שתף קטע נבחר
 

בגלל לוב: הנפט זינק לשיא של יותר משנתיים

מחיר הנפט מסוג "ברנט הים הצפוני" עלה בלונדון מעל לרמה של 106 דולר - שיא של כשנתיים. בניו יורק קפץ מחיר הנפט ב-6.3% ל-95.4 דולר לחבית. הזהב זינק ב-1.7% ל-1,406 דולר

מחירי הנפט עלו הערב (ב') במסחר בניו יורק, זה היום הרביעי ברציפות, על רקע ההסלמה במהומות בלוב . בתוך כך, גוברים החששות להפרעה באספקת הנפט בעקבות המשבר שהתפשט ברחבי המזרח התיכון וצפון אפריקה. מחיר חבית נפט מסוג "ברנט הים הצפוני" עלה בלונדון מעל לרמה של 106 דולר - שיא של כשנתיים. גם הזהב עלה, זה היום השישי ברציפות, על רקע המתיחות הגוברת במזרח התיכון.

 

 

החוזים העתידיים על הנפט למסירה באפריל זינקו ב-6.3%, או 5.69 דולר, ל-95.4 דולר לחבית. החוזים למסירה במרס, הפחות פעילים, עלו ב-6.1% ל-91.42 דולר לחבית. היום הבורסות בניו יורק היו סגורות לרגל חג, והתקיים מסחר אלקטרוני.

 

מחירי הזהב עברו היום את רמת ה-1,400 דולר לאונקיה. החוזים למסירה באפריל עלו היום ב-1.7% ל-1,406 דולר לאונקיה. מחירי הכסף גם כן זינקו: החוזים למסירה במרס עלו ב-4.4% ל-33.72 דולר לאונקיה.

 

ענקית החיפושים בריטיש פטרוליום (BP) הבריטית הודיעה כי היא משהה את פעולות החיפוש שלה בלוב בעוד מניותיה של Eni צנחו על רקע החששות מבעיות באספקת הנפט.

 

הנפט הגולמי הגיב בזינוק לאחר שבנו של שליט לוב מועמר קדאפי הזהיר כי מלחמת אזרחים תסכן את הון הנפט של המדינה.

 

כוחות הביטחון תקפו את המפגינים הקוראים לכינון דמוקרטיה, והרגו למעלה מ-200 אנשים. המדינה הצפון אפריקאית, המחזיקה בעתודות הנפט הגולמי הגדולות ביותר ביבשת, שאבה 1.6 מיליון חביות ביום בינואר, המקבילים ל-8% מהצריכה האמריקנית.

 

"לוב מייצרת בין 1.5-1.6 מיליון חביות נפט ביום, כך שחוסר היציבות מדאיג", אומר אנדריי קרצ'ניקוב, אנליסט בחברת VTB קפיטל. "עד שהעניינים

לא יירגעו, המחירים יכולים עוד לעלות", הוסיף.

 

לוב, היצרנית השמינית בגודלה של נפט בקרב חברות קרטל יצרניות הנפט, אופ"ק, הפכה להיות מוקד ההפגנות באזור, שהוצתו לאחר הדחת נשיא תוניסיה בחודש שעבר והתחזקו בעקבות התפטרותו של חוסני מובארק במצרים. אלימות פרצה בתימן, ג'יבוטי ובחריין לאחר שהממשלות פעלו למיגור ההפגנות. רשת הטלויזיה אל ג'זירה דיווחה היום שהייצור בשדה הנפט נאפורה בלוב הופסק.

 

"ישנו גם הסיכון המתמשך שהמהומות יתפשטו לאיראן או למדינה אחרת באזור שחשובה יותר לשוק הנפט העולמי", מסביר בן ווסטמור, כלכלן אנרגיה בבנק הלאומי של אוסטרליה.

 

ההפגנות בבחריין עוררו חשש שהאלימות תתפשט לשכנה סעודיה, שמחזיקה ב-20% מהנפט העולמי. מדינות בצפון אפריקה ובמזרח התיכון אחראיות ל-36% מתפוקת הנפט העולמית והחזיקו ב-61% מהעתודות ב-2009.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים