שתף קטע נבחר

 

צה"ל קבע: פטור משירת נשים - רק באירועי הווי

ל-ynet נודע כי פורום מטכ"ל אישר את ממצאי הוועדה לבחינת סוגיית שירת הנשים. לחיילים לא יתאפשר לצאת מאירוע רשמי בו נשים שרות, אבל המפקדים יוכלו לשחרר דתיים מאירועי הווי. ההמלצות נחשפו לראשונה בנובמבר ב"ידיעות אחרונות"

ועדה רשמית של צה"ל קובעת: לחיילים דתיים יינתן פטור מהשתתפות באירועי הווי שבהם שרות נשים. ל-ynet נודע כי פורום מטכ"ל אישר את ממצאי הוועדה המיוחדת, בראשות ראש אגף כוח אדם האלופה אורנה ברביבאי, לבחינת סוגיית שירת הנשים בצה"ל.

 

לפי ההמלצות שאושרו, ושנחשפו לפני כחודש וחצי ב"ידיעות אחרונות", לא יתאפשר לחיילים לצאת מאירוע רשמי שבו נשים

שרות. עוד קבעה הוועדה כי באירועי הווי תינתן למפקדים האפשרות לשחרר חיילים דתיים אם נשים ישירו.

 

במהלך הדיון בפורום מטכ"ל הבהיר גנץ כי "הסמכות הבלעדית הקובעת בצה"ל וביחידותיו היא סמכות המפקד ולא אף גורם זולתה. המפקדים הם אלה שיקבעו, ללא כל התערבות חיצונית, את אופיין ואת דרך פעילותן של היחידות, בכפוף למדיניות צה"ל ולפקודות שבתוקף".

 

הרמטכ"ל קבע כי חיילות ימשיכו לשיר בכל אירועי צה"ל. באירועים ממלכתיים, טקסי התייחדות חיליים וחטיבתיים, טקסים במעמד משפחות שכולות, טקסי יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל, טקסי יום הזיכרון לשואה ולגבורה, טקסי יום הזיכרון לרצח רבין ז"ל, טקסי מצטיינים וכן טקסי סיום הכשרות, ישתתפו כלל החיילים וזאת ללא מקום לשיקול דעתם של מפקדיהם.

 

"הסמכות הבלעדית - המפקד". פורום מטכ"ל (צילום ארכיון: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
"הסמכות הבלעדית - המפקד". פורום מטכ"ל (צילום ארכיון: דובר צה"ל)

 

לעומת זאת, באירועי הווי ונופש, המשלבים שירת נשים, יותר לחיילים הרוצים בכך, באישור מפקדיהם, שלא ליטול חלק. בשאר האירועים יישמר מרחב שיקול דעת למפקדים, בהתאם לצרכים המתהווים בשטח תוך מתן כלים למימוש אחריותם, על-פי מדיניות זאת.

 

ב"ידיעות אחרונות" דווח באמצע נובמבר כי הוועדה המיוחדת שמינה גנץ תמליץ לאפשר שחרור חיילים מאירועי הווי לא רשמיים ולהשאיר בידי המפקדים את ההחלטה באירועים הנמצאים "בשטח האפור". עוד נכתב אז כי הוועדה תדגיש שחובה על כל החיילים להשתתף בטקסים רשמיים, הכוללים עצרות רשמיות וערבי זיכרון. לאירועים לא מחייבים ייחשבו הופעות של זמרות בנופש גדודי, למשל.

 

ב"שירותרום" האחרון, התייחס לנושא הרמטכ"ל, רב-אלוף בני גנץ, ואמר כי ניתן לאפשר לחיילים לא להשתתף באירועי הווי על רקע שירת נשים, אך באירועים רשמיים - כולם נדרשים להשתתף. "באירועי הווי, שאינם אירועים פורמליים או תְכניים של היחידה, אפשר וצריך לכבד את האנשים", אמר אז גנץ.

 

לדברי הרמטכ"ל, "אנחנו לא רבים עם האנשים, אנחנו מחפשים לא איך לריב איתם,

אנחנו מחפשים איך לשרת איתם. וזה אומר שבאירועי הווי, אנחנו פוטרים את האנשים ובאירועי תוכן ובאירועים פורמליים כולם משתתפים".

 

הוא הבהיר כי צה"ל ישמור על שוויון בין גברים לנשים: "בצה"ל יש מקום לשירות נשים בכל מקום שבו הן יכולות לתרום. אין איסור על שירת נשים ואין שום חלופה פיקודית זולת המפקד. מי שקובע מה שקורה בחדר זה המפקד ולא שום סמכות אחרת. מדינת ישראל וצה"ל חייבים להקפיד שהסמכות הפיקודית היחידה היא של המפקדים. אין אוטוריטה סמכותית זולתם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הרמטכ"ל גנץ
צילום: דובר צה"ל
מומלצים