שתף קטע נבחר
 

בוטלו חריגות שכר ציבורי של 27 מיליון שקל

הבזבוז הלא חוקי - והתיקון: יחידת האכיפה באגף השכר של האוצר השיבה לקופת המדינה מיליוני שקלים שניתנו לאלפי עובדי ציבור בניגוד לחוק ולהסכמים הקיבוציים. המפסידים הגדולים: עובדי עיריית אשדוד, גבעתיים, בני ברק ועוד. החיסכון המצטבר משנת 1999: כחצי מיליארד שקל

מדו"ח חריגות השכר שפרסם היום (ב') משרד האוצר עולה כי בשנת 2011 המדינה הצליחה להשיב לקופתה כ-11 מיליון שקל ולהביא לחיסכון עתידי של כ-16 מיליון שקל נוספים באמצעות דרישות להשבת שכר של עובדים שזכו לחריגות שכר. זאת, בנוסף להחזרת כ-17 מיליון שקל מכיסם של העובדים לקופת המדינה וחיסכון עתידי של כ-15 מיליון שקל נוספים בשנת 2011.

 

דו"ח השכר

 

באוצר מייחסים את ההצלחה לפעילות יחידת האכיפה באגף השכר, שהפחיתה שכר - בהסכמה או בכפייה - לאלפי עובדים במשרדי הממשלה, חברות ממשלתיות ורשויות שקיבלו יותר ממה שמתירים החוק וההסכמים הקיבוציים. בסך הכל, לפי הדו"ח, נחסכו לקופת המדינה מאז שנת 1999 כחצי מיליארד שקל וחוב עתידי של 400 מיליון שקל נוספים. הדו"ח מראה כי מספר הגופים שסובלים מחריגות שכר ירד מ-62% מהגופים במגזר הציבורי לכ-16% מהם בלבד.

 

הדו"ח חושף תמונה קשה של חריגות שכר שהיו נהוגות במגזר הציבורי במשך עשרות שנים. לפי הדו"ח, נהנו עשרות גמלאים בבנק ישראל מחריגות בהיקף של כמיליון שקל לשנה בגובה הפנסיות שלהן, וביטול החריגות, במסגרת ההסכם הקיבוצי שנחתם בבנק חסך לקופת המדינה כ-12.5 מיליון שקל.

 

עוד עולה מהדו"ח כי מאות עובדים בעיריית אשדוד נהנו מחריגות שכר בהיקף כולל של כ-1.92 מיליון שקל בשנה, שבוטלו במסגרת הסכם עם העירייה. עובדי עיריית גבעתיים כולם נהנו מחריגות שכר שהצטברו במשך השנים להיקף כולל של קרוב לשני מיליון שקלים, שגם הוא בוטל.

 

חריגות בבני ברק, בית שמש, קרית אונו ועוד

עובד בכיר אחד במועצה המקומית דבורייה נהנה מהטבת שכר שהצטברה לכ-155 אלף שקל; 20 עובדים בעיריית הרצליה נהנו מחריגות שכר והטבות לא חוקיות בכ-892 אלף שקל בשנה; עובד במועצה האזורית אשכול נהנה מחריגה בכ-60 אלף שקל בשנה ושני בכירים במועצת בוסתן אלמרג' חרגו מ-100 שקל בשנה.

 

כ-20 עובדים בעיריית בני ברק נהנו מחריגות בהיקף שנתי של כ-600 אלף שקל; 70 עובדים בעיריית בית שמש חרגו בכ-480 אלף שקל בשנה; עובד בעיריית קרית אונו חרג בסכום מצטבר של כ-140 אלף שקל; 4 עובדים בעיריית רמת גן חרגו בהיקף מצטבר של כ-80 אלף שקל; 3 עובדים בחברת גני יהושע של עיריית תל אביב חרגו בהיקף מצטבר של כ-40 אלף שקל.

 

בכיר אחד בגיחון - תאגיד המים העירוני של ירושלים - חרג בסכום מצטבר של כ-45 אלף שקל; בכיר באיגוד ערים חדרה לאיכות הסביבה חרג בכ-18 אלף שקל בשנה. כל החריגות הללו בוטלו והכסף הוחזר, בהסכמת הרשויות המקומיות.

 

המרדף אחר חריגות השכר נמשך

בכיר לשעבר ברשות שדות התעופה זכה להטבה חריגה בהיקף מצטבר של כ-350 אלף שקל, שבוטלה והוחזרה בהסכמתו; חמישה עובדים ברשות לשיקום האסיר חרגו יחד בכ-132 אלף שקל בשנה.

 

האוצר מנהל כיום הליך לבירור חריגות שכר נוספות שקיימות בתעשיות הביטחוניות וברשויות נוספות. משרד רואה חשבון חיצוני שבדק את השכר בתעשייה האווירית מצא שם חריגות בהיקף תשלומי הפרישה, שכר העידוד, החזר הוצאות אחזקת הרכב וההשתתפות בארוחות.

 

בתעש התגלו חריגות בתשלום שעות נוספות גלובליות, בתגמול על כוננויות ובתוספות תמרוץ ותוספות על מקצוע נדרש; במועצות האזוריות תמר, גבעת עדה והמועצה הדתית קריית ביאליק התגלו חריגות בשכר ובשעות הנוספות; ודווקא בחברת החשבות הממשלתית קרנית התגלו אי סדרים באופן שבו השכר נקבע.

 

  • הצטרפו לעמוד הפייסבוק של ynet כלכלה וקריירה

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, ושר האוצר, יובל שטייניץ
צילום: גיל יוחנן
הממונה על השכר באוצר אילן לוין
צילום: גיל יוחנן
מומלצים