שיפוץ הבית: חשבו טוב לפני שאתם מתחילים
בניית תוכנית עבודה מפורטת לפני תחילת השיפוץ לא רק חשובה ומומלצת, אלא גם יכולה לחסוך לכם הוצאות מיותרות; כאלו שעלולות להסתכם בעשרות אלפי שקלים ועוגמת נפש
בניית תוכנית עבודה והכנת כתב כמויות מסודר הוא אחד הדברים החשובים ביותר לפני שמתחילים במלאכה. רצוי ומומלץ גם להתייעץ עם אנשים בעלי ניסיון רב בנושא, שיכולים לשפוך אור על דברים שאתם לא מייחסים להם חשיבות, אך בדיעבד מתברר כי הם קריטים.
לאחרונה נתקלתי בבעל בית שלא חישב נכון את גודל פתח הדירה בשיפוץ שערך, ונחרד לגלות כי המקרר החדש שרכש במיטב כספו פשוט לא עובר בדלת.
בלית ברירה, הוא נאלץ לבחור בין שתי האפשרויות: לרכוש מקרר קטן יותר, או להרחיב את הפתח. בסופו של דבר נמצא הפתרון בדמות מנוף מיוחד שבאמצעותו הוכנס המקרר לדירה דרך אחד החלונות.
אין טוב ממראה עיניים
המקרה הזה הסתיים בנזק של אלפי שקלים בודדים, אך במקרים רבים אחרים הנזק הכספי הנגרם מתכנון לקוי עשוי להגיע גם לעשרות אלפי שקלים.בבואכם לשפץ את הבית, עליכם להשקיע מחשבה בבדיקת הנתונים: מידות, הדמיות והמחשות הכוללות תוכניות מפורטות.
דקדקנות - מונעת טעויות
אדריכלים רבים מגדילים לעשות ומפרטים עם איזה חומרים בדיוק הם מבקשים לעבוד כדי לא להיות מופתעים בשיפוץ. ככל שהתכנון יהיה מדוקדק ויסודי יותר, כך הסיכוי לטעויות קטן.
חשוב לזכור כי אין טוב ממראה עיניים: במקרים רבים אני נתקל בבעלי דירות שמגדילים לעשות ומכינים שבלונות מקרטון כדי להמחיש את גודל הארון, הג'קוזי והמקלחון. מדובר ביוזמה מבורכת, כי לפעמים המרחק בין מה שאנחנו מדמיינים למציאות גדול משניתן להעריך.
תכנון מוקדם שיורד לפרטים הקטנים ביותר יכול לחסוך לכם לא רק הרבה מאוד כסף, אלא גם עוגמת נפש: לעיתים חדר שעל הנייר נראה מרווח מתגלה כצפוף יותר אם לא לוקחים בחשבון את השטח שתופסים הרהיטים.
בכל מקרה, חשוב להצטייד בהמלצת אדריכל בנושא, ורצוי מאוד להיות נוכחים בשלבים הראשונים של העבודה.
הכותב הוא יו"ר התאחדות קבלני השיפוצים בישראל