הבית הלבן גינה את צפון קוריאה: "צעד לוחמני"
שני חיילים נהרגו ו-16 אחרים נפצעו בעקבות מתקפת פגזים בשטחי דרום קוריאה. ארה"ב גינתה את הצפון, בעוד רוסיה וסין הסתפקו בקריאה לצדדים להרגיע את הרוחות. שר החוץ ליברמן: פיונגיאנג היא חלק מציר הרשע המגיע עד לטהרן ולדמשק
רוסיה הזהירה את שתי הקוריאות מפני "הסלמה" בעימות בחצי האי, בעקבות מתקפת הפגזים שהתרחשה הבוקר (ג'). אחרי ששני חיילים נהרגו במתקפה באי דרום קוריאני, פנתה ממשלת סין לשני הצדדים בניסיון להרגיע את הרוחות. הבית הלבן נקט טון תקיף יותר וגינה בחריפות את המשטר הקומוניסטי בפיונגיאנג. גם שר החוץ, אביגדור ליברמן, מיהר להגיב ואמר כי העולם חייב להגיב ל"ציר הרשע", הנע בין פיונגיאנג לטהרן.
בהודעה שפרסם הממשל האמריקני נמסר כי הבית הלבן "מגנה בחריפות את הצעד הלוחמני של צפון קוריאני". במקביל, בכיר במשרד החוץ הרוסי התייחס למתקפה בראיון לסוכנות הידיעות "אינטרפקס" והפציר בשתי הממשלות לא להרחיב את העימות. "זה חשוב מאוד שהאירוע לא יסלים וייצא מכלל שליטה בחצי האי", אמר הגורם.
שר החוץ ליברמן התייחס לתקרית במסיבת עיתונאים משותפת עם עמיתו האיטלקי בירושלים. "הבוקר ראינו מסר לעולם, שהיום יותר מבעבר נחוץ לעצור את המשטר המשוגע זה. צפון קוריאה היא חלק מציר הרשע יחד עם איראן וסוריה המקיימות שיתוף פעולה קרוב ביניהן. צפון קוריאה, כפי שראינו היום, מהווה איום לא רק על החלק שלהם בעולם, אלא גם על המזרח התיכון והעולם כולו".
גם המשטר הקומוניסטי בבייג'ינג מיהר להביע דאגה לנוכח הדיווחים על הירי בחצי האי הקוריאני. דובר משרד החוץ בבייג'ינג, הונג לי, אמר כי יש לחזור מיד
לשיחות הרב-צדדיות על הפסקת תוכנית הגרעין של צפון-קוריאה. "לעשות יותר כדי לתרום לשלום", אמר. סין היא בת בריתה הגדולה ביותר של צפון-קוריאה באזור, ומעניקה לה תמיכה כלכלית ודיפלומטית משמעותית.
ראש ממשלת יפן, נאוטו קאן, הורה לשרי ממשלתו להיערך לכל תרחיש אפשרי על רקע חילופי האש בין צפון ודרום קוריאה. "הוריתי לעשות את כל ההכנות שיאפשרו לנו להגיב באופן תקיף לכל תרחיש", אמר קאן בתום ישיבת חירום שערך הקבינט בטוקיו.
חבית נפץ
העימות פרץ במפתיע בשעות הבוקר, כשעשרות פגזים נורו לעבר האי יאונפיאונג שתחת ריבונות סיאול. עיקר הפגיעה היתה בבסיס צבאי והתוצאה היתה קטלנית: לפחות שני חיילים נהרגו, 12 אחרים נפצעו ועשרות בתים עלו בלהבות. מאז התפשטה האש וגורמי ממשל הביעו חשש כי השריפה תצא מכלל שליטה. אוכלוסיית האי שעליו נורו הבוקר הפגזים נעה בין 1,200 ל-1,300 איש.
מטוסי קרב של הצבא הדרום קוריאני הוזנקו לאזור הגבול המערבי, השנוי במחלוקת בין שתי המדינות. הממשלה בסיאול אף הזעיקה את שריה לישיבת חירום על רקע חילופי האש. דרום קוריאה מיהרה להזהיר את פיונגיאנג כי תגיב
בחריפות רבה יותר, אם זו תמשיך בפרובוקציות, והנשיא, לי מיונג בק, קרא למנוע מהאירוע החמור להתפתח לעימות רחב יותר.
הירי בא אחרי תקופה ארוכה של מתיחות בין שתי המדינות, שניהלו מלחמה עקובה מדם - "מלחמת קוריאה" - בין 1953-1950. השנה כבר התפתחה המתיחות בין השתיים לכדי עימות מילולי חריף, אחרי שסיאול האשימה את צפון-קוריאה בהטבעת ספינה של חיל הים הדרום-קוריאני באמצעות טיל טורפדו. בטביעת הספינה נהרגו 46 מלחים דרום-קוריאנים, אולם סיאול נמנעה מתגובה צבאית. בין שני הצדדים נרשמו בחודשים האחרונים חילופי אש כמה פעמים בהיקף קטן יותר.