שתף קטע נבחר
 
צילום: דניה ויינר

האמא של העוגיות: מתכונים ביתיים

בין אם ליד הקפה, או סתם כשמתחשק משהו לנשנש, לעוגיות יש תפקיד מפתח במטבח הביתי. דיאנה לינדר מכינה אוזן הפיל, עוגיות נוטלה וסניקר-דודלז, תופינים שהעניקו לה את תואר הכבוד: האמא עם העוגיות

אני לא יכולה לשים את האצבע על הסיבה המדויקת אבל יש משהו בצנצנת מלאה בעוגיות שפשוט עושה לי טוב. לפני כמה חודשים דניה כתבה באחד הפוסטים שהיא הייתה רוצה שהבנים שלה יזכרו שבילדותם לאמא היה ריח של עוגיות גרנולה. אני לא הייתי אמא אז, אבל ידעתי שגם אני רוצה להיות אמא כזו.

 

עוד עוגיות בערוץ האוכל:

 

כשהייתי צריכה להחליט איזה עוגיות להכניס לפוסט הזה החלטתי ללכת על 3 סוגים. סוג אחד שאני אוהבת במיוחד ומכינה באופן קבוע- Snickerdoodles. סוג שני שמעולם לא הכנתי אבל נראו לי מאוד טעימות- עוגיות נוטלה, והסוג השלישי- עוגיות שאני אוהבת אבל חשבתי שהם מסובכות להכנה- אוזני פיל.

 

הגעתי לצילומים עם המון עוגיות ב 3 קופסאות. צילמנו, טעמנו ולבסוף נשארו לי המון עוגיות שמילאו אצלי את הצנצנות בבית. כדי שלא אוכל אותם לבדי, התחלתי לחלק לחברות ולילדים שלהן (יש יתרונות בלהיות חברה שלי...) אחרי כמה ימים חזרתי מהג'ימבורי עם חברה והבן שלה (בן שנתיים וחצי) והוא התחיל לבקש משהו שאף אחת מאיתנו לא הצליחה לפענח. לבסוף פיצחנו את החידה והסתבר שהוא רצה את "העוגיות של דיאנה". הייתי מאושרת שהוא זכר ועשה את הקישור שאני האמא עם הצנצנות שתמיד מלאות בעוגיות.

 

כמה טוב שתמיד יש עוגיות בבית (צילום: דניה ויינר ) (צילום: דניה ויינר )
כמה טוב שתמיד יש עוגיות בבית(צילום: דניה ויינר )
 

 

סניקר-דודלז (Snickerdoodles)

עוגיות עם השילוב המנצח של סוכר וקינמון שנשארות רכות אפילו אחרי כמה ימים. אחד המרכיבים בעוגיות הוא קרם טרטר, אפשר להשיג במדף התבלינים בסופר או החנויות אפייה מתמחות. המתכון עובד מהבלוג Smitten Kitchen.

 

המרכיבים (ל-36 עוגיות בגודל בינוני):

3/4 2 כוסות קמח

2 כפיות קרם טרטר

1 כפית סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

225 גרם חמאה בטמפ' החדר

3/4 1 כוסות סוכר

2 ביצים גדולות

2 כפות קינמון

 

עוגיות Snickerdoodles (צילום: דניה ויינר ) (צילום: דניה ויינר )
עוגיות Snickerdoodles(צילום: דניה ויינר )

 

אופן ההכנה:

  1. מנפים את הקמח ומוסיפים את קרם הטרטר, אבקת האפייה והמלח ומערבבים.
  2. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה ו-1/2 1 כוסות סוכר במהירות בינונית עד לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את הביצים אחת-אחת ומערבלים במהירות בינונית עד שכל התערובת התאחדה. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את המרכיבים היבשים, מעבדים רק עד שהחומרים התאחדו.
  3. יוצרים כדור בצק ועוטפים בניילון נצמד, מעבירים למקרר למשך שעה.
  4. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  5. בקערה קטנה מערבבים את שארית הסוכר עם הקינמון. מוצאים את הבצק מהמקרר ויוצרים עיגולים בעזרת הידיים. מגלגלים את הכדור בתערובת הסוכר והקינמון ומעבירים לתבנית מכוסה בנייר אפייה. חשוב לשמור על רווח של 5 ס"מ לפחות כי העוגיות מתרחבות מאוד.
  6. אופים למשך 10 דקות. יש לקרר את העוגיות לפני ההגשה.

