כל מה שרציתם לדעת על בשמים
כולנו אוהבים בשמים, אך האם כל בושם מתאים לנו? איך נדע שבחרנו את הבושם המתאים לאירוע ולנו, מאין מגיע הריח שלו ואחרי כמה זמן הוא יתקלקל? בסיוע מומחית בתחום הרכבנו לכם את מדריך השאלות והתשובות המושלם על עולם הבשמים
מאיפה מקבל הבושם את ריחו?
תווי ריח המשמשים את תעשיית הבשמים מופקים מן הטבע - מעולם הצומח, מתבלינים, מחומרים המצויים בים ומעורות של בעלי חיים – אולם קיימים גם ניחוחות המופקים בתנאי מעבדה, מחומרים סינתטיים המחקים את הריחות הטבעיים באופן כמעט מושלם.
מה ההבדל בין: "או דה פרפיום" (א.ד.פ) ל"או דה טואלט" (א.ד.ט)?
ההבדל בין או דה טואלט, או דה קולון ופרפיום הוא באחוז האלכוהול שהם מכילים. ככל שאחוז האלכוהול גבוה יותר, כך הריח רענן יותר ונשאר על הגוף לאורך זמן. הפרפיום - הבושם מכיל אלכוהול בריכוז של 96%. 40%-20% עוצמה על הגוף. הוא לא מגיע עם מיכל התזה או רולר. הפרפיום מגיע בבקבוקונים קטנים משום שהוא מרוכז. מאותה סיבה כדאי לשים מעט ממנו ולא לשפוך חצי בקבוק בכל התבשמות. כיום כמעט לא מייבאים פרפיומים לארץ משום שאין לכך דורש ובעיקר משום שמחירם יקר ביותר.
האו דה פרפיום/או דה טואלט מכילים אלכוהול בריכוז של 86%-80%. עוצמה של 20%-10%. או דה פרש/או דה קולון מכילים אלכוהול בריכוז של 60% בעוצמה של 3%-2% על הגוף.
יש גם בושם ללא אלכוהול - הוא מכיל בסיס שומני לחלוטין ותמצות מקסימאלי. עוצמה של 3%-2% בלבד.
כיצד בוחרים את הבושם המתאים לנו?
לעולם אין להחליט על בחירת בושם ברגע הראשון של ההרחה. ניחוח חייב להתפתח על העור ואז ניתן להחליט אם הוא מתחבר לאופי ולאורח החיים שלנו. כדי לבדוק באופן הנכון את התאמת הבושם לריח הגוף האישי שלנו, מומלץ להריח את הבושם שהתזנו רק לאחר כ-10 דקות מרגע ההתזה. לא מומלץ להריח יותר מ-2-3 ריחות שונים בפרק זמן של כחצי שעה – האף "יתבלבל" מכל הרחה נוספת.
כאשר אנו מתבשמים בריח המתחבר לרעננות, ניקיון ואביביות, אנו חשים ברעננות ובהתחדשות, וכאשר אנו מתיזים על גופנו בושם בריחות המעוררים את החשק המיני אנו מרגישים סקסיים. ככל שאנו מתבגרים יותר יתאים לנו בושם עם ריח דומיננטי ו"כבד" יותר, וככל שגילנו צעיר יותר – יתאים לנו בושם עם ריח קליל ורענן יותר. יש להתחשב בריחות שאר המוצרים בהם אנו משתמשים – שמפו, סבון גוף, קרם גוף וכו', כדי לא "להעמיס" עלינו יותר מדי ריחות שונים. בושם המיועד ליומיום נבחר בריח קליל יותר מאשר בושם אותו אנו מייעדים לערב ולבילויים.
אם בכל זאת נתבקש להתאים בושם למשתמש/ת בהתייחס לאירועים חשובים, שעות היום וכדומה, איך כדאי לבחור?
