אורתופדי" הוא בז'רגון המקצועי כיסא שהוכן בהזמנה מיוחדת. כיסא ארגונומי הוא כיסא שאמור להתאים לרוב האוכלוסיה.

 

למה כיסא ארגונומי? כי חשוב שמבנה המושב ומבנה משענת הגב יעניקו יציבות ותמיכה לגוף.

 

איך מזהים כיסא ארגונומי? לפי שלושה קריטריונים: קימור, כיוונון ונדנוד. ככל שהכיסא ישר ונוקשה יותר - כך הוא פחות ארגונומי. ככל שהכיסא משוכלל יותר, וכולל יותר פונקציות, כך הוא יקל על ישיבה של שעות מול המחשב.

 

 

קימור: חפשו את הבליטה במשענת, באזור בו הכיסא אמור לפגוש את שקע הגב התחתון בואך איזור חוליות המותניים.

 

כיוונון: כיסא ארגונומי ניתן לכיוונון ולכן הוא יגדל עם הילד. כיוונון המשענת והמושב מאפשרים לשנות את גובה הכיסא לפי נוחותכם, ולילדים הגדלים זה טוב במיוחד. חפשו את מנגנוני הכיוונון מתחת לכיסא ומצדדיו. ככל שיש יותר: הרי זה משובח.

 

נדנוד: כשמשענת הגב מתנדנדת או מחליקה קדימה ואחורה לפי דרישה, זה מעודד זרימת דם. כך גם ידיות שמחליקות לפנים ולאחור. כיסא שמאפשר תזוזה כזאת ימנע את הקיבעון הכרוך בישיבה ממושכת.

 

גלגלים: כדי לעודד תזוזה, ובגלל הנוחות, כדאי לרכוש כיסא על גלגלים.

 

כיסא עם זווית שלילית:  אתם נוהגים לרכון קדימה אל המחשב? חשוב שתהיה לכם תמיכה לגב. הילד שלכם רוכן קדימה לכיוון הספרים והגב שלו מופקר? חפשו עבורכם ועבורו כיסא שיכול להתקבע גם על זווית קטנה מ-90 מעלות, בלחיצה אחת. כך משענת הגב תנוע אתכם, לפי רצונכם.

 

ידיות שייכנסו מתחת לשולחן: אם שולחן הכתיבה של הילד, או אם שולחן העבודה שלכם נמוך למדי, חפשו כיסא עם ידיות שאפשר להנמיכן מאוד, כך שהבטן שלכם תוכל לגעת בקלות בקצה השולחן.

 

איזה ריפוד? לכיסא שמיועד לישיבה ממושכת - חפשו ריפוד מבד אוורירי, כדי שתהיה סירקולציית אוויר. בדים אטומים, פלסטיק או עור - גורמים להזעה.

 

ספוג או רשת? אם אתם מעונינים בכיסא מרופד, ודאו שהספוג קשיח - הוא יחזיק כך מעמד זמן רב יותר. אם בא לכם דווקא על כיסא רשת, דעו כי לכיסאות האלה יש יכולת התאמה מהירה יותר לגופינו מספוג, והם גם אווריריים יותר, אם כי לרוב יקרים יותר.

 

לפני שתיגשו למלאכת הבחירה חשוב לדעת: איך יושבים על כיסא. מתיישבים, מכוונים את הקימור לשקע המותניים, נשענים אחורה עד הנקודה בה המושב פוגש במשענת. כעת בודקים שיש רווח של ארבע אצבעות בין קצה המושב לברך. רווח קטן יותר, ילחץ על העורק, רווח גדול יותר, יפעיל לחץ על הברכיים. את הרגל יש להניח בזווית של 90 מעלות כשכפות הרגליים על הרצפה, ועדיף לא להניח אותן על הבסיס.

 

הדום: מי שלא מגיע עד הרצפה יכול להיעזר בהדום, כדי שהרגליים לא יתנדנדו באוויר. הדום ארגונומי יכול להגיע עם בליטות מעסות, ועם חלק כדורי כדי לעודד תנועה. הוא גם יקר יותר.

 

התאימו כיסא לקונה: עכשיו כשאתם יודעים מה לחפש יש להתאים את הכיסא לקונה. עברו כיסא כיסא ובדקו: האם הוא האחד עבורכם? אם אתם רוכשים כיסא לילד: תנו לו לנסות את הכיסאות.

 

כיסא עם ריפוד מצוייר? אלא אם הממון מצוי ורב בכיסכם - עדיף לקנות לילדים כיסא לא ילדותי במראהו, שיכול להתאים להם גם בגילאים מאוחרים יותר. כיסא משובח יחזיק מעמד יותר מ-5 שנים והילד יגדל איתו.

 

מחירים: כיסא טוב לא יעלה 50 שקל, אלא 300 שקלים ומעלה. אין צורך לקנות כיסא באלפי שקלים, מחיר ממוצע לכיסא מצויין אמור לנוע בין 400 ל-800 שקל.

 

איך יודעים שהכיסא טוב? בקשו מהמוכר לראות את תו התקן שלו. התו המחמיר ביותר, למרות שאינו מחייב בארץ, הוא BIFMA הצפון אמריקאי. שימו לב שהכיסא מגיע עם אחריות, עדיף ל-3 שנים.

יעוץ מקצועי: דלית צרויה-פורת, סמנכ"לית שיווק בחברת גלובל ישראל; זוהר סלע, מנהל "צרעה-שופ" 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
חפשו את הפונקציות: קימור, כיוונון ונדנוד
צילום: סטודיו ד"ר גב
מומלצים