שתף קטע נבחר

 

49%: לשחרר חיילים דתיים משירת נשים

כמחצית מהציבור סבור שאין לחייב חיילים דתיים להשתתף בטקסים שהם משתתפות זמרות. 59% מהחרדים אינם סבורים שהנשים במגזרם מופלות לרעה, אבל 41% חושבים שכן

"הדרת נשים" הפכה בשבועות האחרונים לזירת מחלוקת בחברה הישראלית. אחד האירועים שסימן את עלייתה של הסוגיה לכותרות היה יציאתם של צוערים בקורס קצינים מערב מורשת קרב שבו הייתה שירת נשים - והדחה של כמה מהם כתוצאה מכך. האם זה היה יכול להסתיים אחרת? כנראה שכן: סקר ynet ועמותת גשר מגלה כי כמחצית מהציבור סבור שיש לשחרר חיילים דתיים מאירועים שבהם מופיעות זמרות.

 

עוד בערוץ היהדות  - קראו:

 

הסקר נערך על-ידי מכון המחקר "פאנלס" בקרב 501 מרואיינים, המהווים מדגם מייצג של האוכלוסיה היהודית בישראל (טעות דגימה מרבית: 4.4%). מתוצאותיו עלה כי 49% מהציבור סבור שיש לאפשר לחיילים דתיים לא להשתתף בטקסים צבאיים שבהם יש שירת נשים. 40% חושבים שיש לחייבם

להיות נוכחים ו-4% בלבד היו רוצים שבצה"ל יונהג כי רק גברים יופיעו בטקסים.

 

החרדים (71%), הדתיים (75%) והמסורתיים (55%) העדיפו לאפשר לחיילים להשתחרר, וכך גם 40% מהחילונים. עם זאת, יותר חילונים (51%) סברו שיש לחייב דתיים להשתתף גם באירועים שבהם מופיעות זמרות.

  

בתשובה לשאלה "כללית" יותר, 70% מהמשתתפים בסקר אמרו כי לדעתם הנשים הדתיות והחרדיות מופלות לרעה במידה רבה בציבור שלהן. רק 26% סברו כי האפליה היא במידה מועטה או כלל לא קיימת.

 

החילונים (80%) והמסורתיים (71%) בחרו בעיקר באפשרות הראשונה, ואילו הדתיים (72%) בשנייה. בקרב החרדים התגלתה תמונה מורכבת: 59% טענו כי האפליה מעטה או כלל לא קיימת, אבל 41% מהם השיבו כי הנשים במגזרם מופלות לרעה במידה רבה או רבה מאוד.

 

מה עושים עם נשות הטליבאן?

על היחס הנכון ל"נשות הטאליבן" טענו 65% מהנשאלים כי יש להוקיע את התופעה ולנסות למנוע אותה. לדעתם של 29% מהנשאלים יש להתעלם ממנה כי "כל אחד יכול להחליט כיצד יתלבש". החילונים (71%), המסורתיים (55%) והדתיים (50%) מוקיעים ברובם את התופעה ורק

החרדים (53%), שהיא בקרבם, סלחנים יותר.

 

האם המדינה צריכה להתערב בתופעה? 53% מהנשאלים סברו שכן, אך 22% חשבו שאין זה עניינה. ניתוח התוצאות מלמד כי בקרב החילונים (62%) והמסורתיים (46%) התשובה הנפוצה הייתה כי דרושה התערבות חיצונית זו, בעוד שהחרדים (59%) והדתיים (48%) התנגדו לכך.

 

מנכ"ל גשר, אילן גאל-דור: "החברה הישראלית, דתיים וחילונים כאחד, מרגישים שקיצוניות עלולה לפגוע במרקם העדין של כולנו. המרחב הציבורי צריך להיות מקום שבו כולם ירגישו נוח, והדיון האחרון יוצר מתח מיותר. אנו ב'גשר' מאמינים שבהידברות בין הצדדים ניתן להילחם בתופעות הקיצוניות - ולא לתת להם לפגוע ברוב"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שירת נשים בצבא. כן או לא?
צילום: שי רוזנצוויג
אילן גאלדור
מומלצים