נתניהו: מדינה פלסטינית - רק בהסכם
בפגישה עם סנטורים אמריקנים, הביע ראש הממשלה דאגה מהקולות מקהיר - לאחר הרוב המצרי התומך בביטול ההסכם ותקיפת צינור הגז. הוא אמר כי הסדרי הביטחון מול הפלסטינים יכללו הצטיידות בסוללות כיפת ברזל ונוכחות "ארוכת טווח" בבקעה
עוד לפני ההכרזה הדרמטית בקהיר על פיוס היסטורי בין פתח לחמאס ועל כינון ממשלה זמנית, נפגש ראש הממשלה, בנימין נתניהו, עם סנטורים אמריקנים, והבהיר כי מדינה פלסטינית תושג רק בהסכם בין הצדדים.
"אם הפלסטינים הולכים להכרזה באו"ם, הרי שהם לא ירגישו מחויבים להיכנס למשא ומתן ולהשיג הסכם", אמר נתניהו. "ההסכם יושג רק במשא ומתן ואם מדינות נוספות יצטרפו לעמדה זו, הרי שגם אם תהיה החלטה באו"ם על מדינה פלסטינית, הדרישה להסכם תוציא את העוקץ מהכרזה".
ראש הממשלה התייחס גם להסדרי הביטחון והפתיע באומרו כי יכללו הצטיידות בסוללות כיפת ברזל ונוכחות "ארוכת טווח" של ישראל בבקעת הירדן. להבדיל מפעמים קודמות, נמנע הפעם נתניהו מלומר כי ישראל תישאר "לעד" בבקעה.
תוכנית הנשיא האמריקני ברק אובמה, שפורסמה בשבוע שעבר אבל עדיין לא הוכרזה סופית, כוללת 4 נקודות עיקריות - ובתוכן דגש על צרכי הביטחון של ישראל. בנוסף, האמריקנים יקראו לישראל להסכים למדינה פלסטינית, המבוססת על גבולות 67'. הפלסטינים, מצידם, ייאלצו לוותר על זכות השיבה. ירושלים, לפי היוזמה האמריקנית, תהיה הבירה של שתי המדינות - ישראל ופלסטין.
נתניהו הבהיר כי הוא מוטרד מהקולות בקהיר הקוראים לבטל את הסכם השלום עם ישראל וציין כי על הקהילה הבינלאומית להבהיר למצרים כי היא מצפה שההסכם יישמר. הדברים נאמרו יום לאחר שהתפרסם סקר לפיו 54 אחוזים מהמצרים תומכים בביטול ההסכם שנחתם בין בגין לסאדאת ב-1977. יותר משליש (36%) העדיפו לשמור על השלום. הבוקר נראתה היטב העוינות לישראל, כאשר חמושים תקפו בסיני את הצינור המעביר גז לישראל, גרמו לפיצוץ ולשריפה - ובעקבות כך להפסקת הזרם. בדיווח המצרי נטען שמטען הנפץ הופעל בשלט רחוק.
Read this article in English