בלי טיפת קמח: עוגיות שקדים איטלקיות
הן יפות, חגיגיות והכי חשוב - מהוות פתרון מצוין למי שמנסה להיגמל מקמח או רגיש לגלוטן. רוני ונציה מכינה עוגיות שקדים איטלקיות, פריכות מבחוץ ורכות מבפנים, פתרון מתוק ובלי קמח בכלל
עוגיות שקדים איטלקיות
עוגיות דבשיות, שמקורן במתכונים מארץ המגף, שם אוהבים מאד את השילוב שבין דבש לשקדים בקינוחים.
עוד בערוץ האוכל:
החציל המזמר: ארוחה סינית בסינג לונג
בליסימה: מסע קולינרי בארץ המגף
המרכיבים (לכ-25 עוגיות):
1 חלבון
1/8 כפית מלח
1/2 כפית דבש נוזלי
1/2 1 כוסות (160 גרם) שקדים טחונים לאבקה
כ-2/3 כוס (140 גרם) סוכר
כ-1/2 כוס (70 גרם) אבקת סוכר מנופה
לקישוט: כ-1/4 כוס (25 גרם) שקדים פרוסים
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך של 160 מעלות.
- שמים את החלבון והמלח בקערה בינונית ומקציפים בעזרת מטרפה או מיקסר ידני עד לקבלת קצף רך, גמיש ומעט נוזלי
- מוסיפים את הדבש ומקציפים מעט עד לקבלת תערובת אחידה.
- מקפלים פנימה את אבקת השקדים והסוכר עד לקבלת תערובת גושית ומעט דביקה. מאחדים את הבצק בידיים לכדור.
- שמים את אבקת הסוכר בקערית קטנה, ובעזרת כפית לוקחים מעט מהתערובת ומגלגלים בידיים לכדור בקוטר 3 ס"מ (אם הידיים דביקות, אפשר לטבול אותן במעט אבקת סוכר).
- מגלגלים כל כדור באבקת הסוכר לכיסוי מושלם, ואז מניחים בתבנית שטוחה, מרופדת בנייר אפייה, במרווחים של 4 ס"מ.
- בעזרת האצבע משטחים מעט כל עוגייה במרכזה ויוצרים מעין גומה לא עמוקה שבה נועצים כמה שקדים פרוסים לקישוט. אופים כ9- דקות עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב-בהיר, הן רכות למגע ונראות סדוקות מלמעלה. מצננים 5 דקות בתבנית על רשת, ולאחר מכן מעבירים לרשת לצינון מלא.
פורסם לראשונה 13/01/2012 08:54
עוגיות שקדים פריכות
צילום: גיא בלומנשטיין
מומלצים