שוב תורי ענק לרב-קו בירושלים
כאלף תושבים, רובם סטודנטים, מחכים הבוקר בתחנה המרכזית בירושלים כדי לקבל את כרטיס הנסיעה עליו הסטודנטים שילמו מראש. גם אתמול היה עומס דומה ורבים עזבו בייאוש אחרי המתנה של שעות. "יש שם ארבע פקידות ותורי ענק". אגד: "אנו פועלים לספק מענה"
שוב תורי ענק בתחנה המרכזית בירושלים. גם הבוקר (ג') הצטופפו כאלף סטודנטים ותושבים בתחנה המרכזית בירושלים כדי להנפיק כרטיסי רב-קו סטודנט לנסיעה בתחבורה הציבורית. זאת אחרי שהנפקת כרטיס ההנחות לסטודנטים החלה אתמול ואפשר יהיה להנפיקו עד 1 בנובמבר.
- מ-1 בנובמבר: 50% הנחה לסטודנטים באוטובוס
באותו תאריך, 1 בנובמבר, יבוטל בעיר גם השימוש בכרטיסיות נייר ובכרטיסי חופשי חודשי ועל כן בתורים מחכים גם תושבים שאינם סטודנטים. אגד טוענים שהעומס נוצר בגלל תושבים שנזכרו מאוחר להחליף כרטיסייה או חופשי חודשי ברב-קו, אולם רבים מהממתינים בתור הם סטודנטים שאין להם ברירה אחרת אלא לעמוד בתור ולקבל את הכרטיס עליו שילמו.
כל הסטודנטים שילמו מראש על הרב-קו, דרך אתר האינטרנט של אגד, ואינם יכולים להשתמש ברב-קו הישן שלהם שכן תוקפו פג ב-15 באוקטובר. אגד החלה להנפיק רב-קו סטודנטיאלי רק אתמול.
סיבה נוספת לעומס, לפי אגד, היא תקלה שאירעה הבוקר, אולם המצב אתמול (א') היה חמור לא פחות ונוסעים דיווחו על מאות עד אלף ממתינים. היום, הסטודנטים מספרים על ארבע פקידות שמטפלות בכאלף איש. כבר בשבע בבוקר התקהל בתחנה המרכזית קהל רב. בתחנה ארבע עמדות ולאגד עוד שלוש עמדות נוספות, אך אלה לא מצליחות להכיל את הקהל הרב. באגד ובמשרד התחבורה מסרו אתמול שיוסיפו עמדות אך לא ברור מתי הדבר יקרה.
"יש שני תורים וצריך לחכות שעתיים בכל תור"
"הסטודנטים נאלצים לעמוד בשני תורים: תור אחד לאישור היותם סטודנטים ולשינוי סטטוס הכרטיס שלהם לכרטיס "סטודנט פלוס", המעניק הנחה מורחבת (50% גם על קווים בינעירוניים) ותור שני להטענת הכרטיס כשנתי או סמסטריאלי. אתמול עמדת שינוי הסטטוס נפתחה ב-6:00 ועמדת הטענת הכרטיס נפתחה רק ב-10:00.
"חיכיתי פה לשווא אתמול, וגם היום עזבתי בידיים ריקות" סיפרה יעל סטודנטית באוניברסיטה העברית ל-ynet. "יותר מאלף אנשים עמדו שם גם היום, אני יודעת את זה כי גליל המספרים נגמר בשלב מסוים. חיכיתי בתור לרב-קו משבע בבוקר, וכשהגעתי לפקידה אחרי שעתיים היא אמרה לי שאני צריכה לעדכן סטטוס ל'סטודנט פלוס', ועלי לחזור לתור הקודם בו עמדתי כבר, ואף הראיתי לפקידה את מסמכי. ויתרתי על התענוג.
