שתף קטע נבחר
 

מבצע בעוטף עזה: צמוד קרקע ב-250 אלף שקל

קיבוץ סופה שבמערב הנגב מציע בתים פנויים במחיר 300-250 אלף שקל בלבד ובתנאים שמאפשרים לוותר על משכנתא. קהל היעד: משפחות צעירות עם ילדים. ומה לגבי הקרבה לרצועה? "אנחנו הרבה יותר בטוחים ממקומות אחרים בארץ"

בימים בהם מחירה הממוצע של דירה בישראל עומד על יותר ממיליון שקל, קיבוץ סופה שבנגב המערבי החל לקלוט השבוע משפחות לחברות בעצמאות כלכלית, ומציע להן בתים פנויים בקיבוץ במחיר של 300-250 אלף שקל בלבד. החברים החדשים יוכלו לוותר על משכנתא גם עבור סכום כה נמוך, מאחר שהקיבוץ מציע פריסת תשלומים עבור הבית למשך 15 שנה – ללא ריבית.

 

עוד בערוץ הנדל"ן:

 

סופה הוא קיבוץ חילוני מופרט במועצה האיזורית אשכול שבמערב הנגב, בו חיים כ-150 חברים ותושבים. הוא אחד מישובי הפרסה בעוטף עזה ושוכן במרחק נסיעה של כ-20 דקות מאופקים, כ-30 דקות מנתיבות וכ-45 דקות מבאר שבע. חברי הקיבוץ חיים בעצמאות כלכלית, ובקרוב יסתיים תהליך שיוך הבתים לחברי הקיבוץ.

 

המשפחות שיעברו להתגורר בקיבוץ, יקבלו בית בשטח של בין 85 ל-100 מ"ר, על כחצי דונם. המעבר גם יזכה את התושבים שיתגוררו במקום במשך שנה, בהנחות במס הכנסה בשיעור של 13% מההכנסה החודשית (ליחיד), המהוות חיסכון של עד אלפי שקלים בחודש ועשרות אלפי שקלים בשנה.

 

הבתים שיקבלו התושבים שיעברו לקיבוץ אינם חדשים, אלא כאלה שהוקמו בתחילת ימי הקיבוץ או בשנות ה-90. יש גם אפשרות לקבלת מגרש של כחצי דונם ולבנות בו בית חדש, אך העלויות יכולות להאמיר. "זה יכול להיות בית במיליון שקל או 400 אלף שקל", אמרו בקיבוץ. עוד נמסר, כי המגבלה היחידה כעת היא רצונם של משפחות להיקלט. "יש לנו מקום לעשרות משפחות, אם ירצו להגיע".

 

קיבוץ סופה (צילום: דודו גרינשפן) (צילום: דודו גרינשפן)
קיבוץ סופה(צילום: דודו גרינשפן)

 

לא חוששים מהרקטות

תהליך הקליטה נעשה בליווי מרכז המידע הארצי להתיישבות בנגב ובגליל, שמפעילה תנועת אור שפועלת להתיישבות בנגב ובגליל. עד כה, למעלה מ-20 משפחות פנו והתעניינו, ושלוש משפחות כבר החלו בהליכי קליטה מתקדמים. "הליך הקליטה הוא פשוט יחסית", סיפרה בתיה הולין, רכזת דמוגרפיה וליווי ישובים בתנועה.

 

הולין פירטה כי במסגרת הליך הקליטה, המשפחות ימלאו שאלון ולאחר מכן יוזמנו לבוא לביקור ביישוב ולפגישה עם צוות קליטה, שם יקבלו סיור בו יספרו להם על הקיבוץ וייערך תיאום ציפיות. "לאחר מכן המשפחה תוזמן לשבת אירוח, בה תוכל להכיר את כל המשפחות". בשלב הבא תעבור המשפחה אבחון באחד המכונים בארץ להתאמה קהילתית. "משפחה המתעניינת בקליטה לקיבוץ יכולה לקבל את כל הפרטים דרך אתר המידע של תנועת אור", מסרה.

 

מנהל הקהילה, אייל ברנדייס, מסר כי  "סופה היא מעל לכל קהילה איכותית וחמה, שמאפשרת בתוכה התפתחות עצמאית של כל פרט, והיא אשר יוצרת את המרקם המיוחד של המקום". מה שחסר לדבריו, זה זוגות צעירים עם ילדים קטנים, שיוכלו להוות את דור ההמשך בקיבוץ.

 

"אנחנו מקווים למצוא משפחות צעירות, זוגות צעירים בשנות ה- 30 לחייהם", אמר, "הקיבוץ לא מזדקן. אנחנו בשנות ה-40-50 לחיים. אבל חסר לנו דור הביניים. אנחנו רוצים חבר'ה עם קצת ציונות, אהבת הארץ, שנכונים לחיות בפריפריה".

 

למרות שהקיבוץ שוכן ממש על גבול הרצועה, אנשיו מבקשים להבהיר כי "למי שלא נמצא במקום זה נשמע נורא קרוב. אבל למרות קרבתו הוא כמעט לא סובל מירי רקטות". לדברי הולין, "בשני הסבבים האחרונים הרקטות הגיעו לבאר שבע ואשדוד, ואצלנו היה רגוע". ברנדייס הוסיף, כי "היו כמה משפחות שביקרו, חלק נרתעו. אבל להערכתנו אנחנו הרבה יותר בטוחים ממקומות אחרים בארץ".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קיבוץ סופה
צילום: דודו גרינשפן
מומלצים