שתף קטע נבחר

 

51%: קווי המהדרין לגיטימיים

סקר ynet-גשר מגלה כי מעט יותר ממחצית האוכלוסייה סבורים שקווי מהדרין יכולים לפעול בריכוזים חרדיים, לעומת 47% שסבורים כי מדובר באפליית נשים האסורה גם בהסכמה. כעת נחשו מה חושבים רוב הגברים ומה רוב הנשים

רוב הציבור סבור כי הפרדה וולונטרית של גברים ונשים בתחבורה הציבורית באזורים חרדיים או ביניהם - בדומה למציאות הנוכחית - היא דבר לגיטימי. כך עולה מסקר ynet-גשר, שנערך על רקע סערת "הדרת הנשים".

 

עוד בערוץ היהדות - קראו:

 

הסקר בוצע על ידי מכון "פאנלס" באמצעות פאנל המשיבים האינטרנטי Panel4All בקרב 508 מרואיינים – מדגם מייצג של האוכלוסיה היהודית הבוגרת בישראל (טעות דגימה מרבית: 4.4%).

  

51% מהנשאלים בסקר השיבו בחיוב לשאלה "האם קווי מהדרין לחרדים הם לגיטימיים?", בהם 18% שלא סייגו את תשובתם, 26% שאמרו כי "רק בשכונות חרדיות" ו-7% - "רק במידה שהנשים מסכימות לשבת מאחור". מנגד, 47% טענו כי בכל מקרה מדובר באפליית נשים אסורה. ליתר (2%) אין דעה בנושא.

  

בחלוקה להגדרות דתיות נמצא כי רק אצל החילונים נמצא רוב השוללים את קווי המהדרין בכל מקרה (57%), אך זו הייתה התשובה השכיחה גם בקרב המסורתיים (41%). החרדים הם היחידים שבהם יש רוב לתומכים בהפרדה ללא סייג - והוא סוחף במיוחד (83%), אך גם בקרב הדתיים זו הייתה האפשרות המובילה (41%).

  

ניתוח נוסף מגלה כי רוב הגברים סבלניים יותר לחלוקת האוטובוסים ורואים בו דבר לגיטימי בתנאים מסוימים (56%), ואילו בקרב הנשים הרוב שוללות אותו בכל מקרה (52%).

  

מי צריך לטפל בקיצונים

על רקע מעשי האלימות מצד החרדים הקיצוניים נשאלו משתתפי הסקר על הטיפול בשוליים אלה. 37% טענו כי החברה החרדית אינה רוצה להתמודד עמם, 33% אמרו כי היא אינה מסוגלת לכך, 4% סבורים כי היא דווקא מתמודדת כראוי ו-26% קבעו כי האחריות בעניין זה מוטלת על משטרת ישראל ולא על החרדים. היתר (3%) חסרי דעה בנושא.

 

פילוח התוצאות מלמד כי רוב החרדים מטילים את האחריות על המשטרה (62.5%). התשובות השכיחות במגזרים האחרים: רוב החילונים סבורים

כי החברה בורחת מהתמודדות עם הקיצוניים שבה (44%) והמסורתיים והדתיים אומרים כי היא אינה מסוגלת לעשות זאת (34% ו-42% - בהתאמה). 

 

מנכ"ל גשר, אילן גאל-דור: "אנו בגשר רואים את הצורך הקריטי של התמודדות הציבור החרדי עם הקיצוניים. זוהי קריאה לראשי העדה לצאת באופן נחרץ נגד אלימות מכל סוג שהוא. במקביל, עלינו לפתוח בערוצי הידברות, להכיר יותר זה את זה, לקראת הבנות בין הגוונים.

 

"בעקבות המצב החלטנו בגשר להפעיל תכנית לתיכונים להיכרות עם המגזר החרדי. אדם חרדי יציג את האידיאולוגיה, הקשיים והאתגרים של החברה החרדית בישראל ולאחר מכן מנחי גשר ידונו עם התלמידים במשמעות והרלוונטיות לעתיד מדינת ישראל. אנו מאמינים שלפני שנוקטים עמדה על קבוצה אחרת צריך קודם להכירה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קו מהדרין. כן או לא?
צילום: אוהד צויגנברג
אילן גאל-דור
מומלצים