שתף קטע נבחר
 

"לא יהיו עוד הרבה צ'ק פוינט"

ענקית האבטחה הישראלית הציגה אתמול הכנסות שיא שנתיות של 1.1 מיליארד ד'. בשיחה עם מוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות" אומד גיל שוויד כי אין לו כל כוונה לפרוש בקרוב: "אני מאוד נהנה". מדבר על דב מורן: "אני עצוב שלא הצליח"

"קבענו שיא חדש, התוצאות הפתיעו גם אותנו", אמר אתמול גיל שוויד, שהציג את תוצאות חברת צ'ק פוינט שבשליטתו לשנת 2010. "השגנו בשנה שעברה הכנסות של כמעט 1.1 מיליארד דולר – הפעם הראשונה שעברנו את סף המיליארד דולר".

 

 

גם השנה הצליחה צ'ק פוינט להכות את תחזיות האנליסטים, עם הכנסות של 1.097 מיליארד דולר, שיפור של 19% לעומת 2009 ורווח נקי של 528 מיליון דולר – שיפור של 21% לעומת השנה הקודמת. אבל אלה לא רק מספרים גדולים, גם שיעור הרווחיות (שיעור הרווח התפעולי מתוך ההכנסות) של החברה כמעט נדיר בעולם העסקי.

 

לצ'ק פוינט יש רווחיות תפעולית של 57%. רק כדי לקבל פרופורציות לגבי שיעור הרווחיות שלה, כדאי להסתכל על חברות מענפים אחרים: טבע, לדוגמה, מצליחה להביא לשורת הרווח התפעולי רק קצת יותר מרבע מהכנסות, הרווח התפעולי של שופרסל מגרד, במקרה הטוב, 5% מההכנסות.

 

על הגידול בתוצאות אומר שוויד: "היה ביקוש יפה למוצרים שלנו. השוק האמריקני הפתיע לטובה, והוא השוק הכי חזק שלנו. יש לנו שם הרבה ניצחונות מול המתחרים. מספר האפליקציות שאנחנו יודעים לתמוך בהן הוא הרבה מעבר לפי 10 לעומת המתחרה הבא. יש לנו פרוטפוליו מלא של מוצרים ואנחנו יוצאים עם אסטרטגיות חדשות לעולם אבטחת התוכנה. המהלכים שהיו לנו ב-2010 הביאו לתוצאות שיא של כל הזמנים".

 

קופת המזומנים - מושא לקנאה

אבל התוצאות הן לא כל הסיפור, מעט מאוד חברות יכולות להתגאות בקופת מזומנים דשנה של 2.4 מיליארד דולר. מניית צ'ק פוינט הנסחרת בוול-סטריט זינקה ב-5 השנים האחרונות ב-105% בעוד שמדד מניות הטכנולוגיה, נאסד"ק, רשם באותה התקופה עלייה של 16% בלבד.

 

נראה שבעבר צ'ק פוינט עשתה הרבה יותר רעש בשוק המקומי. בחרת להוריד פרופיל?

 

"אין לי מושג למה נראה שהורדנו פרופיל. הפוקוס שלנו, גם בשוק ההון וגם בשוק המוצרים, הוא על השוק הגלובלי. אנחנו שמחים להיות בישראל, אבל השוק המקומי הוא לא המיקוד שלנו, הוא בערך אחוז וחצי מהמכירות שלנו".

 

אתה בצ'ק פוינט מאז הקמתה בתחילת שנות ה-90. חלק גדול מהדמויות הדומיננטיות שליוו את שוק ההיי-טק דאז פרשו, מכרו את החברות והקימו מיזמים חדשים. חשבת לפרוש?

 

"אני מאוד נהנה להיות בצ'ק פוינט. אני גם משתנה, עושה עוד דברים, ואנחנו מתפתחים לעוד תחומים. אני נהנה לבוא כל יום למשרד, ונהנה לעבוד פה עם האנשים. אני לא מתכוון לפרוש בקרוב, ממש לא".

 

עקבת אחרי הכישלון של דב מורן במודו ? גם הוא יזם כמוך, שמכר חברה יחסית גדולה וניסה ללכת לדרך עצמאית.

 

"אני מאוד עצוב שזה לא הצליח, אבל כל הכבוד למורן שניסה ליזום חברה חדשה. אין לי מה להגיד על זה, כי אני לא מבין גדול בתחום. אני עוסק בתחום התוכנה".

 

כל יום אנחנו שומעים על עוד חברות היי-טק שמפטרות עובדים: קומברס, אלווריון, אודיוקודס. מה יהיה עתידו של ההיי-טק הישראלי?

 

"נכון שיש חברות שמפטרות, אבל יש חברות אחרות כמו מלאנוקס ונייס שצומחות. יש פה שוק היי-טק מצוין, ואני חושב שהוא ימשיך להיות מרכזי. הוא לא יעשה בהכרח את המהפכה, כמו בשנות ה-90 - אז הייתה מהפכת הי-יטק עצומה בעולם, וישראל השתתפה בה".

 

למה אין פה עוד כמה חברות כמו צ'ק פוינט?

 

"צ'ק פוינט נמצאת בין 10 חברות התוכנה הגדולות בעולם, אין הרבה חברות תוכנה בעולם עם שווי כזה. אני לא חושב שיכולות להיות בישראל עוד 15 צ'ק פוינט, אבל יש פה הרבה חברות גדולות ומכובדות אחרות".

 

אתם מעסיקים בישראל 980 עובדים ומתכוונים להוסיף השנה קומה בבניין בתל-אביב שתאכלס עוד כ-100 עובדים. לא זול יותר לגייס עובדים בהודו או בסין?

 

"לישראל בהחלט יש יתרון בתחום ההיי-טק. יש פה אנשים מצוינים ואת המרכיבים הנכונים, שמאפשרים לייצר חברות מצליחות. אנשים עם פתיחות ותרבות מקצועית. שם המשחק בהיי-טק הוא לא רק מספר מהנדסים, אלא גם רוח יזמות וידע מקצועי, ואני חושב שהידע הזה קיים בישראל. בסין יש ידע בתהליכי ייצור, שאפשר רק לחלום עליו. הם יודעים ליייצר. אבל רוב הפיתוח שלנו נמצא פה.

 

"אני תמיד שמח להרחיב את הפיתוח בישראל, כי השפה היא משותפת ויש פה אנשים טובים. בשורה התחתונה, העלות-תועלת פה טובה, גם אם העלות לא הכי נמוכה".

 

הכתבה פורסמה הבוקר במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביגיל עוזי
גיל שוויד
צילום: אביגיל עוזי
מומלצים