הילולה לרב קוק: "כמו אצל החרדים והספרדים"
ביום השנה ה-76 לפטירתו, מנסים עסקני הציבור הדתי-לאומי לארגן הילולה לזכר הרב אברהם יצחק הכהן קוק: "חבל שלרבים בציבור שלנו התאריך ג' אלול לא אומר דבר"
אלפי בני אדם צפויים לעלות מחר (יום ו'), ג' באלול, לקברו של הרב קוק (הראי"ה), מאבות הציונות הדתית, במלאות 76 שנה לפטירתו. בעוד שבשנים האחרונות פקדו את הקבר בהר הזיתים רק מאות בודדות של מתפללים מדי שנה, כעת מנסים עסקני הציבור הדתי-לאומי, הרואים את עצמם תלמידיו וממשיכי דרכו של הרב, להביא המונים אל בית העלמין, ולהפוך את העלייה למסורת.
עוד ביהדות:
- 10 דברים שקורים רק בבית ספר חרדי ראש עיריית בית שמש: המצב נפיץ, מתכון לצרות
- מי פה העצלן, הדתי או הדתל"ש?
שורה של ארגונים ציונים-דתיים, יחד עם מפלגות האיחוד הלאומי והבית היהודי, חברו זה לזה למאמץ, שעיקרו בפרסום, בארגון ובמימון הסעות מכל רחבי הארץ אל ציון הקבר של הרב קוק. עשרות ראשי ישיבות תיכוניות, אולפנות ומוסדות חינוך אחרים במגזר כבר הודיעו שבכוונתם לעלות לקבר יחד עם התלמידים. רבנים בכירים צפויים למסור במקום שיעורי תורה.
ח"כ אורי אריאל (האיחוד הלאומי), שיזם את האירוע, אמר ל-ynet כי הוא אינו חד-פעמי. המטרה, לדבריו, היא להכניס למודעות הציבור את יום השנה לפטירת הרב קוק, כך שבעתיד יגיעו ההמונים עצמם לפקוד את הקבר בלי צורך בפרסום - כפי שקורה עם צדיקים אחרים.
"לצערי, מבחינת לא מעט אנשים בציבור שלנו, התאריך ג' אלול לא אומר כלום", אמר, "הגיע הזמן לשנות את זה".
אשכנזים לא נמשכים לקברי צדיקים
על פי ח"כ אריאל, מלבד חוסר המודעות, ישנן שתי סיבות עיקריות נוספות לכך שמעטים יחסית מגיעים לקבר הרב קוק, על אף מרכזיותם של האיש והגותו בחייהם: האחת היא שבניגוד לחרדים ולבני עדות המזרח, הדתיים האשכנזים, שהם עיקר הציבור הדתי-לאומי, אינם נמשכים להשתטחות על קברי צדיקים הסיבה השנייה היא שהר הזיתים עצמו נתפס כמקום מסוכן.מחר, החל מהבוקר ועד לשעות הצהריים המוקדמות (בגלל השבת), יגיעו האלפים לקבר – כל אחד בזמן הנוח לו, ולא סביב עצרת מרכזית אחת. ח"כ אריאל אופטימי, אבל לא מגדיר יעדים שספק אם יוכל להגיע אליהם: "נהפוך את ג' אלול ליום של לימוד תורה, וזה כנראה מה שיעשו רוב המשתתפים סמוך לקבר. בביטויים בומבסטים כמו 'הפגנת המיליון' משתמשים בתחומים אחרים, אצלנו מקווים שבעזרת ה' יבואו אלפים".