חשש בי-ם: לחץ בינ"ל על נתניהו, למרות הפיוס
גורמים מדיניים הביעו חשש כי למרות המומנטום של הסכם פתח-חמאס, הקהילה הבינ"ל תחזיר בקרוב את הכדור למגרש של נתניהו: "מי שחושב שיהיו חודשים של שקט יתבדה"
בישראל קיוו כי הסכם הפיוס בין חמאס לפתח יפחית מהלחץ הבינלאומי, אך כמה ימים אחרי החתימה בראשי תיבות, בירושלים הולך וגובר החשש כי הקהילה הבינלאומית ובעיקר אירופה תחזיר בקרוב את הכדור למגרש של נתניהו.
"עושה רושם שיהיה לא פשוט לשכנע את האירופים לאמץ את הקו הישראלי בנוגע לחמאס כשותף בממשלה הפלסטינית", אמרו אמש (שבת) גורמים מדיניים ל-ynet. "החשש הוא כי תוך זמן קצר הכדור יחזור למגרש שלנו וישראל תידרש להציג תוכנית וכוונות ברורות בתחום המדיני".
למרות שארצות הברית הביעה בינתיים עמדות שתואמות, לפחות בחלקן, את העמדה הישראלית, גורמים ישראלים אומרים שהמציאות בשטח לא השתנתה וכי הזמן לקראת ספטמבר - אז צפויים הפלסטינים לבקש מהאו"ם להכיר במדינה פלסטינית עצמאית - מתקצר והולך.
לפי גורמים מדיניים, "הפלסטינים יטענו כי כעת יש אחדות בתוך הרשות ולכן הכרזה על מדינה
פלסטינית היא נכונה מאי פעם, שכן אבו מאזן יזדקק לסיוע לקראת הבחירות ברשות בפברואר הבא, סיוע שלו הוא זקוק הן מהקהילה הבינלאומית והן מישראל".
גורם מדיני אמר אמש כי "מי שחושב שיהיו עכשיו כמה חודשים של שקט יתבדה. הנטייה של האירופים היא לתת הזדמנות לפיוס ולממשלה המשותפת, וזה בוודאי לא יקל על ישראל".
אמש שוחח שר הביטחון אהוד ברק עם מזכ"ל האו"ם והביע דאגה לנוכח הסכם הפיוס בין חמאס לפתח. הוא הבהיר לבאן, שמוקדם יותר בירך בזהירות על ההסכם, כי על הקהילה הבינלאומית לשתף פעולה עם חמאס רק אם יקבל את תנאי הקוורטט - הכרה בישראל, זניחת הטרור וקבלת ההסכמים הקודמים.
למרות הצהרותיו של אבו מאזן כי ימשיך לנהל משא ומתן עם ישראל גם אחרי הקמת הממשלה המשותפת עם חמאס, ראש ממשלת חמאס איסמעיל הנייה הבהיר כי לא יהיו מגעים עם ישראל, ואף קרא לאש"ף לחזור בו מההכרה בה. מחלקת המדינה האמריקנית הודיעה כבר כי תשקול את המשך הסיוע לרשות אם חמאס יצטרף לממשלה.
Read this article in English