שתף קטע נבחר
 

משרד השיכון דורש: 420 מיליון ש' לדיור ציבורי

במסמך שהועבר לוועדת טרכטנברג דורש המשרד לחייב יזמים שזכו במכרזים להקצות 5% מהדירות בפרויקט לדיור הציבורי ותוספת תקציבית של מיליונים להגדלת הסיוע בשכר הדירה לזכאים. מי ירוויח? אטיאס: "ההחלטות שעברו במועצת מקרקעי ישראל מיטיבות בעיקר עם מעמד הביניים, ההצעות שהוגשו היום יסייעו לשכבות החלשות"

משרד הבינוי והשיכון העביר היום (ג') לוועדת טרכטנברג מסמך ובו המלצה שלפיה יזמים שיזכו במכרזי קרקע יחיובו להקצות 5% מהדירות בפרויקט לטובת המדינה, עבור זכאי הדיור הציבורי. כמו כן מבקש המשרד תוספת תקציבית של כ-420 מיליון שקל, במטרה להגדיל את התמיכה במספר הזכאים לסיוע בשכר דירה.

 

 

על פי ההצעה, יזם שלא יקצה 5% מהדירות יחויב בתשלום כספי עבור הדירות. במשרד הסבירו כי ההצעה נועדה לפתור את מצוקת הדיור של זכאי הדיור הציבורי, שנאלצים להמתין לדירה זמן רב בשל מחסור בדירות זמינות.

 

במשרד נימקו כי ההצעה לסייע בשילובן של אוכלוסיות חלשות בחברה באמצעות פיזורן בקרב כלל האוכלוסייה, זאת במקום המצב הקיים שבו נבנות עבורן שכונות ומבנים נפרדים. "שילובן של אוכלוסיות חלשות עם אוכלוסיות חזקות יותר, יוביל לחיזוקן ויתרום לשיפור חייהן", מסר שר השיכון, אריאל אטיאס.

 

הסיוע צנח

על פי נתוני המשרד, הזכאים לדיור ציבורי הם אלה השרויים במצוקה כלכלית, רפואית ותפקודית קשה. מספר פתרונות הדיור במסגרת דיור ציבורי ירד מ-3,682 בשנת 2000 ל-1,968 בלבד במהלך 2010. כתוצאה מכך נאלצים הזכאים להמתין זמן ממושך עד לקבלת הדירה. בהיעדר דירה פנויה, מעניק המשרד לזכאים סיוע חודשי בשכר דירה בסכום של 1,250 שקל בלבד. 

 

במשרד ציינו, כי אם הבקשה להקצאת הדירות לזכאי הדיור הציבורי לא תתקבל, הם ידרשו להגדיל מיידית את התקציב המיועד לרכישת דירות עבור זכאי הדיור הציבורי. בנוסף, אטיאס מציע כי עד שיימצא פתרון לבעיית הדיור, ייהנו הזכאים שממתינים בתור לקבלת דירה מתשלום מלא של שכר הדירה הריאלי. 

 

כ-137 אלף משקי בית מקבלים כיום סיוע בשכר דירה בשוק הפרטי, בסכום חודשי המסתכם ב-800 שקל - כ-26% בלבד משכר הדירה הממוצע. רובם המכריע של הזכאים מתקיימים מקצבאות קיום של הביטוח הלאומי ומעבודה בשכר נמוך. המשרד מבקש להגדיל את התמיכה במספר הזכאים לסיוע בשכר דירה.

 

סיוע למשקי בית חלשים

בשנת 2002 קוצץ בחדות הסיוע בשכר הדירה לכל הזכאים שהצטרפו למערכת הסיוע מאותה שנה ואילך, ומאז הסיוע כמעט שלא עודכן. במסמך מבקש משרד השיכון להתאים את היקף הסיוע לרמתו הריאלית בשנת 2002, ולהופכו למסלול סיוע שיאפשר קיום מינימאלי למשקי הבית מהחלשים ביותר במדינה.

 

השר ציין, כי בעוד שהחלטות שעברו לאחרונה במועצת מקרקעי ישראל מיטיבות בעיקר עם מעמד הביניים, ההצעות שהוגשו היום לוועדה נועדו לסייע לשכבות החלשות. "הגיע הזמן למהפכה בדיור הציבורי. חשוב לדאוג למעמד הביניים אבל אסור לשכוח את החלשים", ציין אטיאס.

 

לדבריו, "המחאה מגיעה ממקום צודק של מצוקה של משפחות וזוגות ממעמד הביניים שעובדים קשה ולא גומרים את החודש. אולם, חובתנו לדאוג גם לזוגות ומשפחות שלא יודעים איך להתחיל את החודש ואין להם תקווה זולת המדינה והממשלה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים