שתף קטע נבחר

 

הפלסטינים זועמים: "נשקול את המשך התהליך"

ברשות הפלסטינית מתחו ביקורת על הווטו האמריקני להצעה לגנות את הבנייה בהתנחלויות, ואמרו כי מדובר בהחלטה "אומללה ולא מאוזנת". במשרד החוץ, מנגד, הביעו תמיהה על העיסוק בבנייה ביהודה ושומרון בזמן המהומות בעולם הערבי

הרשות הפלסטינית הודיעה כי "תשקול מחדש" את תהליך השלום, לאחר שארצות הברית הטילה וטו על הצעת ההחלטה לגנות את ישראל על הבנייה בהתנחלויות. "נשקול מחדש את כל המשא ומתן", אמר הלילה (שבת) יאסר עבד רבו, מזכ"ל הוועד הפועל של אש"ף.

 

הגינוי שסוכל - הכותרות האחרונות ב-ynet:

 

ארצות הברית נאלצה להשתמש בזכות הווטו שלה במועצת הביטחון, לאחר שכשלו המאמצים לשכנע את הרשות הפלסטינית לרכך את הצעת ההחלטה ולהסתפק בהצהרה בלתי מחייבת של מועצת הביטחון בנוגע להמשך הבנייה בהתנחלויות.

 

"מדובר בהחלטה אומללה ולא מאוזנת", אמר עבד רבו, "היא פוגעת באמינות של הממשל האמריקני". נביל אבו רודינה, עוזרו של הנשיא הפלסטיני אבו מאזן, הוסיף כי "הווטו האמריקני לא משרת את תהליך השלום ומעודד את ישראל להמשיך לבנות בהתנחלויות ולהתחמק ממחויבותיה במסגרת תהליך השלום". הוא הוסיף כי "הווטו יסבך את העניינים במזרח התיכון".


 

14 מדינות הצביעו בעד, ארה"ב הטילה וטו (צילום ארכיון: רויטרס)

 

בישראל, מנגד, בירכו על החלטת ארצות הברית להטיל וטו על ההצעה לגנות את ישראל על הבנייה בהתנחלויות - ומתחו ביקורת על העיסוק ה"תמוה" בבנייה ביהודה ושומרון בזמן שהעולם הערבי בוער. בהודעה מלשכת ראש הממשלה בנימין נתניהו נאמר כי "ישראל נותרה מחויבת לשלום אזורי כל שכנותיה, לרבות הפלסטינים. אנו שואפים לפתרון שישלב את השאיפות הפלסטיניות הלגטימיות עם הצורך הישראלי בביטחון ובהכרה.

 

עוד נכתב כי "החלטת ארצות הברית מבהירה כי הדרך היחידה לשלום היא משא-ומתן. אנו מוכנים לקדמו באופן נמרץ ומעוניינים בהתחלת תהליך להשגת שלום בטוח ומקווים שהפלסטינים יצטרפו אף הם לתהליך". ממשרד החוץ נשמע קול דומה: "המרחק בין רמאללה וירושלים קצר, וכל שנדרש מהפלסטינים לעשות הוא לשוב אל שולחן המשא ומתן ללא תנאים מוקדמים" נכתב בהודעה, "רק כך, ולא באמצעות פנייה למועצת הביטחון, ניתן לקדם את תהליך השלום לטובת שני הצדדים ולטובת השלום והביטחון באזור".

 

"אימוץ ההצעה - מסר רע לפלסטינים" 

במשרד החוץ גם מתחו ביקורת על העיסוק של מועצת הביטחון בבנייה בהתנחלויות בזמן המהומות האלימות בעולם הערבי, שהמשיכו גם היום לגבות קורבנות. "בימים אלה, כאשר המזרח התיכון עובר שינויים בעלי משמעות היסטורית לעתיד האזור כולו, תמוה שמועצת הביטחון בוחרת לעסוק בהיבט אחד בלבד מבין מכלול סוגיות הליבה של המשא ומתן הישראלי-פלסטיני, תוך התעלמות מההקשר הרחב של האירועים באזורנו".

 

כל 15 החברות במועצת הביטחון - פרט לארצות הברית - תמכו בהצעה שהוגשה על-ידי

לבנון בשם הפלסטינים וקבוצת המדינות הערביות. השגרירה האמריקנית, סוזן רייס, הבהירה כי וושינגטון לא תומכת בהתנחלויות, אך אימוץ ההחלטה יפגע במאמצים לחדש את השיחות הישירות בין ישראל והפלסטינים ויגרום לצדדים "להקשיח עמדות".

 

"ישראל מעריכה את העמדה האמריקנית", אמרו בירושלים, "המקדמת את חידוש התהליך המדיני, ומביעה צער על כי שאר חברות המועצה נמנעו מלתרום לקידום התהליך".

 

שגריר ישראל באו"ם, מירון ראובן, אמר בנאומו במועצת הביטחון דברים ברוח דומה, והוסיף כי אישור ההצעה היה מעביר "מסר רע" לפלסטינים, שלפיו הם יכולים להימנע ממשא ומתן ישיר. הוא הזכיר את ההתנתקות מרצועת עזה, "תוך פירוק כל ההתנחלויות - מה שהוביל לאלימות נגדנו".


פורסם לראשונה 18/02/2011 23:59

 

בהכנת הידיעה השתתפו יצחק בן-חורין ואטילה שומפלבי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורי פורת
עבד רבו. "פגיעה באמינות הממשל"
צילום: אורי פורת
צילום: AP
חוששת מהקשחת עמדות. סוזן רייס
צילום: AP
מומלצים