ואלה הם המנצחים של "אגדתא 3"
רגע לפני ראש השנה, תחרות "אגדתא" של ynet ובני עקיבא מסכמת שנה שלישית. "חתונה חסידית" נבחר על-ידי הגולשים כסיפור הטוב ביותר, "ליל הסדר שלנו" ו"כפרות" הם סגניו
"חתונה חסידית" הוא הסיפור המנצח בתחרות "אגדתא 3" של ynet ובני עקיבא. מאות גולשים בחרו בסיפור של יפה מצרי כמנצח הגדול של תחרות הסיפורים הקצרים, ואם לא הספקתם לקרוא אותו, הנה לכם הזדמנות חוזרת. במקום השני זכה "ליל הסדר שלנו" ו"כפרות" ניצב במקום השלישי.
כ-800 סיפורים נשלחו ל"אגדתא" בשלוש השנים האחרונות, 15 מתוכם עלו לשלבי הגמר, והיום מצטרפים שלושה כותבים לרשימת הזוכים.
מקום ראשון: "חתונה חסידית"
כתבה: יפה מצרי (פרס בסך: 2,500)
מצרי, בת 49, גרושה ואם לארבעה, גרה בהר נוף בירושלים. היא גדלה בתל-אביב במשפחה דתית-לאומית ולמדה בתיכון צייטלין. עם השנים התחרדה, וכל ילדיה אברכים הלומדים בישיבות.
"חייתי עם בעלי כ-12 שנה", מספרת מצרי, "ולאחר הגירושין חליתי בטרשת נפוצה ונאלצתי להפסיק לעבוד. כרגע אני רוב הזמן בבית ואין לי הרבה לעשות, אז אני כותבת. כבר כתבתי כמה סיפורים קצרים עבור הנכדים, אבל אף פעם לא פרסמתי משהו מזה. התחרות הזו נתנה לי פוש, וכתבתי את חתונה חסידית במיוחד עבורה".
מהסיפור עולה התחושה שהוא נכתב בדם לבו של הכותב. נתקלת בחייך במקרים מעין אילו שתיארת?
"לשמחתי הרבה לא יצא לי להיתקל בזה באופן אישי מעולם. לא אני ולא קרוביי. אבל זה לא משהו שלא קורה, יצא לי לקרוא על זה והמוטיב הזה עניין אותי".
מקום שני: "ליל הסדר שלנו"
כתבה: סיגל אלגרנטי (פרס בסך: 1,500 שקל)
אלגרנטי, בת 37, היא מתכנתת הגרה ברמת גן. לדבריה, החיבור שלה ליהדות התחזק בשנתיים האחרונות, כשהצטרפה ללימודי ימימה. את "ליל הסדר שלנו" כתבה לפני כמה חודשים ושיפצה וערכה אותו מחדש לקראת התחרות.
"אני מגיעה ממשפחה קצת דומה למשפחה בסיפור, ויש לי הרבה זכרונות מהסוג הזה", היא מעידה. "זו בעצם מעין תמונת ילדות. יש לי בלב הרבה אהבה למקום שממנו באתי ממנו - מקום יהודי-מזרחי עדין ומכבד, ואני שמחה שזה חלק מהחיים שלי".
מקום שלישי: "כפרות"
כתב: משה אופיר (פרס בסך: 750 שקל)
אופיר, בן 42, נולד בירושלים והתחנך בזרם הדתי-לאומי ובבני עקיבא. בגיל 14 עזב את בית
הוריו ולמד כעשר שנים בישיבות חרדיות-ליטאיות. בן 24 עזב את הישיבה והתחיל לפרסם שירים, סיפורים קצרים ומאמרים בכתבי עת ובעיתונות.
ב-2003 יצא ספרו "ללכת יומם ולילה" בהוצאת עם עובד. הוא גם למד באוניברסיטת בר אילן, ושם כתב עבודת דוקטורט בנושא "יחסם של חז"ל לחטאיהם המיניים של גיבורי המקרא".
את הסיפור "כפרות" הוא כתב לפני כשנה, כחלק מאסופת סיפורים שעליה הוא עמל. הרעיון מאחורי האסופה הוא לנסות לכתוב סיפורים קצרצרים - עד 300 מילה - מתוך כוונה "לזקק אותם עד רגע לפני שחותכים בבשר החי". את "כפרות" לא הצליח אופיר לקצר יותר מאורכו הנוכחי - והוא שלח אותו לתחרות.
ynet ובני עקיבא מודים לכל המשתתפים בתחרות ולכל הגולשים שקראו ושהצביעו. אנו מאחלים לכולם שנה מתוקה, שנה של יצירה ושל ספרות טובה.