שתף קטע נבחר

לומדים תיירות: שלום כיתה א' ושלום אדוני התייר

שנת הלימודים נפתחה היום גם ב-22 בתי ספר עם מגמות תיירות ואפילו בבי"ס אחד שבו מרביצים בתלמידים את מקצועות התיירות כבר מכיתה א'. שר התיירות בא לברך: "אתם מגשימים חלום'"

שנת הלימודים שנפתחה היום (ה') לא פסחה על תחום התיירות שהולך ותופס תאוצה בבתי ספר שונים ברחבי המדינה.

 

לימודי התיירות בישראל החלו להתפתח בשנות ה-60 והתרחבו באופן ניכר עם השנים. כיום קיימות 22 מגמות תיירות בבתי ספר תיכוניים, כאשר מחציתם בפריפריה. בתי הספר מגישים את תלמידיהם לבגרות בתחום בנוסף למקצועות הבגרות הרגילים.

 

אבל בבית ספר אחד בישראל, בית הספר הממלכתי "ברטוב" ברעננה, מרביצים בתלמידים תיירות כבר מכיתה א'. בין המקצועות הנלמדים בבית ספר, שבו יותר מ-500 תלמידים, משולבים גם נושאים תיירותיים, כמו ארכאולוגיה, שיווק, פרסום ויזמות. במסגרת הלימודים עוסקים התלמידים בפרויקטים שונים, החל מהכנת עלוני מידע לתייר, דרך לימוד שפות כמו ספרדית, ערבית ושפת הסימנים ועד תכנון ובניית חבילות נופש. מורי בית הספר עוברים הכשרה תיירותית של שלוש שנים באוניברסיטת חיפה, בטרם משתלבים בבית הספר.

 

"בחרתי ללמוד בבית ספר לתיירות כי זה מעמיק את האהבה למולדת", אמרה אור תבור, תלמידת כיתה ו' לשר התיירות, סטס מיסז'ניקוב, שכיבד בנוכחותו את פתיחת השנה בבית הספר. "זה הופך אותנו לאנשים יותר טובים", הוסיפה.

 

לומדים תיירות כבר מכיתה א'. מיסז'ניקוב בביה"ס "ברטוב" (צילום: זיו ריינשטיין) (צילום: זיו ריינשטיין)
לומדים תיירות כבר מכיתה א'. מיסז'ניקוב בביה"ס "ברטוב"(צילום: זיו ריינשטיין)

 

תלמיד: "זו גאווה לשווק את ישראל"

שר התיירות זכה למצגת תיירותית של הילדים והחזיר להם בדברי ברכה. "אתם מתעסקים בחלום שהופך למציאות ואני מקנא בכם שהתחלתם לעסוק בתיירות בגיל כל כך מוקדם", אמר מיסז'ניקוב. "אני בטוח שרבים מכם ישתלבו בתעשיית התיירות שיהיו גדולים, אם זה כמורי דרך, מנהלי מלונות ושאר מקצועות".

 

מבית הספר ברעננה, המשיך מיסז'ניקוב לביקור בבית ספר נוסף שעוסק בתיירות - "תיכון חדש" ברמת גן - שבו לומדים תלמידי כיתות י' עד י"ב 30-28 יח"ל לבגרות במגמת תיירות. בשנה שעברה ניגשו 96 אחוז מלומדי המגמה לבגרות במקצוע ועברו את הבחינה בממוצע של 90.

 

"זו גאווה לשווק את ישראל ממש כמו לשרת בצבא", אמר איתמר, אחד מבוגרי המגמה שנכח במפגש מנהלים, מורים ותלמידים עם שר התיירות. בית הספר מעניק לבוגרי המגמה שלומדים מקצועות תיירותיים, כמו תכנון תיירות, שיווק וניהול משרד תיירות - תעודת "מפעיל תיירות" (tour operator) שניתן להשתלב בעזרתה בשוק העבודה התיירותי.

 

96 אחוז ניגשו לבגרות בתיירות. קבלת פנים ב"תיכון חדש" ר"ג (צילום: זיו ריינשטיין) (צילום: זיו ריינשטיין)
96 אחוז ניגשו לבגרות בתיירות. קבלת פנים ב"תיכון חדש" ר"ג(צילום: זיו ריינשטיין)

 

מנסים לשדרג את ההון האנושי בתעשייה

בישראל מועסקים כיום כ-150 אלף איש בתעשיית התיירות, ולפי תחזית המשרד לתיירות צפויים להגיע לארץ כ-5 מיליון תיירים עד שנת 2015, ולכן יש צורך רב בהכשרת כוח אדם לתחום. "מדובר בעשרות אלפי משרות", אמר ל-ynet מיסז'ניקוב, שעל פי חישובו לכל 100 אלף תיירים יש צורך ב-4,000 משרות של נותני שירות.

 

התפתחות לימודי ענף התיירות לא פסחה גם על האקדמיה בארץ, ובשנים האחרונות נפתחו מגמות לימודי תיירות לתואר ראשון ושני במוסדות אקדמיים שונים, בין השאר באוניברסיטת בן גוריון, מכללת כנרת, מכללת הדסה בירושלים, האוניברסיטה העברית, אוניברסיטת דרבי ועוד. כיום לומדים למעלה מ-2,000 תלמידים וסטודנטים בבתי הספר ומוסדות ההשכלה הגבוהה השונים. 

 

במשרד שמיסז'ניקוב עומד בראשו מעוניינים שבתי הספר יתחילו בהכשרת אנשי תיירות כבר בגיל צעיר מאוד, ורוצים לעודד תלמידים לתכנן עתיד בתחום ולשדרג את ההון האנושי בתעשייה. "אנחנו חייבים להשתפר בכל מה שנוגע לשירות כלפי התייר", אמר מיסז'ניקוב לתלמידים והדגיש: "התיירים רוצים להרגיש טוב בארץ, וזה הרבה תלוי בכם וביחס שלכם". 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ספרי לימוד במגמת תיירות ב"תיכון חדש" ר"ג
צילום: זיו ריינשטיין
מיסז'ניקוב מסביר את משנתו התיירותית לתלמידים
צילום: זיו ריינשטיין
מומלצים