שתף קטע נבחר
 

זוהרות, כתומות וטעימות: לביבות גזר

לביבות גזר כאלה עוד לא ראיתם, והסוד הוא בקולפן, ממנו יוצרים רצועות ארוכות, מצפים בבלילה עדינה, מטגנים וממתינים למחמאות. לביבות, לא רק בחנוכה

הן נראות כמו פרחי גזר, זוהרים וכתומים, והסוד שלהן, הפשוט מאוד לתפעול, הוא בסך הכל קולפן מעולה. בעזרת הקולפן יוצרים מהגזרים רצועות ארוכות. אחר כך מצפים אותן במעטה דקיק של בלילה עדינה, ומטגנים במחבת, כשהרצועות מקופלות בערמות קטנות שנראות כמו פרחים.

 

רעיון מעולה לחנוכה, ברור, אבל האמת היא שהן מתאימות גם בכל יום אחר, כתוספת מעולה או כדבר עצמו, בעיקר בארוחות ערב, עם הרבה יוגורט מתובל בבצל ירוק ונענע ליד.

 

 

המרכיבים (כ-20 לביבות)

4 גזרים כתומים ויפים

1 ביצה, טרופה

3 כפות קמח

30 גרם חמאה, נמסה

100 גרם גבינת פרמזן מגוררת

מלח, פלפל שחור גרוס

 

אפשרות להגשה:

יוגורט מתובל בבצל ירוק ונענע קצוצה 

 

 


צילום: יוסי סליס; סטיילינג: נטשה חיימוביץ; כלים: ענת סגל, סטודיו לעיצוב והלבשת הבית

 

ההכנה

1. מקלפים את הגזרים מהקליפה החיצונית ומסירים את הקצוות שלהם. בעזרת הקולפן, חותכים (ולמעשה מקלפים) מהגזרים רצועות ארוכות.

 

2. שמים את רצועות הגזר בקערה גדולה. מוסיפים את הביצה הטרופה, את הקמח ואת החמאה הנמסה, מלח ופלפל ואת גבינת הפרמזן ומערבבים היטב, כדי שכל רצועה תהיה מצופה בבלילה.

 

3. מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק (כלומר כזה שגובהו יגיע למחצית גובה הלביבות).

 

4. מניחים במחבת, בזהירות, ערמות קטנות של רצועות גזר ומטגנים עד הזהבה מעל להבה בינונית-גבוהה. הופכים בזהירות לצד השני ומטגנים עד הזהבה קלה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. ממשיכים לטגן כך את הלביבות בשמן, תוך שמקפידים להוציא מדי פעם חלקיקים שרופים מהשמן, ואם הוא הופך מלוכלך מדי שופכים אותו מהמחבת, מנגבים בזהירות בנייר סופג, מוסיפים למחבת שמן חדש וממשיכים לטגן.

 

5. מגישים בטמפרטורה חמימה, אפשר עם שמנת חמוצה ליד.

 

עוד מתכונים כתומים

מרק גזר חם ומפנק בסגנון אסייאתי

לביבות מתובלות ונפלאות

קיש בטטות








 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לביבות גזר. מקורי בחנוכה
צילום: יוסי סליס
גזר טרי. לביבות יעשו להם טוב
צילום: ירון ברנר
לאשה בפייסבוק
מומלצים