שתף קטע נבחר

האוצר: צניחה בעסקאות נדל"ן ובגביית המסים

מספר העסקאות בשוק צנח ב-18% ביוני, בהשוואה לתקופה המקבילה ב-2010. כך עולה מדו"ח אורות אדומים הסוקר את מצב המשק. גם בהיקף גביית המיסים נרשמה ירידה: נמוכה ב-300 מיליון שקל ביחס לתכנון התקציבי מתחילת השנה

הירידה במספר העסקאות בשוק הנדל"ן התעצמה בחודש יוני: בהשוואה לחודש יוני אשתקד נרשמה ירידה בשיעור של כ-18% ובהשוואה לחודש הקודם, שהיה חודש מאי הנמוך ביותר מאז שנת 2006, נרשמה ירידה בשיעור של כ-5%. כך עולה מדו"ח "אורות אדומים" הסוקר את ההתפתחויות במשק הישראלי, שפרסם היום (א') משרד האוצר.

 

פלח השוק של הדירות החדשות ספג את הירידה החדה ביותר במספר העסקאות - ירידה של 16% בהשוואה לחודש הקודם וירידה של 21% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. 

 

הירידה במספר העסקאות הקיפה את כל האזורים ובולטת במיוחד באזור ירושלים, בו נרשמה ירידה של למעלה מ-30% במספר העסקאות בדירות חדשות ובדירות יד שניה. באזור באר-שבע נרשמה חלה ירידה של 30% ביוני, לאחר שבשנת 2010 נרשם באזור זה גידול של 42% במספר הדירות החדשות שנרכשו (בהשוואה לשנת 2009).

 

עוד עולה, כי נמשכת מגמת יציאת המשקיעים משוק הנדל"ן: מספר הדירות שנרכשו להשקעה בחודש יוני עמד על 1.8 אלף דירות, ירידה חדה בשיעור של 35% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. הירידה בפעילות המשקיעים בשוק מקיפה את כל האזורים, למעט חיפה, השומרת על יציבות.

 

ירידה בגביית מסים

עוד עולה מהדו"ח, כי גם בחודש יולי נמשכה מגמת הירידה בגביית המסים. מתחילת השנה סך גביית המסים נמוך ב-300 מיליון שקל ביחס לתכנון התקציבי.

 

הירידה בשיעור גביית המסים נובעת בעיקר מהירידה ברווחי הייצוא, שמושפעת מירידת ביקושים באירופה ובארה"ב. משבר החוב המתפתח באיחוד האירופי, לצד בעיות החוב של ממשלת ארה"ב, גורמים לציפיות למיתון במדינות אלה ומשפיעים על רמת הביקושים לסחורה ולחומרי גלם מישראל. המשק הישראלי, שמייצא בעיקר לארה"ב, סין והאיחוד האירופי, ושפע מאוד מתנודות אלה.

 

על פי הדו"ח, ביוני חלה ירידה חדה בייצוא הסחורות לארה"ב, זאת בהמשך להתכווצות העקבית שנרשמה בייצוא ליעד זה בארבעת החודשים האחרונים. לעומת זאת, בייצוא השירותים נרשם גידול ניכר (נתונים לחודש מאי) וכן חלה עלייה בתיירות הנכנסת.

 

בתחום ההתיקרויות חלה הקלה מסוימת, כאשר הציפיות לאינפלציה חזרו אל תוך תחום היעד שקבעה הממשלה (1%-3%). מדד המחירים לצרכן עלה בחודש יוני בשיעור של 0.4%, בהתאם לתחזיות, מובל על ידי עלייה עונתית במחירי ההלבשה וההנעלה, המשך עליית מחירי השכירות ומהתייקרות מחירי המזון. 


פורסם לראשונה 07/08/2011 16:19

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים