מיידוף: "לא שדדתי אלמנות ויתומים"
"הפכתי את העשירים לעשירים יותר", אמר הנוכל ברנרד מיידוף בראיון לברברה וולטרס, והוסיף כי הוא מתגעגע לאשתו רות שניתקה עמו כל קשר אחרי התאבדות בנם. השדרן לארי קינג סיפר כי הצליח לקבל את כספו שאבד בהונאה
ברנרד מיידוף, שנשלח ל-150 שנה בכלא בשל הונאת ענק בהיקף של 65 מיליארד דולר , אמר בראיון לברברה וולטרס: "אני מבין למה לקוחותי שונאים אותי, אבל אני יכול לחיות עם זה. לא לראות את משפחתי ולדעת שהם שונאים אותי, זה מבחינתי הדבר הגרוע ביותר שקיים". עוד אמר בן ה-73, שהתרגל לחיים בכלא: "האדם הממוצע חושב ששדדתי אלמנות ויתומים, אבל פשוט הפכתי את העשירים לעשירים יותר".
- מיידוף בראיון ראשון: הבנקים היו חייבים לדעת
- חקירה חשפה מאות "מיידופים" בארה"ב
- ניצחון לקורבנות מיידוף: יפוצו ב-7.2 מיליארד ד'
- בדיוק שנתיים אחרי: בנו של מיידוף התאבד בביתו
דברי האחראי להונאת הפונזי הגדולה בתולדות ארה"ב, שנחשפה בדצמבר 2008, מתפרסמים לפני שידור ראיון עם אשתו רות, שצפוי להיות משודר ביום ראשון הקרוב בתוכנית "60 שניות" ברשת CBS. בפרומו לתוכנית מצוטטת מיידוף כשהיא מספרת כי היא ובעלה ניסו לשים קץ לחייהם לאחר שהתבהרו ממדי ההונאה בה הם מעורבים, אולם לא הצליחו. רות מיידוף סובלת מבידוד חברתי בעקבות מעשיו של בעלה, ואף נתבעה על-ידי הנאמן של נכסי מיידוף, אירווין פיקארד.
ברנרד מיידוף אמר לוולטרס כי הוא מצטער עמוקות ומביא חרטה קשה על המעשה הנורא שעשה ומודה כי הוא מרגיש מאושר בכלא והרגשתו היא הטובה זה 20 שנה. מיידוף גילה כי הוא מעביר את הזמן בתאו בקריאת ספרים ובשיחות עם הפסיכולוג. ועם זאת הוא טוען כי לילותיו טרופי שינה וחלומותיו איומים.
"מצטער שגרמתי כאב לנכדי"
מיידוף סיפר כי מאז התאבדות בנו בן ה-46 מארק, הוא לא דיבר עם אשתו רות. רות נהגה לבקרו בבית הסוהר מפעם לפעם ושוחחה עמו בטלפון מדי יום, אך לאחר התאבדות בנם הבכור, היה אשם בהונאה, ניתקה עמו כל קשר.
"הדבר קשה לי מאוד", התוודה מיידוף, "אני לא חושב שהיא שונאת אותי ואין לה אף אחד, זה לא הוגן כלפיה, היא בסך הכל אישה מסורה שאיבדה את בנה הבכור". למרות מחשבות על התאבדות, מיידוף חש הקלה אחרי שנים של הסתרה, ולא איבד את חוש ההומור: "לפעמים אני נחרד למצוא את עצמי מחייך". כשנשאל מה הוא רוצה למסור לנכדיו, אמר: "אני מצטער שגרמתי להם לכאב".
כ-13 אלף אמריקאים, מוסדות חינוך, כולל הטכניון ואוניברסיטת קולומביה, ארגוני צדקה וארגונים יהודיים כהדסה איבדו את חסכונותיהם בהונאת הפירמידה. איש הטלוויזיה לארי קינג אמר כי השקיע 700 אלף דולר אצל מיידוף, אך הצליח להשיב לעצמו את אשר אבד בהונאה.
העיתונאי הוותיק סיפר כי למרבה המזל, הוא ואשתו הצליחו לקבל את כספם חזרה ממכירת נכסיו של מיידוף ומהממשלה, שזיכתה אותם על מסים ששילמו על מניות שמעולם לא היו ברשותם. עוד אמר כי "רות התראיינה לראשונה רק כדי לקדם את הספר שמוציאה כלתה, אשתו של מארק שהתאבד".
סטפני, אשתו של מארק מיידוף ביקשה לשנות את שם משפחתה למורגן בפברואר 2010. בדצמבר 2010, מארק מיידוף התאבד. חותנו של מיידוף הבן היה זה שמצא אותו, תלוי מרצועה של כלב, בעוד בנו בן השנתיים ישן בעריסה.
מרוויח 170 דולר לחודש, המשפחה תשמור 82 מיליון
בעוד מיידוף מרוויח בכלא 170 דולר בחודש, משפחתו של מיידוף תוכל להשאיר ברשותה כ-82 מיליון דולר מכספם של משקיעים אחרים, בעקבות פסיקה שמגבילה את יכולת הנאמן אירווינג פיקארד לדרוש כספים מבעלי הניו יורק מטס לשנתיים בלבד של משיכות כספים מהונאת הפונזי, לפי מסמכים של בית המשפט.
שווי נכסי הזוג מיידוף: יותר מ-820 מיליון דולר >>
משפחת מיידוף משכה 141 מיליון דולר בשש השנים לפני פשיטת הרגל של החברה ב-2008, ופחות מ-59 מיליון דולר מתוכם נמשכו בשנתיים שלפני פשיטת הרגל, דיווח פיקארד. משקיעים רבים נוספים מנסים להגיע לכסף ממסחר פיקטיבי השייך ללקוחות שהפסידו בהונאה, הוא אמר.
פיקארד כתב על משפחת מיידוף במסמכים שהוגשו לבית המשפט לאחר שהשופט המחוזי ג'ד רייקוף ביקש ממנו להסביר מדוע משקיע נוסף, ג'יימס גרייף, לא יוכל להשאיר ברשותו כספים שמשך בתום לב מהונאת הפונזי. רייקוף שופט בתביעותיו של פיקארד נגד בעלי המטס וגרייף.
הטיעון של פיקארד "טוב משתי סיבות", אמרה ננסי רפופורט, מרצה לחוקי פשיטות רגל באוניברסיטת נבאדה. "הוא מציב בחזית את סכום הכסף שהיה בסיכון, ומסביר את הקלות שבה אנשים יכולים להסתתר מאחורי עסקאות ני"ע פיקטיביות כדי לעקוף את חוקי פשיטות הרגל".