שתף קטע נבחר
 

חושבת על עסק עצמאי? כך תעשי זאת

אם אתן מעוניינות לפתוח עסק קיראו את הטיפים והשאלות שכדאי לשאול את עצמכן לפני שעושים צעד בכיוון. מפנייה לקרנות למימון, למרכזים לטיפוח יזמות ועד ההבנה מה צריך כדי להצליח

אם חשבתן לפתוח בדרך חדשה ועצמאית כדאי שתתכוננו לקשיים, האתגרים וההתמודדויות שצפויות לכן. אז לפני שתחליטו לכאן או לכאן הנה כמה טיפים ונקודות למחשבה.

 

 

  • סוג העסק – דבר ראשון את צריכה להחליט מה העסק (שרות או מוצר) שלך. ההחלטה צריכה לקחת בחשבון מה את יודעת לעשות - כישורים או מקצוע שרכשת במשך השנים ושניתן להפעיל איתם עסק.

 

  • ידע בניהול עסק – רובנו לא נולדנו עם ידע בסיסי בניהול עסק. מי שיכולה מבחינת זמן, עלות ונגישות, מומלץ להצטרף לקורס הכשרה עסקית שניתן ברחבי הארץ על ידי עמותות שונות וסניפי מט"י (מרכזי טיפוח יזמות).

 

  • תכנון העסק – לפני שאת עושה את הצעד המעשי הראשון בעסק, חשוב לבנות תוכנית. התוכנית צריכה להתייחס לסוג השרות או המוצר של העסק שלך, הערכת עלויות הכרוכות בתפעול העסק, הערכת הכנסות צפויות, איזה השקעה צריך להפעלה ומאיפה תשיגי את המימון ועוד. רוב ההכשרות העסקיות, כוללות ליווי בפיתוח התוכנית לעסק.

 

  • סקרי שוק – כדי לבנות את התוכנית נכון מומלץ לבדוק מה קורה בעסקים דומים בשוק: מה המחירים שלהם, מי הלקוח וכו'. סקר שוק גם יעזור לך בהערכת התחרות של העסק המתוכנן: האם יש עסקים דומים באזור ומה מיוחד בכל אחד מהם? כמו כן, ניתן להיעזר בסקר שוק כדי לאתר ספקים ולקוחות פוטנציאליים.

 

  • שיווק – כדי להגדיל את סיכויי העסק שלך מול המתחרים, חשוב ליצור בידול של המוצר או השרות שלך על ידי מסרים שמייחדים אותם מול התחרות.

 

  • האם יש משאבים - אם את צריכה להשקיע כסף כדי לפתוח את העסק, חשוב לבדוק כמה כסף יש לך ומאיפה ניתן להשיג את המימון החסר. חשוב לתכנן נכון את השימוש בהון עצמי מול אשראי מגורם אחר.

 

  • מהיכן להשלים משאבים - במקרים רבים צריך הלוואה מגורם חיצוני. גם כאן חשוב, לבדוק אפשרויות שונות – הלוואה ממשפחה, מבנק או מגופים פילנתרופיים. בבדיקת ההלוואה המוצעת צריך לקחת בחשבון את גובה הריבית השנתית, תקופת ההלוואה, גובה ההחזר החודשי, ערבויות נדרשות ועוד. מומלץ לא לפנות לגופים לא מוכרים מחשש להסתבך עם השוק האפור.

 

  • הנהלת חשבונות – מעקב אחרי הכנסות והוצאות של העסק שלך הוא הכרחי לשליטה בעסק ולפיתוח שלו. מומלץ לא להעביר בצורה מוחלטת את הנהלת החשבונות לרואה חשבון חיצוני, אלא להישאר בעניינים ולהיות עם היד על הדופק (והכסף).

 

  • אם את מרגישה תקועה עם נושאים שונים הקשורים לפיתוח העסק ואפילו אם לא ברור לך מה הבעיה, התייעצי עם גורמים מקצועיים. ייעוץ עסקי מסובסד ניתן לקבל בעמותות המתמחות בתחום פיתוח עסקים ובסניפי מט"י השונים.

 

נשמע קשה ומסובך. בהחלט, אך גם מספק, תורם לעצמאות ומסייע לרווחה כלכית שתלויה בעיקר ביכולות שלך. אם תבחרי ללכת בדרך עצמאית דעי שאת לא לבד. בשנת 2010 לבדה השקיעה קרן קורת השקיעה סכום של 21,373,000 שקל ביזמות נשים ב-306 עסקים של נשים. זאת, כשכל מקרה נבחן לגופו. ב-2010 יותר משליש מהעסקים הללו היו בבעלות עולות חדשות, ויותר משישית היו בבעלות נשים ערביות. עם זאת, חשוב לציין שהקרן מסייעת בהלוואות אף לעסקים בבעלות גברים; ניתן לפנות אליה בבקשה למימון

 

לפני שאת יוצאת לדרך חדשה חשוב שתביני - לנהל עסק זעיר צריך יוזמה, נכונות ללמוד ורצון להתפתח. אם את מעדיפה מקום עבודה קבוע, חיים של שגרה ומינימום סיכונים אז עדיף שתחפשי עבודה כשכירה.

 

בהצלחה.

 

חגית רובינשטיין היא מנהלת תחום עסקים זעירים בקרנות קורת ישראל . מטרתן היא להניע פיתוח כלכלי ואפשרויות תעסוקה במגזר הפרטי בישראל. מאז הקמתה קרן קורת אפשרה מימון בהיקף של קרוב ל-240 מיליון דולר ליותר מ-9,000 עסקים בינוניים, קטנים וזעירים ברחבי ישראל קרנות קורת נתמכות על ידי קהילות יהודיות בארה"ב ובריטניה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים