השביתה בחיפה כימיקלים נכנסה לחודש ה-4
ועד עובדי המפעל דורש העלאת שכר של 10%, שיפור בתנאים הסוציאליים, קליטת עובדי קבלן כקבועים ומו"מ על פיטורי עובדים. השביתה גורמת לסיכון סביבתי: ההנהלה והוועד לא מפנים את החומרים המסוכנים מהמפעל ומאשימים זה את זה
השביתה במפעל חיפה כימיקלים נכנסת היום (ב') ליומה ה-90. שני הצדדים מתבצרים בעמדותיהם וכרגע לא נראה באופק פתרון שיסיים את השביתה ויענה לחלק מדרישות העובדים.
ועד העובדים דורש שההנהלה תחתום אתו על הסכם קיבוצי חדש, שיכלול העלאת שכר של 10% לפחות, שיפור בתנאיהם הסוציאליים, קליטת עשרות עובדי קבלן המועסקים במפעל, לטענת הוועד, באופן קבוע, כעובדים מן המניין, והבטחת זכויות העובדים במסגרת השינויים הארגוניים שלטענתם מתבצעים במפעל. בוועד טוענים כי ההנהלה מצדה דורשת לפטר כ-40 עובדים ובוועד דורשים שיהיה משא ומתן על פיטוריו של כל עובד ועובד.
עובדי המפעל אמורים להגיע היום לכנסת, לישיבה שתעסוק בשביתה. הישיבה תעסוק גם במחאת האוהלים, והעובדים יביעו הזדהות עם המחאה.
השביתה גורמת לסיכון סביבתי חמור, מאחר שהיא מונעת פינוי של חלק מהחומרים הרעילים במפעל. ביום חמישי שעבר פג תוקפו של צו פינוי הרעלים שהוצא למפעל, אך השביתה מונעת לפי שעה את יישומו. ועד העובדים טוען שההנהלה לא מאפשרת לפנות חלק מהחומרים המפורטים בצו, ואילו ההנהלה מצידה טוענת כי מי שלא מאפשר את העמידה בהוראות החוק - הם העובדים.
ההנהלה הודיעה עוד כי בכוונתה לפנות לבית המשפט ולדרוש צו שיורה לעובדים לפנות חומרים מסוכנים משטח המפעל.
במסגרת הצו, נדרש המפעל לפנות אמוניה, חומצה חנקתית, חומצה זרחתית, ממיסים אורגניים ושפכים תעשייתיים - בכמות כוללת של 1,000 טון. עד כה טרם פונו הממיסים האורגניים והשפכים משטח המפעל.