"יש לי רב-קו מהשנה שעברה, אך תוקפו פג ובינתיים, למרות ששילמתי על רב-קו חדש, אני נוסעת בכסף באוטובוסים. אני שומרת את הקבלות כדי לדרוש החזרים מאגד, שלא נדבר על ימי עבודה ושעות ששרפתי שם".
גל סיפר ל-ynet: "היום בשבע בבוקר, עם פתיחת עמדות הנפקת כרטיסי רב-קו, הצטופפו בתחנה המרכזית בירושלים כבר למעלה מאלף סטודנטים. ניתן לדעת בקלות כמה סטודנטים ממתינים לפי מספרי התורים.
"עדיין עובדות במקום רק ארבע פקידות, שמספיקות לטפל בכחמישה עד עשרה כרטיסים בשעה. וכל זה למרות שגם אגד וגם משרד התחבורה הבטיחו לפתוח עוד עמדות הנפקה באופן מיידי. אני ויתרתי והסטודנטים כבר מדברים על תביעה נגד אגד. היום,
"אגד מסרו שסטודנטים יכולים לנסוע חינם באוטובוסים, אך אין לדעת מה יהיה מחר, זה משתנה מיום ליום. אני מרגיש שאגד ומשרד התחבורה מורחים 30,000 סטודנטים".
"חיכיתי 5 שעות וקיבלתי את הכרטיס"
הסטודנט אריאל היה בתחנה אתמול ובעזרת סבלנות של ברזל יצא עם רב-קו מחוויית ההמתנה הממושכת. "ביליתי שם חמש שעות", הוא מספר. "הגעתי בסביבות 9:30 הדלפקים של הרב-קו כבר היו מלאים. קיבלתי מספר 870, כשבפנים היה מספר 530. גליל המספרים מ-1 עד אלף נגמר מהר מאוד והוחלף לגליל חדש. יש שם דלת אחת מסכנה כולם צריכים לחכות בחוץ מול רציף, וזה מחזה אבסורדי. אנשים מבוגרים שבאו סתם להוציא רב-קו לא הצליחו לעשות כלום. זה מרתיח".
זו לא הבעיה הראשונה שמתעוררת סביב כרטיס ההנחות החדש לסטודנטים בתחבורה הציבורית. תוקף הרב-קו של השנה שעברה פג ב-15 באוקטובר, אך הכרטיס החדש לא היה מוכן אז. כשכבר קרם עור וגידים, דן ואגד דרשו מהסטודנטים תעודת סטודנט בתוקף אך זו לא הגיעה לרשות מרביתם - בגלל החגים. משרד התחבורה נעתר לפניית ynet להאריך את תקופת הנפקת הכרטיס ל-1 בנובמבר, ולאפשר שתוקפו יהיה מיום ההנפקה.
דובר אגד רון רטנר מסר בתגובה: "עמדות הרב קו בירושלים נפתחו לפני שלושה חודשים ואגד עשה מאמצים רבים ליידע את ציבור הנוסעים בכל אמצעי הפרסום ולעודד אותו להנפיק רב-קו מבעוד מועד. לצערי, ההמתנה של נוסעים רבים לרגע האחרון, בשילוב תקלה זמנית שארעה הבוקר במערכת האינטרנטית יצרו עומס חריג ובלתי צפוי על כל שבע עמדות ההנפקה של אגד בירושלים.
"באשר לסוגיית הסטודנטים, השינוי במדיניות משרד התחבורה, שאיפשר למפעילי התחבורה הציבורית להנפיק רב קו סטודנטיאלי לא רק לבעלי תעודת סטודנט אלא גם לבעלי אישור לימודים, יצר צוואר בקבוק ולחץ של מאות סטודנטים על עמדות הנפקת הרב קו בירושלים ביומיים האחרונים.
"אגד פועל, בשיתוף משרד התחבורה וחברת סיטיפס, לספק מענה לדרישה העצומה לרב קו ואני מעריך שבתוך ימים מספר ירד מפלס הלחץ ומורת הרוח הזמנית שנגמרה לסטודנטים תחלוף".