שרים, מנגנים ובוכים קרליבך
קרוב ל-200 איש הגיעו לאזכרה לזכרו של רבי שלמה קרליבך. ליד חלקת הקבר בהר המנוחות התקבצו חסידים שליוו אותו לצד עשרות שלא הכירו אותו בחייו - ויחד ניגנו משיריו
חסידים שהכירו אותו ונערים שנולדו לאחר מותו, חרדים-ליטאים ונערי גבעות, תלמידות אולפנה ובוגרי ישיבות הסדר - את כולם ניתן היה למצוא אתמול (יום א') ליד חלקת הקבר של רבי שלמה קרליבך, שנפטר בט"ז חשוון לפני 16 שנה. נבל, ארבע-חמש גיטרות, חליל ו-200 גרונות התפללו לזכרו, וגם שרו משיריו.
רבי שלמה קרליבך, שכונה גם "הרבי המרקד", נחשב בחייו על-ידי הממסד הדתי כטיפוס תמהוני, אך עד מהרה מצא את דרכו אל לבותיהם של רבים מספור, בעיקר הודות לאלפי הניגונים שכתב. כמעט בכל מובן היה קרליבך אבי המוזיקה היהודית המודרנית.
באזכרה לזכרו (צילום: אלי מנדלבאום)
דווקא לאחר מותו הלך כוחו של קרליבך והתעצם. משנה לשנה גדלה עדת המעריצים-חסידים שלו, ששותה בצמא כתבים ותיעודים של דברים שאמר, וכמובן - שירים חדשים שמבוצעים על-ידי זמרים הנחשבים לממשיכי דרכו. בשנים האחרונות, עם פריצתה של המוזיקה היהודית
למיינסטרים הישראלי, גם זמרים חילונים רבים מחדשים משיריו.
ההוכחה המשמעותית ביותר לכך שמורשתו של רבי שלמה קרליבך עדיין חיה ובועטת היא פריחתם של "מנייני קרליבך" בכל עיר ועיר, כשגם בבתי כנסת "סטנדרטיים" מנהיגים אחת לכמה זמן קבלת שבת בסגנון קרליבך.
אפילו על הבמות לא נפקד מקומו של הרבי המרקד. כבכל שנה, במוצאי שבת הקרוב ייערך המופע המרכזי לזכרו של קרליבך בבנייני האומה, בהשתתפות מיטב אמני המוזיקה היהודית. מופע אחר ייערך השבוע במרכז ענב בתל-אביב, והמחזמר "קרליבך חי" עוד ממשיך לרוץ. מתגעגעים? אתם כנראה לא היחידים.