 

עוגיות נוטלה

זה המתכון הראשון שאני מנסה מהבלוג האהוב עלי What Katie Ate, כשהן יצאו מהתנור הן אכזבו בפריכותם המוגזמת אך לאחר יום הן התרככו קצת והפכו למצוינות.

 

המרכיבים (ל-36 עוגיות):

1/2 2 כוסות קמח

1/2 1 כפיות אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

225 גרם חמאה בטמפ' החדר

1 כוס נוטלה

1 כוס סוכר חום

2 ביצים בגודל גדול

1 כוס פצפוצי שוקולד (לא חובה)

 

אופן ההכנה:

  1. מנפים את הקמח ומוסיפים את הסודה לשתייה ואבקת האפייה ומערבבים.
  2. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה, הנוטלה והסוכר כ-2 דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את הביצים אחת-אחת ומערבלים במהירות בינונית עד שכל התערובת התאחדה, מוסיפים את פצפוצי השוקולד. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את המרכיבים היבשים מעבדים רק עד שהחומרים התאחדו.
  3. יוצרים כדור בצק ועוטפים בניילון נצמד, מעבירים למקרר למשך שעה.
  4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  5. מוציאים את הבצק מהמקרר ויוצרים כדורים בעזרת הידיים, מעבירים לתבנית מכוסה בנייר אפייה. חשוב לשמור על רווח של 5 ס"מ לפחות כי העוגיות מתרחבות.
  6. אופים למשך 10 דקות. יש לקרר את העוגיות לפני ההגשה.

 

אוזני פיל

זו העוגייה האהובה על אח שלי, הן תמיד נראו לי עוגיות אלגנטיות כאלה שקשה לעשות, כמה טעיתי... אלה העוגיות הקלות ביותר להכנה שיש. הן אמנם לא יצאו לי כל כך אלגנטיות כמו שזכרתי אבל זה המחיר שמשלמים כשאופים עד חצות!

 

המרכיבים (ל-36 עוגיות):

1/2 כוס סוכר

1 כפית קינמון

1 חבילת בצק עלים חמאה

 

עוגיות אזני פיל (צילום: דניה ויינר ) (צילום: דניה ויינר )
עוגיות אזני פיל(צילום: דניה ויינר )

 

אופן ההכנה:
  1. מערבבים את הסוכר והקינמון בקערה קטנה.
  2. מפזרים כף מהתערובת על משטח עבודה נקי ומניחים את בצק העלים. גודל הבצק צריך להיות 30X40 ס"מ בעובי של 1/2 ס"מ.
  3. חותכים את הבצק לאורך ל-3 חלקים לרוחב בערך 10 ס"מ כל פס. מפזרים את תערובת הסוכר ומגלגלים משני צידי הבצק פנימה כך שהם יפגשו באמצע. אחרי הגלגול יתקבל גליל ארוך עם 2 ספירלות. מכסים גם את החלק החיצוני בסוכר קינמון. עוטפים בניילון נצמד ומקררים למשך חצי שעה. חוזרים על אותה פעולה עם 2 החלקים האחרים של הבצק.
  4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  5. מוצאים את גלילי הבצק מהמקרר ובעזרת סכין חדה פורסים אותם לפרוסות בעובי ס"מ אחד.
  6. מניחים את העוגיות בתבנית עם נייר אפייה.
  7. אופים למשך 20 דקות על לקבלת עוגיות זהובות. מגישים בטמפ' החדר.

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אזני פיל - מסתבר שקל להכין אותן
צילום: דניה ויינר
מומלצים