הסכם: 200 עובדים יפרשו ממכתשים אגן
לקראת מכירת מכתשים לממשלת סין: ההסתדרות חתמה עם IDB של נוחי דנקנר על הסכם לפיו הייצור יישאר בארץ והעובדים לא יפוטרו עד שנת 2017. העובדים שיפרשו יקבלו פנסיה בגובה שאינה נמוכה בהרבה משכר הברוטו הנוכחי שלהם וההנהלה תעניק קביעות לכ-100 עובדים ארעיים במקום אלה שיפרשו
עיני מתכתש עם שטייניץ - ומתקרב לנוחי: קבוצת IDB שבשליטת נוחי דנקנר וחברת מכתשים אגן חתמו היום (א') על הסכם עם ההסתדרות ועם ועדי העובדים של מפעלי חומרי ההדברה מכתשים ואגן להסדרת יחסי העבודה במפעלים לקראת מכירתם לקבוצת הכימיה כמצ'יינה שבשליטת ממשלת סין.
במסגרת ההסכם, מתחייבות הנהלות החברה והקבוצה להשאיר את הייצור במפעלים שבאשדוד וברמת חובב עד שנת 2017 ולא להעתיקו לסין - למרות התחרות עם העבודה הזולה של הפועלים הסינים. בהסתדרות טוענים כי מדובר בפעם הראשונה שמעסיק ישראלי מעניק לעובדים התחייבות כזאת. ההסכם קובע כי עם מכירת ההסכם לא יפוטר אף עובד של המפעל.
במקום פיטורים, כולל ההסכם מתווה התייעלות של פריש מוקדמת לעובדים בין גיל 57 ל-67. ההסכם קובע כי בשנת 2011 יפרשו עד 70 מעובדי החברה וב- 2012 - 130 עובדים נוספים, כאשר הכוונה היא לצרף לרשימת הפורשים עובדים שיבחרו בכך.
העובדים הפורשים יקבלו תנאי פרישה מהטובים במשק. העובדים יקבלו משכורת חודשית מהחברה, עד גיל 67, שתהיה גבוהה משכר הבסיס הנוכחי שלהם. שכר העובדים - הזהה ל"שכר המשולב" שהם מקבלים כעת, יכלול את שכר הבסיס שלהם לשעה ותוספות סוציאליות שונות שלרוב אינן מוענקות לעובדים בפרישה מוקדמת. השכר יהיה נמוך משכר הברוטו שלהם בפועל, כיוון שלא יכלול שעות נוספות ומשמרות, אך גבוה בהרבה מזה שמוענק במרבית הסכמי הפרישה.
הפורשים יקבלו גם מענק חד-פעמי של 60% משכרם העתידי כפול מספר שנות הוותק שלהם במפעל, ויוכלו אף לפדות דמי מחלה שנצברו לזכותם. ההנהלה מתחייבת לתת את תנאי הפרישה הללו גם אחרי שנת 2013. במקום חלק מהעובדים שיצאו לפרישה מוקדמת, תעניק ההנהלה קביעות לכ-100 עובדים שכיום מועסקים כעובדים ארעיים.
על ההסכם חתמו יו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות אבי ניסנקורן, מנכ"ל IDB חיים גבריאלי, מנכ"ל מכתשים אגן ארז ויגודמן, מנכ"ל "מכתשים אגן", וראשי ועדי העובדים במפעלים, יעקב כהן ועובדיה לוי. ניסנקורן אמר: "מדובר בהסכם פורץ דרך. העובדים השיגו כאן תנאי פרישה מצוינים הודות להתייחסות הרצינית והעניינית של IDB לעובדים". גבריאלי אמר כי "השארת העבודה בישראל היא מימוש של התחייבותו של דנקנר, ולא הייתה לנו בעיה להתחייב על כך בפני העובדים".