כשהבית הופך לבולונז'רי: אופים בגט
לא קל למצוא בארץ בגט טרי וטעים כמו בצרפת - פריך מבחוץ, נימוח מבפנים וכולו ניחוחות של בוקר בחו"ל - אז למה שלא תכינו אחד לבד בבית?
(הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין)
בגט
הכנת הבגט מצריכה שלוש התפחות, אלא אם מדובר בחדר בו הטמפ' חמימה, מה שמאפשר שתי התפחות בלבד. במקרה של 3 התפחות, הראשונה היא מיד לאחר שהבצק מעובד, למשך שעה וחצי, אחריה מחלקים את הבצק ל-2-3 חלקים ונותנים להם לתפוח למשך כ-15 דקות, ולאחר חלוקה ועיצוב הבגט מתפיחים למשך כשעתיים (עד שהבצק מכפיל את נפחו).
מתכון של האופה ארטיזן רמי קרדי, מרצה ב"בית הספר הגבוה לקולינאריה - בישולים"
המרכיבים:
1/2 3 כוסות קמח שטיבל 21/3 1 כוסות מים קרים
1/2 כף מלח
1/4 חבילת שמרים טריים
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לטמפ' של 230 מעלות.
- שמים בקערת המיקסר מים וקמח ומתחילים ללוש במהירות איטית כ-3 דקות. בדקה האחרונה מוסיפים את השמרים.
- כעבור דקה של ערבוב מוסיפים מלח ומיד מעבירים למהירות גבוהה למשך 4-3 דקות, עד שמתקבל בצק חלק.
- מעבירים לקערה מקומחת לתפיחה, עד להכפלת הנפח, למשך כשעתיים.
- מוציאים את הבצק ומחלקים לשתי רצועות שוות. מכסים ומניחים לתפוח במשך 30-35 דקות.
- בעזרת סכין חדה ו/או מספריים יוצרים חתכים אלכסוניים בחלקה העליון של כל רצועת בצק.
- מכניסים לתנור, לאחר שמורידים את הטמפ' ל-210 מעלות. אופים למשך 15-20 דקות.
- "קטנות בצלחת: בגט"
- כאן תגלו מה אורכו הממוצע של בגט, מי מכונה "האייתוללה של הלחם" וכיצד מזהים בגט איכותי
בגט בצורות
צילום: חגי דקל
מומלצים