מחאת הקוטג' מתפשטת למעדנים ולגבינה הצהובה
ראשי המאבק במחירי הקוטג' אמרו כי "ממשלת ישראל צריכה לכפות להוריד את מחירי המזון ולהתערב מיידית במחירי המזון היקרים לעומת העולם". הם קראו שלא לרכוש מעדנים ויוגורט, שמחירם גבוה מ-2.90 שקלים
יוזמי מחאת הקוטג' מחריפים את המאבק: אחרי הקוטג' והגבינה הלבנה - גם מוצרי חלב נוספים על הכוונת של מארגני החרם. במסיבת עיתונאים שנערכה אחר-הצהריים (יום ג'), אמרו המארגנים: "אנו מודיעים על צעדים מדודים להחרפת המאבק למעדנים ויוגורטים שמחירם מעל 2.90 שקלים - וגם לגבינה צהובה".
- מאבק צרכני. כל הידיעות על "סערת הקוטג' "
- התמ"ת: "אין דיל עם תנובה על הורדת מחירים"
- על מי יוטל החרם הבא: תנובה, פז או קפה שחור?
מארגני החרם קראו להוריד מחירים. איציק אלרוב, מראשי המחאה, אמר: "ממשלת ישראל צריכה לכפות להוריד את מחירי המזון ולהתערב מיידית במחירי המזון היקרים לעומת העולם. חברות המזון עשו הון על גב הצרכנים". בני גרוברמן, גם הוא מראשי המחאה, הוסיף: "הציבור רוצה חברות מוחרמות, אך כרגע פנינו לא לשם. אנו אומרים לחברות להראות נכונות להוריד מחירים".
הם גם אמרו שמדובר בצעדים מתונים: "תנובה עברה את הקו האדום, והציבור רוצה דם. אין ספק שהמחיר שנקבנו בו היום הוא מסר לחברות. תעשו בדק בית, תבדקו עד לאן אתן יכולות ללכת ותורידו מחירים. הציבור רוצה דם, רוצה להחרים חברות, אבל אנחנו מתונים - אז אנו פונים לחברות ואומרים שהמחירים עוברים כל גבול. תורידו מחירים מיד אל תחכו לממשלה". גרוברמן התייחס גם למאה בפייסבוק: "מצטרפים אלינו בקצב של אלף ביום. המאבק הצליח, הציבור התעורר".
אבל לא רק בקוטג' ובמוצרי חלב מתעסקים מארגני החרם. אלרוב אמר: "בשבוע הבא נבדוק את מחירי המוצרים היבשים ואת מחירי הירקות והפירות. למה שפרי יעלה 19 שקל ל-100 גרם?"
יותר מ-100 אלף חתמו על העצומה
נכון לרגע זה, נרשמו לאירוע המחאה בפייסבוק 105,849 חברים. המחאה פרצה לתודעת הציבור לפני שבועיים בדיוק, הצליחה לטלטל את המדינה. רשתות המזון יצאו במבצעים על מוצרי חלב, וראש הממשלה, בנימין נתניהו, החליט לבחון ייבוא מוצרי חלב.
בנוסף, הוקמו שתי ועדות בדיקה, אחת מיידית לבחינת שוק החלב, שתתן את המלצותיה בסוף השבוע הבא, והשנייה לבחינת כל שוק המזון, שתגבש מסקנות רק בעוד 4 חודשים.