שתף קטע נבחר
 

אתנחתא מתוקה: סקונס אוכמניות

הן מוסיפות טוויסט לקפה של אחר-הצהריים ויפתיעו בצבען ובטעמן אורחים שקופצים לביקור בסוף השבוע. רוני ונציה מכינה מתכון לסקונס משובצים באוכמניות

סקונס הן לחמניות המגיעות מהמטבח האנגלי והסקוטי והן מוגשות מתוקות או מלוחות. את הסקונס המוצגות כאן מומלץ להגיש עם ריבה וחמאה איכותיות, עוצמים עיניים וקופצים לרגע מהמטבח המבולגן לתה מנחה בלונדון.

 

עוד מתוקים בערוץ האוכל:

לא תוכלו לסרב לה: גלידת שוקולד ביתית

 

סקונס אוכמניות

המרכיבים (ל-10 יחידות): 

1/2 3 כוסות קמח

2 כפות אבקת אפייה גדושות מאוד

‭1/3‬ כוס סוכר

‭3/4‬ כפית מלח

110 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1/4 1 כוסות חלב

‭2/3‬ כוס אוכמניות מיובשות

1 ביצה טרופה ב‭1-‬ כפית מים

 

להגשה: חמאה וריבה

 

קפיצה קטנה לחו"ל - סקונס אוכמניות (צילום: גיא בלומנשטיין ) (צילום: גיא בלומנשטיין )
קפיצה קטנה לחו"ל - סקונס אוכמניות(צילום: גיא בלומנשטיין )

 

אופן ההכנה: 

  1. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה ‭190)‬ מעלות‭.(‬
  2. במעבד מזון שמים את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והמלח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החמאה ומעבדים בפעימות קצובות עד לקבלת תערובת פירורית דקה. מוסיפים את החלב ומעבדים בקצרה רק עד לקבלת בצק רך מאוד אבל יציב (היזהרו מעיבוד יתר הפוגע במרקם האופייני לסקונס).‬
  3. מערבבים את האוכמניות עם חצי כף קמח. מוסיפים אותן למעבד המזון ומערבבים בשתיים-שלוש פעימות בלבד, רק עד שייבלעו בתערובת בצורה אחידה.
  4. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, מאחדים את הגושים בידיים ומעבדים עיבוד מינימלי בלבד (הבצק צריך להיראות גס וסדוק‭.(‬
  5. מרדדים את הבצק בידיים לעיגול בעובי 3 ס"מ.
  6. בעזרת חותכן מקומח בקוטר 6 ו‭1/2-‬ ס"מ קורצים עיגולים בבצק ומניחים אותם בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 4 ס"מ.
  7. מברישים את החלק העליון של הסקונס בביצה הטרופה ואופים כ‭13-‬ דקות עד לקבלת צבע זהוב בהיר. מגישים חם עם חמאה וריבה.

 


 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סקונס אוכמניות
צילום: גיא בלומנשטיין
מומלצים