שתף קטע נבחר
 
צילום: shutterstock

סרט בורקיטס: מאפה ממכר בצ'יק צ'ק

במקום להתעסק עם התפחות ורידודים של בצקי עלים, תומר כבירי מציע ללכת על אחיו הקטנים של הבורקס: בורקיטס, עשויים מבצק קל להכנה, בלי שמרים ובלי התפחה, וממולאים במליות ביתיות

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בורקיטס

מתכון פופולרי שמקורו במטבח היהודי-ספרדי של עדות הבלקן: תורכיה, יוון ובולגריה. קל להכנה, ללא שמרים טריים או יבשים ובעל מרקם פריך ואינספור אפשרויות למילויים. 

 

עוד בערוץ האוכל: 

 

 

מתכון של שף-קונדיטור תומר כבירי, ראש מגמת פטיסרי בבישולים - בית הספר הגבוה לקולינריה. 

 

המרכיבים:

 

לבצק:

125 גרם שמנת חמוצה

1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח תופח

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

קורט מלח

 

למלית חצילים:

חציל בינוני

75 גרם גבינה בולגרית

50 גרם קשקבל מגוררת

1 חלמון

פלפל

1 שן שום קצוצה

 

למלית תרד וגבינות:

2 כף שמן זית

250 גרם תרד

125 גרם פטה

50 גרם פרמזן

25 גרם פרומעז

פלפל שחור

אגוז מוסקט

1 שן שום קצוצה

 

לציפוי הבוריקיטוס:

ביצה טרופה

שומשום

מלח גס 

 

אופן ההכנה:

  1. הכנת הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח, חמאה ומלח עד קבלת מרקם פירורי. מוסיפים את השמנת החמוצה ומעבדים עד קבלת בצק. יוצרים מלבן ועוטפים בניילון ומכניסים למקרר למנוחה.
  2. מלית חצילים: קולים את החציל בתנור או על האש ומרוקנים את התוכן, קוצצים ומקררים.
  3. מפוררים את הגבינה הבולגרית ומערבבים יחד עם החציל ,הקשקבל, החלמון והתבלינים.
  4. מלית תרד: מאדים את התרד בכף שמן זית עד שהתרד מאבד את הנפח, מקררים, וסוחטים.
  5. מפוררים את הפטה, מערבבים עם שאר הגבינות והתרד וכף שמן הזית ומתבלים.
  6. הרכבת הבוריקיטוס: מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ, חותכים את הבצק לעיגולים בקוטר של 10 ס"מ.
  7. את עיגולי הבצק ממלאים במרכז במלית החצילים מורחים ביצה מסביב וסוגרים לחצי כדור. מהדקים עם מזלג את הקצוות, מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום ומלח גס.
  8. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות למשך 15-20 דקות.

 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בוריקיטס ממולא גבינות ותרד
צילום: חגי דקל
מומלצים