האוצר אישר 60 מיליון ש' להרחבת שידורי החינם
המימון יעבור לרשות השנייה, כדי שתרחיב את מערך שידורי הטלוויזיה הדיגיטלית עידן פלוס (DTT) ל-18 ערוצים תוך שנה וחצי. לפי נתוני האוצר, באירופה משלמים 147-122 ש' על מינוי לכבלים בתשלום, בעוד שמשלמים בישראל 310-200 ש'
נקבע תג המחיר לאלטרנטיבה לשידורי הטלוויזיה של HOT ו-yes : משרד האוצר אישר תקציב של 60 מיליון שקל להרחבת המערך דיגיטלי קרקעי בישראל, מערך עידן פלוס (DTT), זאת בהמשך להחלטת הממשלה שהתקבלה ב 6 בפברואר 2011, לפיה יורחב מערך שידורי הטלוויזיה הדיגיטלית החינמית מחמישה ערוצים ל-18 ערוצים , תוך שנה וחצי.
זו הפעם הראשונה שהאוצר נוקב בסכום הרשמי למימון הרחבת המערך. ההרחבה תמומן כולה על ידי המדינה, מכספים שיועברו מקופת האוצר לידי הרשות השנייה. זה אומר שהרשות השנייה לא תשתתף במימון באמצעות תמלוגי זכיינים. מנכ"ל הרשות, מנשה סמירה, ינצח על פרויקט הרחבת המערך, שתכנן המהנדס הראשי של הרשות, ניסים טל.
אך לאחרונה, ב-28 ביולי, אושרה בקריאה ראשונה הצעת החוק של משרד התקשורת להרחבת שידורי עידן פלוס, והכנסת עתידה לאשר בהקדם את סוגי הערוצים הנוספים והאופן בו יעלו למערך השידורים, אחרי שהחוק יועבר להכנה בוועדת הכלכלה לקראת הגשה לקריאה שנייה ושלישית.
לפי משרדי התקשורת והאוצר, מטרת החוק היא טלוויזיה חינם לכל אזרח בישראל ותחרות ל-HOT ו-yes. לדברי שר האוצר יובל שטייניץ, "הרחבת מערך הטלוויזיה הדיגיטלית תאפשר לציבור הרחב לצפות בחינם במגוון רחב של שידורים. מהלך זה, יאפשר הוזלה משמעותית בהיקף ההוצאה של משקי הבית על טלוויזיה רב-ערוצית, המהווה נתח גדול במרכיב ההוצאה של המשפחה הממוצעת ועשוי לעודד את התחרות בתחום".
באירופה יש 40 ערוצי חינם
כיום הצופה הישראלי משלם לא מעט על שידורי טלוויזיה מרובי ערוצים. באירופה, הממיר הדיגיטלי החינמי מאכלס 40 ערוצים, ומחיר שירותי כבלים בתשלום ירד ל-25-30 אירו לחודש (147-122.5 שקל), לעומת 310-200 בחודש בישראל.
כדי לצפות בשידורי החינם, על הצרכן הישראלי לרכוש ממיר דיגיטלי ב-500-220 שקל, הקולט חמישה ערוצי שידור בלבד (ערוצים 1, 2, 10, ערוץ הכנסת וערוץ 33).
עקב כך, הוחלט בהתאם להמלצת שרי התקשורת והאוצר, להרחיב את המערך הדיגיטלי בישראל ל-18 ערוצים. זאת אחרי עבודת מטה של צוות שהורכב ממנכ"ל הרשות השנייה מנשה סמירה, יו"ר מועצת הכבלים והלוויין ניצן חן, יהודה סבן, רכז תקשורת באגף התקציבים באוצר וקובי שמש יועץ במשרד התקשורת.
בין הערוצים שיתווספו למערך הקיים יהיו ערוצים 9,23 ו-24, ערוץ HD, ערוץ בערבית, ערוץ חדשות, שידורי רדיו - כל תחנות הרדיו האזורי והארצי, וערוץ מורשת. שר התקשורת ושר האוצר יקבעו כללים כדי לאפשר הרחבה של ערוצים נוספים, שזהותם תיקבע תוך חודש חודשיים, עם אישור חוק הקמת מערך השידורים הדיגיטלי בכנסת. יהיו אלה ערוצים ייעודיים שיוכלו לממן את שידוריהם באמצעות פרסומות.
נראה כי אין כרגע כוונה להפריט את שידורי ה-DTT, אולם בהחלטת הממשלה בפברואר נאמר כי הבעלות על המערך והפעלתו יועברו, החל מיום 1 בינואר 2014, מהרשות השנייה לגוף ממשלתי או ציבורי אחר שאינו מפקח על שידורי טלוויזיה, לרבות חברה ממשלתית, כפי שיורו שר התקשורת ושר האוצר באישור הממשלה. השרים יביאו בפני הממשלה הצעה לעניין הגוף המדובר, לא יאוחר מיום 1 ביוני 2012.