ההמלצה החשובה ביותר היא לבחור בושם שיתאים קודם כל לאישיות ורק אחר-כך לנסיבות:
• אם אתם עדינים ורכים לא מומלץ לך להשתמש בבושם כבד ודומיננטי.
• בקיץ עדיף להשתמש בבשמים בעלי ניחוח רענן ואוורירי (פירותי, ימי).
• בחורף ניתן להשתמש בבשמים בעלי ניחוח כבד וחם יותר (מתובלנים, אוריינטליים).
• כשאתם הולכים לראיון עבודה, הימנעו משימוש בבושם דומיננטי שימלא את כל החדר. זה "חונק" את המראיין ועשוי להיות בעוכריכם.
• אל תשתמשו בבושם כבד ודומיננטי במקומות בהם אינכם רוצים להותיר עקבות לאחר לכתכם.
• לשיפור מצב הרוח – העדיפו להשתמש במשפחות בשמים שמזכירות לך תקופות יפות בחייך ו/או ימים או ניחוחות שעושים לך טוב בנשמה (לכל אחד ישנם ניחוחות אישיים, מסוימים).
• באופן כללי, בשמים על בסיס ארומטי יכולים להשפיע על מצב הרוח, ישנם כאלה שמרגיעים, ישנם אחרים שממריצים וישנם כאלה שמעניקים תחושת נינוחות ועדנה.
• לפני השינה השתמשו בקרם גוף באותו הניחוח שאתם אוהבים – הוא מעודן יותר, מטריד פחות את הסובבים ומעניק טיפול לעור.
• אל תתיזו בושם על עורכם לפני חשיפה ממושכת בשמש. האלכוהול בשילוב השמש יכולים לגרום להיווצרות כתמים (אלא אם מצוין על הבושם שהוא נטול אלכוהול).
כיצד להתבשם?
"נקודות הדופק" בגוף הם המקומות הנכונים ביותר להתיז בושם. נקודות אלה נמצאות בפרקי הידיים, בכפל הפנימי של המרפק, מתחת לתנוכי האוזניים, בתחתית הצוואר ומאחורי הברכיים.
ככול שהעור שמן יותר הבושם יהיה חזק יותר ויישאר יותר על העור. על עור יבש יש להתיז בושם לעתים קרובות יותר או להשתמש בקרם גוף בניחוח הבושם או נטול ריח כדי שהבושם ייקלט טוב יותר על העור.
כיצד לשמר בושם?
היחס בין המרכיבים הטבעיים לעומת המרכיבים הסינתטיים שמכיל הבושם הוא זה שיוצר את ההבדל העיקרי בין הבשמים השונים. בושם שמורכב בעיקר ממרכיבים סינתטיים נקרא בושם אלדהידי. היתרון הגדול של בשמים אלה הוא בכך שהריח שאנחנו שואפים מהבקבוק הוא גם הריח שאנחנו נדיף לאחר שנתיז אותו על העור. עם זאת, הבושם האלדהידי מתיישן במהירות ומקבל כעבור כמה שעות נופך כבד. לעומת זאת, ריחם של הבשמים הטבעיים ישתנה מאדם לאדם.
הבושם לא מקבל מיד את הניחוח הסופי שלו על הגוף, כך שאי אפשר לדעת כבר בחנות שהוא מתאים לנו במאת האחוזים. עם זאת הוא מאפשר לפתח "טביעת ריח" אישית. מרגע פתיחת הבקבוק, הניחוח יחזיק מעמד על הטואלט בין 16-18 חודשים. הבשמים הקלים והרעננים מחזיקים מעמד פחות. יש לשמור בושם במקום קריר ויבש, רחוק משמש ישירה וממקור חום. כשצבע הבושם משתנה, הופך לסמיך יותר וכשהריח הראשוני חמצמץ זהו סימן ברור שהבושם מקולקל.
הכתבה הוכנה בסיועה של איריס אגיב - מנהלת הדרכה של מותגי הבישום היוקרתי בלוריאל ישראל – לנקום, ארמני, ראלף לורן ודיזל