שתף קטע נבחר
 

קראמבל תפוחים קל בלי להתאמץ בכלל

לא רק בט"ו בשבט: קראמבל תפוחים שאוכלים בכפית ומתענגים על כל ביס. לאיילת הירשמן יש גרסה ביתית קלה ומעולה

קראמבל זו עוגה שאוכלים בכף, מתוך קעריות. זו לא עוגה שנחתכת יפה - זו כן ערימה חיננית, מבולגנת וטעימה להפליא של תפוחים מבושלים ורכים ועליהם פירורי בצק פריכים. החלק היחיד שדורש מאמץ מסוים בהכנה הוא לחתוך את התפוחים (אבל אין שום צורך לקלף אותם) ומכאן זה באמת שום דבר, כך שאפשר לסמוך עליה בתור קינוח ביתי וחמים של הרגע האחרון, שתמיד יהיה שם בשבילכם, גם כשנדמה שאין בבית שום דבר.

  

 

 

סטיילינג ובימוי: נטשה חיימוביץ; צילום: שי רוזנצוויג; עריכה: גלי כץ

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המרכיבים (תבנית בגודל 20 על 25 ס"מ)

 

לתפוחים:

6 תפוחים

4 כפות מים

3 כפות סוכר חום

100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

 

לבצק:

1/2 כוס (70 גרם) קמח 

1/2 1 כפות סוכר חום

1/8 כפית מלח

100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות, קרה

 

ההכנה 

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית.

 

2. חותכים את התפוחים לפלחים ומסירים את הליבה ואת הגרעינים - בעזרת סכין, אבל אפשר גם בעזרת חותכן תפוחים שחוצה אותם לפלחים ומסיר את הליבה (ראו את החותכן בוידאו, להשיג בחנויות כלי בית). חותכים את התפוחים לקוביות בגודל 3 ס"מ (אין צורך לקלף).

 

3. שמים את התפוחים בתבנית, מוסיפים את המים ואת הסוכר, מערבבים ואופים 15-20 דקות, עד שהתפוחים מתרככים.

 

4. בינתיים, מכינים את בצק הפירורים: שמים בקערה את הקמח, הסוכר והמלח ומוסיפים את החמאה. מעבדים בקצות האצבעות רק עד שמתקבל בצק פירורי. מאחסנים את הבצק במקרר עד לשימוש.

 

5.מוציאים את התבנית עם התפוחים בזהירות מהתנור. מפזרים מלמעלה את פירורי הבצק הקרים. מחזירים לתנור ואופים עד כ-20 דקות, או שהפירורים פריכים וזהובים.

 

6. מוציאים. מחלקים לצלחות בכף גדולה. מגישים, אפשר עם שמנת חמוצה, קרם פרש, קצפת או עם גלידה.

 
 



 

עוד עוגות תפוחים של איילת הירשמן

 









 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קראמבל תפוחים קל
צילום: יוסי סליס
תפוחים
צילום: אבי חי
איילת הירשמן
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים