שתף קטע נבחר
 

בית ספר רימון: ארז מכין מעדנים מרימונים

הם משדרגים כל חציל גלמוד, דג נא וסלט סתווי. לרגל ראש השנה, ארז קומרובסקי משתמש ברימוניו הביתיים ומכין סלט פטוש, חצילים קלויים בסירופ וסלט סלק נא

לפני חמש שנים, בסתיו הראשון שלי בגליל, נטעתי לי חמישה עצי רימונים מזנים שונים. לצערי, רק שניים-שלושה גדלו כמו שצריך והאחרים גדלו רק טיפונת, בגלל הקירבה שלהם לעצי האלון בבוסתן שלי, וגם בגלל הסלעים העקשניים לידם הם נטועים. בכל מקרה, העצים שגדלו שופעים רימונים השנה ואני כבר מבשל איתם בתענוג.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

גרגירי רימון, בצורתם הטבעית, או הסירופ שעושים מהם, מתאימים מאין כמותם לשדרוג כמעט כל סלט סתווי. אפשר לזרוק אותם על חציל או על דג נא וללכת לנום, הם כבר יעשו את העבודה שלהם.

 

אם כבר מדברים על רימונים, אז סחטו בעצמכם ורק הקפידו לא לשבור את הקליפה הלבנה כדי לא להפוך את המיץ למריר. אל תתעכבו ליד הנקטרים המלאכותיים שמציפים בזמן האחרון את השווקים, סחטו רימונים טריים, במטותא מכם, באופן ידני ושתו את הדבר האמיתי. שנה טובה.

 

סלט פטוש רימונים

המרכיבים: 

1 כוס קרעי פוקצ'ה או פיתה שהתייבשה

1/4 כוס שמן זית + עוד מעט לקליית הפוקצ'ה או הפיתה

1 כפית + 1 כף גדושה סומק

3 מלפפונים ירוקים צעירים, חתוכים לקוביות גדולות

4 עגבניות תמר, חתוכות לאורכן לרבעים

1/2 בצל אדום, פרוס

1 כוס עלי נענע

1 כוס עלי כוסברה

1/2 פלפל ירוק חריף ללא גרעינים, קצוץ דק

מלח גס לפי הטעם

1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי

גרגירים מ-2 רימונים חמצמצים

 

 

צבעוני וטעים - סלט פטוש רימונים (צילום: ארז בן שחר) (צילום: ארז בן שחר)
צבעוני וטעים - סלט פטוש רימונים(צילום: ארז בן שחר)

 

אופן ההכנה:

  1. קולים את קרעי הפוקצ'ה או הפיתה במחבת כבדה וחמה עם מעט שמן זית וכפית הסומק.
  2. מערבבים את המלפפונים, העגבניות, הבצל והעלים הירוקים ומתבלים בפלפל החריף, כף הסומק, מלח, מיץ הלימון ורבע כוס שמן הזית.
  3. מוסיפים את גרגירי הרימון ומערבבים. מניחים על צלחת הגשה ומגישים.

 

סלט סלק נא

המרכיבים: 

4-5 סלקים צעירים ומתוקים, שטופים היטב

מלח ים גס לפי הטעם

מיץ מ-1-2 לימונים בשלים, או לפי הטעם (לפעמים דרוש יותר, תלוי בסלק ובלימונים)

מעט זרעי כמון קלויים

1 פלפל אדום חריף קצוץ דק

1 כוס גרגירי רימון

1 כף סילאן טבעי ללא סוכר

מעט עלי סלק גמדיים

1/2 1 כוסות עלי פטרוזיליה ללא גבעולים

3-4 כפות שמן זית עדין

1 כוס אגוזי מלך קלויים היטב

 

אדום על אדום - סלט סלק נא עם רימונים (צילום: ארז בן שחר) (צילום: ארז בן שחר)
אדום על אדום - סלט סלק נא עם רימונים(צילום: ארז בן שחר)

 

אופן ההכנה:

  1. קולפים את הסלקים וחותכים אותם לפרוסות דקיקות. חותכים את הפרוסות לרצועות ואחר כך לקוביות קטנטנות.
  2. מפזרים על הקוביות מלח ים גס ומטפטפים עליהן מיץ לימון בנדיבות. משהים כ- 5 דקות כדי שהמלח והלימון ירככו את הסלק רק מעט מאוד.
  3. מוסיפים את זרעי הכמון הקלויים, הפלפל החריף, גרגירי הרימון, הסילאן והעלים. מערבבים ומוסיפים שמן זית. טועמים ומוסיפים עוד מעט מלח אם צריך. מפזרים מלמעלה את אגוזי המלך הקלויים ומגישים מיד.

 

חצילים קלויים בסירופ רימונים

בעונת הרימונים, אפשר לפזר על החצילים האלה גרגירי רימון אדומים וחמצמצים בנדיבות יתרה. כשתאכלו את החצילים האלה תוכלו לחשוב את עצמכם לגרוזינים, ואם יגידו לכם שבטביליסי לא מפזרים עלי בזיליקום על חצילים ברימונים, תרימו גבה ותגידו שאתם פיוז'ניסטים.

 

המרכיבים:

4-5 חצילים עגולים יפים וקלים

1/2 כוס שמן זית עדין

מיץ מ-1-2 לימונים גדולים בשלים, או לפי הטעם

3-4 כפות סירופ רימונים

5 שיני שום כתושות

3 כפות דבש

1 כוס אגוזי מלך קלויים ושבורים

חופן עלי בזיליקום צעירים וטריים

מלח ים גס לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. פורסים את החצילים לפרוסות עבות. אם יש בהם גרעינים, ממליחים ומשהים כחצי שעה במסננת. שוטפים ומייבשים במגבות נייר.
  2. מברישים את הפרוסות בשמן זית וצולים אותן בתנור חם מאוד על רשת או בגריל פחמים עד שהן מזהיבות.
  3. מערבבים את מיץ הלימון, סירופ הרימונים, השום הכתוש והדבש. יוצקים את הרוטב מעל החצילים מיד כשמוציאים אותם מהצלייה.
  4. מפזרים מלמעלה את אגוזי המלך והבזיליקום, וטועמים. אם צריך, בוזקים בעדינות מלח גס ומגישים.

 

  • המתכונים לקוחים מתוך "ארז קומרובסקי מבשל ואופה", הוצאת כתר

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סלט פטוש ורימונים
צילום: ארז בן שחר
מזל טוב על העצים בבית. ארז בגינת הירק
צילום: חגי דקל
מומלצים