קיץ על האש. כנפי עוף צלויות בשום ולימון
את חיבתה של איילת הירשמן למתכוני עוף על האש כבר אין צורך להציג. הפעם היא מציעה מתכון לכנפי עוף עסיסיות צלויות במרינדה טעימה שיילכו נפלא עם ערק אשכוליות
לזה אני קוראת פשטות מושלמת של קיץ: מרינדה בסיסית, טעימה והגיונית, גריל פועל (שזה כבר כיף), וכל זה מסתיים בכנפי עוף עסיסיות צלויות. יש מצב שעם כוס קטנה של ערק אשכוליות ליד.
המרכיבים ל-6 מנות כנפי עוף צלויות בשום ולימון
לעוף:
12 כנפי עוף נקיות
5 שיני שום, קלופות וקצוצות גס
1 לימון בשל
1 כוס פטרוזיליה קצוצה גס
1/2 כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור
ההכנה
1. שמים בקערה את שיני השום. חוצים את הלימון וסוחטים ממנו את המיץ לתוך קערת השום. מוסיפים את הפטרוזיליה ואת שמן הזית ומערבבים.
2. מתבלים את הכנפיים מכל הצדדים במלח ובפלפל.
3. מוסיפים את הכנפיים למרינדה ומערבבים היטב כך שיכוסו בה מכל הצדדים. משהים בטמפרטורת החדר חצי שעה.
3. מחממים את הגריל (גריל גז או גריל פחמים).
4. צולים את הכנפיים על הגריל החם, 5-10 דקות מכל צד, או עד שהן עשויות היטב (הבשר לבן, וכאשר דוקרים בעדינות במזלג אחת מהם, הנוזלים שניגרים שקופים ולא ורודים או אדומים).
5. מורידים מהגריל ומגישים.
עוד מתכוני עוף של איילת הירשמן
אמריקה זה כאן. עוף ברוטב ברביקיו
מוסיף המון. עוף עם בטטות וקינמון