שתף קטע נבחר
 

מזרחי טפחות: מחירי הדירות ירדו ב-7% ב-2012

בשונה מהערכות האוצר לפיהן צפויה ירידה משמעותית במחירי הדירות - למעלה מ-90% מהשמאים העריכו בסקר של מזרחי-טפחות, כי המחירים ירדו ב-7% בלבד בשנה הקרובה, ומחירי השכירות יישארו ללא שינוי

בעוד שבמשרד האוצר  מעריכים כי הקיפאון בענף הדיור יביא לירידה משמעותית במחירי הדירות, בענף השמאות ההערכות מתונות יותר: מסקר שערך בנק מזרחי-טפחות בקרב כ-50 משרדי שמאים עולה, כי למעלה מ-90% מהשמאים מעריכים שבשנת 2012 צפויה ירידה של כ-7% במחירי הדיור למגורים.

 

בתחום השכירות, יותר מ-70% ממשתתפי הסקר סבורים, כי בשנה הקרובה המחירים לא צפויים להשתנות. באשר לשוק המשרדים במרכז הארץ, כ-65% מהנשאלים סבורים שרמת המחירים תישאר ללא שינוי. לעומתם, כ-30% מהשמאים מעריכים, כי ב-2012 צפויה ירידת מחירים של כ-7% גם בענף זה.

 

בסקר גם נשאלה שאלה הנוגעת למשך הזמן הנדרש לתהליכי הרישוי בהוצאת היתרי בנייה. מתברר, כי בעוד שבעיר תל אביב נדרשות כשנתיים להשלמת התהליכים הרי שבערים אחרות במרכז הארץ, משך הזמן הנדרש עומד על כשנה אחת בלבד.

 

פרופ' דוד פסיג, חוקר עתידים מאוניברסיטת בר אילן, אמר כי בהתחשב במבנה הדמוגראפי של מדינת ישראל, אם לא ייבנו בעשור הקרוב לפחות 600 אלף יחידות דיור למגורים, מחירי הנדל"ן ימשיכו לעלות.

 

הסקר נערך לקראת כנס שמקיים היום הבנק בתל אביב. משרדי השמאים שהשתתפו בסקר, מבצעים שמאויות לנכסים המשמשים ביטחונות לאשראי שהבנק מעמיד, ביניהם אביב גלעד, עודד האושנר, יוסף זרניצקי, עדי נאור, ירון ספקטור ויוסף פישלר.

 

מדו"ח של מינהל הכנסות המדינה באוצר שהגיע השבוע לידי ynet, עולה כי חלו ירידות בשיעור דו-ספרתי בהיקף המכירה של דירות ברבעון השלישי (יולי-ספטמבר). הירידה החדה נרשמה כמעט בכל חלקי הארץ, למעט ירושלים ותל-אביב, אך מחירי הדירות החדשות, שמחושבים גם הם על ידי מינהל הכנסות המדינה, ירדו בשיעור ממוצע של 3.6% בלבד.

 

במינהל הכנסות המדינה מאמינים כי הקיפאון בענף הדיור יוביל הפעם להמשך והתחזקות של מגמת ירידות המחירים, ומציינים כי התנאים הפעם שונים מאלה ששררו בסוף 2008, אז אירע קיפאון חמור יותר בענף הדיור שלא הוביל לירידה במחירים, ואלה אף עלו קצת בעיצומה של מגמת הקיפאון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים