שתף קטע נבחר

 

דג לחג: איילת מכינה מנה ראשונה מסלמון צלוי

סלמון ושמיר הולכים מעולה ביחד – מה גם שזה טוויסט קל להפליא על סלמון כבוש ומרשים וטעים. מתאים לפתיחה של ארוחה או בפני עצמו כארוחה קלה

בימוי וסגנון: נטשה חיימוביץ; צילום: שי רוזנצוויג; עריכה: רונה פפר; צילום סטילס: יוסי סליס; איפור: סווטלנה קריחלי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

המרכיבים (6 מנות)

  

לסלמון:

6 פילטים של סלמון, במשקל 150 גרם כל אחד

מלח ופלפל שחור

1/2 כוס שמן זית

מיץ לימון

1/2 כוס יין לבן יבש

 

לפסטו:

1 כוס אגוזי מלך קלויים קלופים וחצויים

1/2 כוס שמן זית

2/3 כפית מלח

פלפל שחור גרוס טרי

1 צרור שמיר טרי

מיץ מ-1 לימון

 

 

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות).

2. הסלמון: מסדרים את נתחי הסלמון בתבנית, כשצד העור למטה. זורים על נתחי הדג מלח ופלפל שחור, יוצקים עליהם את שמן הזית ואת היין הלבן. צולים 12-15 דקות, עד שהנתחים עשויים. מוציאים.

3. הפסטו: שמים בקערת מעבד המזון או הבלנדר את האגוזים והשמן, טוחנים למחית גסה. מוסיפים את הפלפל השחור הגרוס, המלח, את השמיר הטרי ואת מיץ הלימון, ומעבדים למחית גסה (אם לא משתמשים מיד, מאחסנים במקרר, עד יום. לפני ההגשה, מביאים לטמפרטורת החדר).

4. ההגשה: מחלקים את נתחי הסלמון לצלחות, ומגישים עם תלולית פסטו מלמעלה.

 

עוד מנות דג:

וגם:

דג סול עטוף בנייר אפייה עם ירקות

 

מרקים מסורתיים שמתאימים לארוחות חג:

 

 




 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סלמון צלוי בפסטו ושמיר
צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן, מבשלת לחג
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים