שתף קטע נבחר

הצופים בטלוויזיה דרך המחשב לא יחויבו באגרה

נדחתה ההצעה לאפשר לרשות השידור לגבות אגרה על האפשרות לצפייה בשידורים שלא באמצעות מקלט טלוויזיה. ח"כ נחמן שי לרשות: "אתם מתמחים בלקומם את הציבור". ח"כ כרמל שאמה-הכהן: "תגבו באום אל פאחם, כמו בר"ג"

צופים בטלוויזיה באמצעות המחשב או דרך הסלולרי? לא תחויבו באגרה - כך החליטה הוועדה המשותפת לוועדות הכלכלה וועדת החינוך והתרבות של הכנסת בישיבתה היום (ה'), כשדחתה את הצעת הממשלה לגביית אגרת רשות השידור גם ממי שלא מחזיק במקלט טלוויזיה. הוועדה המשיכה היום בדיונים להכנה לקראת קריאה שנייה ושלישית של ההצעה לתיקון חוק רשות השידור, במסגרת קידום הרפורמה ברשות. 

 

כיום, רשות השידור אמורה לגבות אגרה מכל מי שמחזיק בביתו מקלט טלוויזיה, גם אם זה אינו פועל. מי שאין ברשותו מקלט טלוויזיה, לא משלם אגרה אפילו אם הוא צופה בשידורים באמצעות המחשב שלו. בהצעה לתיקון חוק רשות השידור, היה סעיף שביקש לגבות אגרה על האפשרות לצפייה בשידורים שלא באמצעות מקלט טלוויזיה, והוועדה דחתה אותו.

 

יו"ר רשות השידור, אמיר גילת, אמר בדיונים כי הוא תומך בגביית אגרה מהצופים בטלוויזיה באמצעות המחשב או הטלפון הנייד. לטענתו, יש לשנות את חוק רשות השידור ולהתאימו לשינויים המתעצמים באופן צריכת התוכן. "אנחנו מדברים על חוק לעשרות שנים קדימה ואי אפשר להסתמך רק על גבייה ממקלטי טלוויזיה", אמר גילת.

 

ח"כ נחמן שי השיב לגילת: "אני מכבד את היצירתיות של רשות השידור, אבל הרוב עדיין צופים בשידורים באמצעות מקלט טלוויזיה – אתם מתמחים בלקומם את הציבור".

 

יו"ר ועדת הכלכלה, ח"כ כרמל שאמה-הכהן, אמר כי הוא מוכן להצעת רשות השידור, רק אם העמקת הגבייה תהיה לא רק ברמת גן, אלא גם באום אל פאחם. ח"כ ישראל אייכלר התנגד: "מדובר בהטלת מס נוסף על הציבור". הוועדה החליטה לדחות את הצעת הממשלה בנושא ומחקה את הסעיף מהצעת החוק.

 

יחד עם זאת, הוועדה אישרה את הסעיף המאפשר לרשות להעביר תכנים באמצעים טכנולוגיים נוספים מלבד שידורי הטלוויזיה. זה אומר שרשות השידור תוכל לשדר את תכניה גם באינטרנט, ברדיו ובמכשירים הסלולריים, מה שהיא כבר עושה כיום באופן חלקי. עוד נקבע כי התכנים יועברו במקביל לשידורם בטלוויזיה, מלבד עדכוני חדשות, אותם תוכל להעביר הרשות גם אם הם לא משודרים בטלוויזיה.

 

חובה לשמר חומרי ארכיון

כמו כן, הוועדה דנה בסעיף המטיל על רשות השידור את החובה להקים ארכיון לשימור השידורים מיום הקמתה. יו"ר הרשות גילת אמר כי הוא ביקש שהארכיון יוכר כאתר מורשת לאומי, על מנת שיזכה לתמיכה כספית. לדבריו, העלות של דיגיטצית הארכיון עומדת על כ-50 מיליון שקל.

 

"חומרים רבים פשוט נעלמו, בהם התוכנית חיים שכאלה עם הנשיא לשעבר עזר ויצמן", טען יו"ר פורום היוצרים הדוקומנטרים, אורי רוזנוקס. הוא אף מחה נגד התעריפים שדורשת הרשות עבור השימוש בחומרי הארכיון שלה. היו"ר שאמה-הכהן הסביר כי חברי הכנסת לא יודעים לתמחר את החומר, והציע כי התעריפים שתקבע המועצה יהיו בהתאם לעלות החומר ללא רווח לרשות השידור, והצעתו התקבלה. ח"כ שי ביקש להוסיף לחוק התייחסות לחשיבותו הלאומית וההיסטורית של הארכיון והוועדה קיבלה את הצעתו.

  

עוד אישרה הוועדה שרשות השידור תמשיך ותשדר תשדירי שירות, בהתאם למצב הנהוג כיום.  אושר גם הסעיף המאפשר לרשות השידור להתקשר עם טאלנטים, לתקופות או למשימות מוגבלות.

 

ח"כ נחמן שי התנגד להצעת הממשלה, לפיה ההתקשרויות יהיו על ידי המועצה ובאישור שר האוצר וביקש למחוק את הצורך באישור שר האוצר. "ברגע שעולים לרגל למשרד האוצר, זה אומר שתלויים בו", אמר. הוועדה לא קיבלה את התנגדותו, והוא ביקש להגיש הסתייגות לסעיף, שתידון במליאה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: shutterstock
אפשר לצפות בשקט
צילום: shutterstock
עזר ויצמן. התוכנית נעלמה
צילום: לע"מ
מומלצים