שתף קטע נבחר

מכרז הסלולר עבר את רף ה-650 מיליון ש'

מכרז התדרים של משרד התקשורת נפתח הבוקר ב-10:00, ומתוך 4 קבוצות נותרו רק שלוש במירוץ אחרי שקבוצת סלקט תקשורת פרשה. האם המחירים הגבוהים יגולגלו על הצרכנים?

למרות שהחל ב-10:00 הבוקר, מכרז התדרים הסלולרי  עדיין בעיצומו וסכום ההצעות של הקבוצות המשתתפות בו עבר את ה-650 מיליון ש'. שלוש קבוצות מירס של פיטר דרהי, 018 אקספון של חזי בצלאל ו-FREE של מיכאל גולן מתמודדות בו כעת, אחרי שקבוצת סלקט תקשורת של מייקל גלפנד פרשה מהמכרז, כשהגיע ל-400 מיליון שקל.

 

מחיר המינימום להשתתפות במכרז עמד על 10 מיליון ש'. המכרז עשוי להימשך כך עד חצות ולהתחדש בבוקר, אם לא תפרוש ממנו קבוצה נוספת.

 

 

הקבוצות מתמודדות על שני תדרים סלולריים חדשים, ומשמעות המכרז היא ששתי חברות סלולר חדשות יקומו בישראל, יספקו שירותי דור שלישי, ויתחרו בסלקום, פרטנר ופלאפון. 

 

ההצעות מתנהלות באמצעות האינטרנט, דרך אתר מכרזים בפיקוח משרדי התקשורת והאוצר. הקבוצות מגישות כל 10 דקות הצעה הגבוהה ב-5 מיליון שקל לעומת ההצעה הקודמת. כל קבוצה יכולה להגיש הצעה כך רק על תדר אחד בכל פעם, והיא לא יכולה לראות מי הקבוצה שעומדת מולה, אלא רק את סכום ההצעה.

 

הצרכנים ירוויחו?

המחירים והעלויות לצרכן של שירותי המפעילים החדשים עדיין לא נקבעו. בחלוקת התדרים החדשים, משרד התקשורת ביקש להוריד את המחירים לצרכן הפרטי, וכעת לא ברור כיצד ישפיעו המחירים הגבוהים שישלמו הקבוצות עבור זכייה במכרז על המחיר לצרכן. העלויות המקדימות לא אמורות להשפיע על המחירים לצרכן, אולם בעבר הושמעו טענות לפיהן הפריסה המהירה הנדרשת מהמפעילים החדשים לא תאפשר להם להציע תעריפים נמוכים לצרכן.

 

האם החברות לא יוכלו לספק דקות שיחה זולות עקב מחיר המכרז הגבוה? כנראה שלא, אחרת לא תהיה להן זכויות קיום בשוק הזה. כדי למכור כמה שיותר דקות, הן יהיו חייבות להתחרות במחירים אטרקטיביים, אחרת לא יוכלו לגרום ללקוחות החברות האחרות לעבור להשתמש בשירותיהן.

 

דרכן אל לב הצרכן הישראלי תהיה סוגה בשושנים שיקבלו מהמדינה. הקבוצות שייזכו להקים רשתות סלולריות חדשות, יצטרכו להשקיע בתשתית הרשת כ-200-150 מיליון שקל, אולם הן ישלמו דמי רישיון מיניאטוריים, 10 מיליון שקל, ויתבקשו להפקיד ערבות ל-5 שנים בגובה ההצעה שהגישו. אם יגיעו לנתח שוק פרטי גבוה מ-7%, יוכלו לקבל את הערבות בחזרה, בניכוי דמי הרישיון.

 

המפעילים הללו, שיצטרפו למפעילים הווירטואלים (מפעילים שיפעלו על רשת סלולר קיימת) וייכנסו לשוק בתחילת 2012, יידרשו לפרוס רשת משלהם, באופן הדרגתי. סף הכניסה שיאפשר למפעיל חדש לקבל שירותי נדידה הוא פריסת רשת שתאפשר כיסוי של 10% מהאוכלוסייה עד 1 בפברואר 2012.

 

באזורים בהם לא פרסו תשתית, המפעילים החדשים יוכלו לעשות שימוש בתשתית האנטנות של חברות הסלולר הוותיקות, (בדומה למפעילים הוירטואליים). אולם תוך 4 שנים, המפעילים יתבקשו להגיע לפריסה של 40%, ואז לפריסה של 90% תוך שבע שנים. שר התקשורת יוכל להאריך את כל אחת מהתקופות הללו פעם אחת נוספת, לתקופה שלא תעלה על 3 שנים.


פורסם לראשונה 11/04/2011 16:09

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מה זה אומר לגבינו?
צילום: Index Open
מומלצים