שתף קטע נבחר

 
צילום: רויטרס, AP

עריקאת ל-ynet: נתניהו רוצה רק יחסי ציבור

בכיר פתח, סאיב עריקאת, מתייחס בביטול להצעתו להיפגש עם אבו מאזן בשולי עצרת האו"ם: "אצלו זה רק יחסי ציבור שנועדו לכותרות מהדורות הערב". שר החוץ הפלסטיני קרא לארה"ב לשנות את עמדתה ולהצטרף לרוב מדינות העולם

המשלחת הפלסטינית באו"ם פועלת בכל כוחה להשגת רוב להכרה במדינה פלסטינית. בכיר פתח, סאיב עריקאת, שנמצא עם המשלחת הפלסטינית לאו"ם בניו-יורק, מתייחס בביטול לקריאתו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לנשיא הפלסטיני, אבו מאזן, להיפגש איתו. בשיחה עם ynet, תקף עריקאת בחריפות את נתניהו. "ראש הממשלה הישראלי, בנימין נתניהו, צריך להבין שיחסי ציבור אינם מדיניות". מחר יעביר ynet יום שידורים מיוחד מהאירועים באו"ם. 

 

ימים מתוחים לקראת ההצבעה באו"ם:

 

"למה אבו מאזן צריך להיפגש עם נתניהו? רק לשם הפגישה?", תמה עריקאת, "כל מה שרואים מנתניהו זה יחסי ציבור שנועדו לשרת את הכותרות של מהדורות הערב". עריקאת הסביר כי הפלסטינים לא יהיו מוכנים לשתף פעולה עם מדיניות ישראלית שכזו. "קיוויתי שנתניהו יגיע לכאן ויצהיר שהוא מכיר במדינה הפלסטינית שחיה בשלום לצד ישראל. מספיק כבר עם ההצהרות של 'בואו ניפגש'".

 

הקמפיין הפלסטיני בשיאו: "רוצים להיות המדינה ה-194"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

עריקאת הסביר כי ההנהגה הפלסטינית מעוניינת במעשים, כדי ליצוק תוכן לפגישה שכזו בין שני המנהיגים. "שנתניהו יבוא ויאמר שהוא מכיר במדינה פלסטינית בגבולות 1967 ושהוא יעצור את הבנייה בהתנחלויות - אז תהיה משמעות לפגישה".

 

בירושלים מעריכים כי הפלסטינים השיגו רוב במועצת הביטחון של תשע מדינות שיתמכו בהכרזה על מדינה פלסטינית, לאחר שגבון, ניגריה ופורטוגל התייצבו לצדם. בוסניה כנראה תימנע. בהקשר הזה, אמר עריקאת כי אינו יודע כמה מדינות בדיוק יתמכו במדינה פלסטינית במועצת הביטחון, "אך אני יכול לומר שאני מקווה שהמדינות יכירו בנו כדי לשמר את עקרון שתי המדינות החיות בשלום זו לצד זו. המדינות צריכות להיות אמיצות ולהצביע בעד השלום".

 

הקרב על ההכרה: עברו עם הסמן וגלו את כל האפשרויות והמשמעויות
הקרב על ההכרה: עברו עם הסמן וגלו את כל האפשרויות והמשמעויות

 

שר החוץ הפלסטיני, ריאד אל-מליכי, דחק בארצות הברית לשנות את עמדותיה

בהתאם לרוב מדינות העולם ולתמוך בבקשה הפלסטינית להכרה במוסדות האו"ם. "אנחנו עדיין לא יודעים איך לנהוג ביחס לארצות הברית. אנחנו מקווים שהם ישקלו מחדש את עמדותיהם", טען אל-מליכי במהלך פגישה עם עמיתו מוונצואלה, ניקולס מאדורו.

 

הפלסטינים אמרו כי סין, רוסיה, לבנון, דרום-אפריקה, ברזיל והודו יתמכו בבקשה שלהם במועצת הביטחון. ההערכה היא כי בוסניה תימנע, אבל מכיוון שגבון, ניגריה ופורטוגל צפויות לתמוך - יהיה לפלסטינים רוב מיוחס, שיחייב את האמריקנים להטיל וטו.

 

Read this article in English

  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ראש הממשלה, בנימין נתניהו
צילום: רויטרס
עריקאת. "יחסי ציבור זה לא מדיניות"
צילום: AFP
מומלצים