השופינג יתייקר: מחיר הכותנה לשיא של 140 שנה
השטפונות בפקיסטן והעלייה בביקושים לכותנה בסין הביאו לעלייה של 56% במחירי הכותנה בשלושת החודשים האחרונים, שתייקר את מחירי הבגדים, בעיקר ברשתות כמו H&M וזארה
היכונו לעליית מחירי הבגדים: ומחירי הכותנה עולים ל-1.198 דולר לפאונד - הרמה הגבוהה ביותר מאז הקמת בורסת הכותנה בניו יורק ב-1870. לפי הוול סטריט ג'ורנל, זה קורה על רקע מזג אוויר קשה שפגע ביבולים בפקיסטן, והביקוש הגדל בסין, יצרנית הכותנה הגדולה בעולם.
בגלל היציאה מהמיתון עלו הביקושים לכותנה, ויצרניות הטקסטיל החלו לרכוש יותר ויותר כותנה. השטפונות בפקיסטן, מגדלת הכותנה הרביעית בגודלה בעולם, דלדלו את היבולים והעלו את מחירי הכותנה; וישנו חשש שהודו, יצואנית גדולה של כותנה מהונדסת, תרחיב את איסור הייצוא שלה בעקבות השנה החלשה. גם באוזבקיסטן ובדרום ארה"ב צופים ליבול דל.
הדיילי מייל הבריטי כבר דיווח שמחירי הבגדים בבריטניה עלו לראשונה ב-18 השנים האחרונות. העלייה במחירים תגיע גם אלינו, משום שהרשתות הקמעונאיות מתכננות העלאות מחירים בשנה הקרובה.
רשת נקסט הבריטית כבר פרסמה שתעלה מחירים ב-8-5% בשנה הבאה. הרשתות פרימארק ו-H&M כבר הזהירו מפני עליית מחירים, כמו גם ליוויס ויצרנית החזיות הנברנד, שמייצרת את חזיית הפוש-אפ וונדרברה. בפיייננשל טיימס מדווחים שגם זארה תיאלץ להעלות מחירים. כתוצאה מכך צפויות מניות הכותנה בעולם לצנוח השנה ב-5% לרמה הנמוכה ביותר ב-14 השנים האחרונות.
הקפיצה במחירים, 56% בשלושה חודשים ו-48% מתחילת השנה, היא בשורה רעה ליצרניות והקמעונאיות שייאלצו להעלות מחירים, אבל בשורה טובה למגדלים שנטשו את הכותנה. עליית המחירים תביא לחזרה של מגדלים שעברו לתירס וסויה, משום שאלה השתלמו יותר מכותנה.
המגמה הזאת של עליית מחירים עוררה בסין זעם על הספקולנטים. בכיר באגודת הכותנה הסינית הזהיר: "אלו שמעלים את מחיר הכותנה, הם אלה ששונאים את השלווה במדינה. יהיו תוצאות חברתיות חמורות אם העלאת המחירים לא תחדל".