בריכת מים רחבת ידיים: אל עין יבקע בנחל ציפורי
במרחק הליכה קצר מהמכונית תמצאו את בריכת המים - מפלט ביום חם. בסמוך תמצאו טחנת קמח עתיקה שהופעלה בידי נזירים
הפעם ניקח אתכם, חובבי הטיולים בצפון, אל בריכת מים רחבת ידיים מוקפת בחומת אבן וצמחייה רבה, בתוך ערוץ נחל. מדובר בעין יבקע, שבערוץ נחל ציפורי בגליל התחתון.
מימיו של עין יבקע נובעים בכל ימות השנה, זורמים במורד ערוצו היפהפה
של נחל ציפורי, ויוצרים זרימה איתנה לכל אורכו. סמוך לנביעה, ממלאים המים בריכה רחבת ידיים בתוך הערוץ.
הבריכה מוקפת חומת אבן וצמחייה רבה, והרחצה בה מהנה מאוד. לפני הבילוי במים או אחריו, מומלץ לטייל בטחנת הנזירים ובאפיקו של הנחל, בין מטעי הרימונים.
בריכה רחבת ידיים בעין יבקע (צילום: ערן גל-אור)
המסלול מתאים לטיול של קבוצות גדולות וקטנות או למשפחות, כחלק מטיול בנחל ציפורי, בימות האביב והקיץ. ההליכה מתונה בשביל רחב וחשוף לשמש, כ- 10 דקות בלבד מהמכונית - וחזרה באותה הדרך. הכניסה למקום אינה מוגבלת בזמן ואינה כרוכה בתשלום.
טחנת הנזירים
ההולכים במורד ערוצו של נחל ציפורי, נתקלים בצידו של הנחל במבנה דו קומתי, הנראה כבית אחוזה מרשים, ונקרא "טחנת הנזירים". מדובר בטחנת קמח שהוקמה במהלך התקופה העות'מאנית (1917-1517) והופעלה באמצעות מימיו של המעיין עין יבקע, שבו אנו נמצאים.
מי המעיין הובלו אל גג הטחנה באמת מים, שאורכה היה כ-2 קילומטר. משם ירדו המים דרך ארובה,
וביציאתם - הניעו גלגל כנפיים שחובר לאבני ריחיים. סיבוב אבני הריחיים טחן את גרגרי התבואה לקמח. הטחנה קיבלה את שמה מהנזירים חברי המסדר הכרמליתי, שמקום מושבם היה באזור הכרמל. כדי להגדיל את הכנסות המסדר, רכשו הנזירים בשנת 1825 את אדמות האזור. הם שיקמו את הטחנה, בנו קומה נוספת והשכירו את המקום לכל המרבה במחיר.
שלושת הפותרים הראשונים שזיהו את המקום המצולם בחידת "לאן הגענו?" יקבלו ספר טיולים בהוצאת "מסלולים > להתאהב בארץ מחדש", בכפוף לתקנון החידה. הזוכים השבוע: גיל מכלו מקריית ביאליק, יפעת לוין מגבעתיים, ומאור פרץ מקריית אתא.
למגוון מסלולים באזור היכנסו לאתר: מסלולים, להתאהב בארץ מחדש