רכיבה ושייט: באגף השיקום נערכים לטיפול בשליט
במשרד הביטחון יפעלו לאפשר לגלעד שליט להשתקם בקצב שלו. "בניית שגרה חדשה תסייע לו לקבל כוחות. הוא צריך שקט"
רכיבה טיפולית על סוסים, שייט אתגרי, וליווי נפשי ככל שיידרש - באגף השיקום של משרד הביטחון נערכים לטפל בחייל החטוף, גלעד שליט, שהיה בשבי ברצועת עזה כמעט חמש שנים וחצי.
תוכנית השיקום לגלעד שליט, מבחינת אגף השיקום, תחל מיד עם שחרורו הרשמי מצה"ל בעוד כמה שבועות. הוא יוכר באופן מיידי כנפגע פוסט טראומה ובהמשך הוא עשוי להיות מוכר גם כנכה צה"ל.
עסקת גלעד שליט - הכתבות האחרונות:
- פרס למשפחות השכול: הלב נקרע, אך לא אתערב נועם שליט: איפה היו המשפחות השכולות עד כה?
- דיון סוער בבג"ץ: "גלעד לא שווה יותר מאדם אחר" אב שכול בבג"ץ: נועם שליט מסובב את הסכין
במשרד הביטחון נערכים להליך שיקום ממושך, שלפי נסיון העבר צפוי להימשך שנים - תלוי בקצב של שליט. בצוות יהיו רופא, פסיכולוג ועובדים סוציאליים, שיתמכו כל העת גם במשפחתו של החייל במצפה הילה.
בנוסף, המטרה היא לתת לשליט להגיע לסביבה שקטה ככל האפשר. החשש הוא שהימצאות התקשורת ליד ביתו במצפה הילה - לא תטיב איתו. העובדה שגלעד שליט מוכר כמעט לכל ישראלי, עלולה להכביד עליו גם בעתיד. במשרד הביטחון חוששים כי אזרחים יעלו את דבר ישיבתו הארוכה בשבי והחוויה הקשה שעבר.
במקביל, אם ייקבעו לו גם אחוזי נכות, שליט יהיה זכאי לקצבה ולתנאים סוציאליים לפי החוק. "הגישה הטיפולית כלפיו תיקבע לפי הקצב שהוא יחליט", הסביר ל-ynet גורם באגף השיקום של משרד הביטחון, "הכל יהיה מתוך כבוד אליו, תוך שיתוף מלא של המשפחה, שתהפוך למקור תמיכה מרכזי".
בחודשים הראשונים צפויים באגף השיקום לעזור לשליט להסתגל לשגרה יומית חדשה. בנוסף, נערכים לאפשרות שכמו פדויי שבי בעבר, הוא יתקשה להירדם בלילות או יסבול מסיוטים. במצב כזה יוכל שליט לקבל טיפול רפואי ככל שיידרש. "פדויי שבי, למשל אחרי מלחמת יום הכיפורים, חשו נטושים, מפני שחשבו שלא עשו מספיק כדי לשחררם, וגם עם זה צריך להתמודד", הסבירו במשרד הביטחון. "בניית שיגרה חדשה תסייע לו לקבל כוחות. השקט שיקבל הוא תנאי הכרחי לקיומו".
במשרד הביטחון מתכוונים להעניק לשליט את שיטות הטיפול החדשניות ביותר, המבוססות על מחקרים שפותחו בשנים האחרונות.
בניגוד לפדויי מלחמת יום הכיפורים וכחלק מהפקת הלקחים מאז, צוות התשאול הצבאי יחקור אותו בשלב מאוחר יותר ובתיאום עם הצוות הרפואי המלווה.
במשרד הביטחון יאפשרו לשליט להשתלב בהמשך בפעילויות שונות שהוכחו כמסייעות, כגון רכיבה טיפולית על סוסים, שיט אתגרי, עיסוק באמנות ופעילות ספורטיבית. בנוסף, באגף מתכוננים להעניק לשליט אפשרות ללמוד לימודים אקדמיים. הגורם במשרד הוסיף: "השאיפה היא להחזיר לאדם את השליטה בחייו. יש בינינו מדענים, מובילי דעות וקרייריסטים שהצליחו להשתקם ואיש לא ידע שהיו בשבי".