שתף קטע נבחר
 

מה עדיף: מערכת הסקה מרכזית או פרטית?

אז החלטתם להתנתק מההסקה המרכזית של הבניין המשותף לטובת התקנת מערכת חימום פרטית. היזהרו, זה יותר מסובך ממה שחשבתם. האם זה בכלל משתלם?

עונת החורף מחייבת את כולנו למצוא פתרונות לחימום הבית. בבתים משותפים רבים, קיימות מערכות לחימום ומים והסקה מרכזיות.

 

 

לא אחת מעוניינים דיירים להתנתק מהמערכות המרכזיות ולהתקין מערכת פרטית בדירתם. נשאלת השאלה, האם דייר בבית משותף בו קיימות מערכות משותפות יכול להתנתק מהם ואם כן מי נושא בהוצאות?

 

חוק המקרקעין ותקנותיו עוסקים בדיוק בסוגיה זו. על פי החוק, בעל דירה רשאי להינתק על חשבונו מהמערכת המרכזית לחימום מים או להסקה (להלן - המערכת המרכזית), ללא הסכמת בעלי הדירות האחרים.

 

ברם, אם מדובר במערכת מרכזית משולבת לחימום מים ולהסקה לא יהיה רשאי להינתק מאחד מהם בלבד; יש לשים לב כי הוראת החוק אינה מאפשרת לבעל הדירה לעשות את ההתנתקות באופן שתפגע באספקת המים החמים או‮ ‬ההסקה לדירות‮ ‬האחרות בבית‮; בבידוד התרמי של המערכת המרכזית‮, בתפקוד המערכת המרכזית, או ‮בחזות הבית המשותף.

 

הודיעו מראש

בעל‮ ‬דירה שמעוניין להתנתק ממערכת החימום המרכזית חייב למסור הודעה לוועד הבית 15 ‬ימים לפחות לפני ביצוע ההתנתקות‮.‬

 

לאחר מסירת ההודעה, יזמין ועד הבית בודק מוסמך מטעם האגף לשימור אנרגיה במשרד התשתיות הלאומיות. הבודק יקבע כיצד תבוצע ההתנתקות בצורה תקינה, וימסור לוועד הבית את תוצאות הבדיקה בכתב. ועד הבית ימסור עותק של תוצאות הבדיקה לבעל הדירה שהחליט להתנתק ממערכת החימום המרכזית‮.‬

 

בעל דירה שמעוניין להתנתק מהמערכת המרכזית בבית משותף צריך לשאת בתשלום מלוא ההוצאות הכרוכות בהתנתקות לרבות‮‬ עלות השינויים הדרושים במתקנים ובצינורות של הבית כדי שאספקת המים החמים או ההסקה לדירות האחרות לא ייפגעו, ותשלום לבודק מוסמך עבור שתי בדיקות - לפני ביצוע ההתנתקות ואחריה.

 

עלות ההשתתפות בהוצאות תופחת

יש לשים לב כי ההינתקות לא תגרע מזכויותיו של בעל הדירה במערכת המרכזית שניתק ממנה, ולא תפטור אותו מהחובה לשאת בהוצאות הדרושות להחזקתה התקינה.

 

ברם, מאחר ובפועל בעל הדירה שהתנתק לא צורך את בפועל את החימום, התקנות מפחיתות את עלות ההשתתפות על פי השיעורים הבאים:

 

  • סוג מערכת החימום שיעור ההשתתפות בהוצאות השוטפות
  • מערכת להסקה בלבד 40% מעלות ההוצאות השוטפות
  • מערכת לחימום מים בלבד 25% מעלות ההוצאות השוטפות
  • מערכת מרכזית משולבת לחימום מים ולהסקה 35% מעלות ההוצאות השוטפות.

 

עורך דין אופיר מילר הינו שותף בכיר במשרד עורכי דין מילר ושות'. הכתבה אינה תחליף לייעוץ משפטי אלא כללית בלבד. בכל הליך משפטי או אחר מומלץ לפנות לעו"ד להתייעצות ולהמשך הטיפול.


פורסם לראשונה 02/01/2011 22:13

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים