שתף קטע נבחר
 
צילום: דניה ויינר

ירח דבש: חלות דבש ותפוחים

במקום לטבול את התפוח בדבש ולברך על הלחם, דניה ויינר מחברת בין כולם ומכינה חלות מתוקות שהדבש והתפוחים כבר מחכים לכם בפנים. יופי של התחלה לשנה חדשה

ערב ראש השנה מתקרב בצעדי ענק ומכל עבר צצים מתכוני דבש מכל סוג. צילומי החג כבר הסתיימו לפני חודש וחצי לערך ובסטודיו נשארו צנצנות דבש שיספיקו לי לכל החיים בערך. מתוך מחויבות לכם ולדבש שעומד מיותם על השיש, הרגשתי צורך למצוא לו שימוש. מה עושים עם דבש? תה? עוגות דבש? עוף עם חרדל ודבש? ישבתי ושאלתי את עצמי מה אני הכי אוהבת, התשובה היתה בצק כמובן, ומה הכי כיף להכין בערב חג? חלות כמובן. אאוריקה, חלות דבש עם קוביות תפוחים.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

 

המתכון הבסיסי לחלות הושאל מספר "האוצר" של "על שולחן", כשבמקום סוכר השתמשתי בדבש. לאחר עיצוב החלות הוספתי להן קוביות תפוחים שהוקפצו במחבת עם קצת חמאה ודבש, ולבסוף, כשהן יצאו מהתנור, הברשתי אותן שוב במעט דבש מדולל במים.

 

אין מה לומר, הדבש הוא השחקן הראשי בסיפור הזה.

 

בזמן האחרון מצאתי את עצמי מכינה בצק שמרים לפני השינה. התהליך לוקח כ-10-15 דקות והבצק עובר מיד להתפחה במקרר למשך הלילה. יש לזה כמה יתרונות- הראשון והחשוב ביותר הוא שהבצק הופך לנוח מאד לעבודה, הוא לא דביק וקל לרדד אותו, צריך רק לתת לו להתחמם קצת מחוץ למקרר לפני שמתחילים לעבוד איתו. היתרון השני הוא שחלוקת העבודה בין הכנת הבצק ועיצוב העוגה/לחם נותנת תחושה של פחות עבודה. בשבת הכנתי את מאפה הקינמון לפי השיטה הזו, וב-9 בבוקר העוגה כבר הפיצה ריח משכר בכל הבית.

 

הדבש והתפוחים כבר בפנים. חלות מתוקות (צילום: דניה ויינר ) (צילום: דניה ויינר )
הדבש והתפוחים כבר בפנים. חלות מתוקות(צילום: דניה ויינר )
  

בהזדמנות זו דיאנה ואני רוצות לאחל לכל קוראי מתכוניישן שנה טובה ומתוקה, לומר תודה על שנה מרתקת ועשירה שהעברנו איתכם בבלוג. אנו מודות לכל הקוראים והמגיבים, לא פעם עשיתם לנו את היום בזכות המיילים והפירגונים על המתכונים.

 

חג שמח!!!

  

חלות דבש ותפוחים

המרכיבים (ל-2 חלות גדולות או 6 חלות בינוניות):

לבצק:

500 גרם קמח לבן

25 גרם שמרים טריים

100 גרם חמאה

1/2 כוס דבש

1/2 כוס חלב

2 ביצים

1/2 כפית מלח

1/2 כוס צימוקים

 

לתפוחים:

תפוח אחד מסוג גרני סמית, חתוך לקוביות קטנות

1 כף חמאה

2 כפות דבש

 

לציפוי:

תערובת של 2 כפות דבש וכפית מים

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: בקערת המיקסר מערבבים את הקמח, השמרים והמלח.
  2. בסיר קטן מחממים את החלב עם החמאה והדבש, ברגע שהחלב חם, אך לא רותח, מסירים מהאש ומערבבים עד שהחמאה נמסה לגמרי, ומצננים מעט.
  3. מוסיפים לתערובת הקמח את הביצים, אחת-אחת. לאחר ערבול קצר, עם וו לישה, מוסיפים בהדרגה את תערובת החלב והדבש, ולבסוף את הצימוקים.
  4. ממשיכים לערבל למשך 5 דקות. אם הבצק מאוד דביק מוסיפים מעט קמח.
  5. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים להתפחה. אפשר להתפיח בטמפ' החדר עד שהבצק מכפיל את נפחו, בערך שעה או להניח ללילה במקרר.
  6. מכינים את התפוחים: ממסים במחבת את החמאה, מוסיפים את התפוחים ומערבבים עד להתרככות. מורידים מהאש ומוסיפים את הדבש. מערבבים ומניחים בצד.
  7. לאחר ההתפחה מוציאים מן הבצק את האוויר ולשים אותו למשך 2 דקות. יוצרים צמות בהתאם לגדול הרצוי.
  8. לאחר עיצוב החלה מכניסים את קוביות התפוחים בין קפלי הבצק כך שהם לא יפלו במהלך ההתפחה הנוספת. מתפיחים למשך 20 דקות.
  9. מורחים את הבצק בביצה טרופה עם מעט מים.
  10. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות למשך 20- 30 דקות, תלוי בגודל החלה, עד שהחלות זהובות.
  11. נותנים להן להתקרר למשך 2 דקות ומברישים אותן בתערובת של הדבש והמים.

 

חלת דבש ותפוחים (צילום: דניה ויינר ) (צילום: דניה ויינר )
חלת דבש ותפוחים(צילום: דניה ויינר )

 

עוד מתכונים בבלוג מתכוניישן של דניה ויינר ודיאנה לינדר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חלת דבש ותפוחים
צילום: דניה ויינר
מומלצים